Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Index očekávání byl v mém případě u tohoto filmu vysoký. A jak už to tak chodí, i zklamání tím pádem bylo větší. Příběh mě vůbec ničím nepřekvapil, což by ještě tak nevadilo, protože tato definice se vztahuje na většinu filmů. Dakota Fanning je sympatické děvče a talentovaná hvězdička, Michelle Pfeiffer je prostě ohromně charismatická žena a Sean Penn... Sakra, Sean Penn mě absolutně neoslovil, nechytil mě za srdce, nefandila jsem mu, spíše mi byl protivný. Když si vzpomenu na výkon tehdy neznámého Leonarda DiCapria v "Co žere Gilberta Grapea", kdy jsem myslela, že skutečně obsadili retardovaného chlapce... Kam se hrabe Sean Penn, to se nedá srovnat;-). Tím pádem to u mě tohle drama projelo po emoční stránce, je mi líto. A stopáž je přemrštěná, jak už se to jeví u filmů, které tak docela nebaví. 55% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nepoznať Penna, tak som v tom, že to je naozaj retard ... a najlepší ocko. Dakota Fanning je klenot filmu. Jej postava Lucy je samozrejme nadpriemerne inteligentné a milé dievčatko, ktoré nechce byť múdrejšie ako jej ocko a preto mu stále dáva čítať knižku, ktorá pre neho nie je ťažká. Veľmi pekný pohľad na to ako si postihnutý človek dokáže nájsť viac času na dieťa ako normálny. Dojímavé a v istých momentom treskúco vtipné. Prvý film čo som dopozeral v sede na stoličke bez operadla :,-). ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se vážně těšila a nakonec to dopadlo tak, že mi trvalo celé odpoledne jej dokoukat. Rozhodně se jedná o nadprůměrný kousek, ale přeci jen jsem podobných filmů už viděla dost a tady mě zážitek a dojetí vážně minulo. Sean Penn se mi ve své roli nelíbil a přestože to nerada přiznávám, jeho postava mi skutečně brnkala na nervy. Malá Dakota zde ještě neuměla vůbec hrát, v každém jejím výrazu jsem prostě viděla, že to hraje, že to skutečně necítí. Ale co chtít od sedmileté holčičky..Michelle Pfeiffer však byla naprosto výborná. Ale na větší hodnocení to u mně nestačí. Možná někdy jindy, v jiné náladě..... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// moc se mi líbili herci, snad poprvé vůbec nevadila dlouhá stopáž, nádherná hudba protknutá celým filmem, kamera -snad jen místy ne úplně reálné/// K tomuhle sníku jsem přišel náhodou. Jednoho dne jsem si ho nahrál a jiného dne se na něj podíval. Konkrétně to bylo dnes ve 3 ráno. Řikal jsem si "nechce se mi spát, tak na něco mrknu, aspoň na půl hodinky" No popravdě: měl jsem velkej problém se od filmu odtrhnout. S velkou přesností vystřeleného míčku na bránu mě těžce zasáhl. Dakota zde úplně zazářila narozdíl od některých pozdějších filmů a proto jsem si ji znovu oblíbil. Sean Penn, ač jsem ho dříve nevyhledával získává stále více a více mích sympatií. A kupodivu mě sedli i ostatní herci. A to i přesto, že charaktery byly dost výrazně nalajnované. Potěšilo jak se spousta lidí snažila Samovi pomoct. Je to milej, příjemnej ale hlavně hodně dojemnej příběh./// Celkem 79%/// ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát ma Sam a jeho modrooká rozkošná dcéra dostali na plnej čiare, zasiahli ma v pravom čase presne na sekundu. A tak som druhú polku filmu prerevala originál ako malé decko. Tak ako plačú 7-ročné deti alebo možno tak ako ich otcovia,ktorí sa mentálne zastavili na ich úrovni. Dnes (po dvoch rokoch) považujem tento film stále za veľmi silný. Aj keď v ňom cítiť USA, aj keď je to citová vydieračka...niektorým filmom som ochotná odpustiť chybyčky a nechať sa vydierať. Ak ma vydiera perfektná trojka ako Penn, Pfeiffer a Fanning, tak pokojne. Druhýkrát videné počas Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Když měla Dakota Fanning natáčet smutné scény, myslela na to, jak jí umírá její rybička Flounder. (zajda404)
  • Ve filmu se měl Brad (Brad Silverman) původně zeptat Rity (Michelle Pfeiffer): "Máš na sobě Wonder Bru? Dnes totiž vypadáš úžasně..." (pozn. Wonder Bra je značka podprsenky). Ovšem Silverman tuto větu odmítl říct kvůli manželovi Michelle Pfeiffer Davidu E. Kelleymu. (HappySmile)
  • Když Dakota Fanning získala roli Lucy, byla tak šťastná, že několik hodin údajně skákala po své posteli a smála se. (zajda404)

Reklama

Reklama