Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Poslední šestidílná série adaptace příběhů Sherlocka Holmese z pera sira Arthura Conana Doyla vznikla v roce 1994 a byla poznamenaná zhoršujícím se zdravotním stavem představitele hlavní role Jeremyho Bretta, trpícího bipolární poruchou, která herce nesmírně vyčerpávala. S přičtením následků revmatické horečky, slabého srdce a silného kouření byl nucen na place nosívat kyslíkovou masku a jednou během natáčení dokonce zkolaboval. V některých případech si jeho zdravotní komplikace vyžádaly i upozadění jeho role na úkor ostatních postav, ale sérii se mu i přesto podařilo statečně dotočit. Zemřel pak rok poté v září 1995 na selhání srdce ve věku 61 let. V roli slavného detektiva vyřešil celkem 41 případů a do dnešních dnů je považován za jednoho z nejlepších představitelů Sherlocka Holmese. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele B!shop k tomuto seriálu (3)

Dům U tří štítů (1994) (E01) 

Tenhle dil je zajimavej hlavne tim, ze vic jak pulku stopaze neni jasny, o co ze to tu vlastne jde a tim padem to je napinavy. Dalsi plus je bitka Watson vs. boxer. Ale s pribejvajici stopazi uz to ztraci na zajimavosti. ()

Umírající detektiv (1994) (E02) 

No tak tohle mi misty spis pripominalo komedii, navic se tady nedeje ani zadny patrani a Sherlock, kdyby nevymyslel jednu ochcavku, tak by ani nic nevyresil. Navic dej je prvnich 30 minut zbytecne rozvlacnej a Brett tu vypada jak Dracula, ale porad to neni nic oproti tomu, jak se vymodi na konci. Nicmene i pres vsechny tyhle nedostatky jsem se docela bavil. ()

Zlatý skřipec (1994) (E03) 

Ze zacatku paradni detektivka, celej pripad je spravne tajemnej, jde tu o vrazdu a svizne to odsejpa. Navic je tu ozvlastneni v podobe Mycrofta Holmese. Bohuzel zaverecnejch vysvetlovacich 10 minut a pointa je naprosto idiotska. Ale i tak to da ty 4*. ()

Reklama

Reklama