Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Poslední šestidílná série adaptace příběhů Sherlocka Holmese z pera sira Arthura Conana Doyla vznikla v roce 1994 a byla poznamenaná zhoršujícím se zdravotním stavem představitele hlavní role Jeremyho Bretta, trpícího bipolární poruchou, která herce nesmírně vyčerpávala. S přičtením následků revmatické horečky, slabého srdce a silného kouření byl nucen na place nosívat kyslíkovou masku a jednou během natáčení dokonce zkolaboval. V některých případech si jeho zdravotní komplikace vyžádaly i upozadění jeho role na úkor ostatních postav, ale sérii se mu i přesto podařilo statečně dotočit. Zemřel pak rok poté v září 1995 na selhání srdce ve věku 61 let. V roli slavného detektiva vyřešil celkem 41 případů a do dnešních dnů je považován za jednoho z nejlepších představitelů Sherlocka Holmese. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Fox85 k tomuto seriálu (7)

Vzpomínky Sherlocka Holmese (1994) 

Poslední série případů Sherlocka Holmese byla sice poznamenaná zhoršujícím se zdravotním stavem Jeremy Bretta, přesto však vzniklo několik výborných dílů. Děkuji pane Brette za spoustu příjemných večerů ()

Dům U tří štítů (1994) (E01) 

V srovnání s jinými případy Sherlocka Holmese v podání Jeremyho Bretta je tento spíše průměrný. Zápletka je zvláštní a s ní i celkový dojem ()

Umírající detektiv (1994) (E02) 

Tato epizoda se opravdu povedla a umírání velkého detektiva bylo skvělé ()

Zlatý skřipec (1994) (E03) 

Geniální detektiv tu má k ruce svého bratra a snaží se vyřešit záhadnou smrt asistenta, která policejnímu vyšetřovateli nedává smysl ()

Rudý kruh (1994) (E04) 

Rudý kruh patří určitě mezi ty zdařilejší díly a udrží napětí až do konce ()

Mazarinův drahokam (1994) (E05) 

Absence Sherlocka dost snižuje kvalitu dílu, ať se bratr Mycroft snaží, co může ()

Lepenková krabice (1994) (E06) 

Oficiálně poslední případ Sherlocka Holmese v podání Jeremy Bretta. A bylo to loučení opravdu výjimečné ()

Reklama

Reklama