Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokonalost!!! Naprosto skvělá ukázka vztahů a "běžného" života boháčů. Skvělé výkony mladých herců (hlavně Sarah Michelle Gellar a Ryan Phillippe ). Skvělá režie. Hudba a správný závěr!!! Erotické napětí mezi kýmkoliv a Ryanem Phillippem by se nedal měřit ani laserem. Jeho pohled snad umí i zabít ;-). Krásná Sarrah Michelle Gellar se musela líbit naprosto všem mužům. Mladá a krásná Reeese Witherspoon se přesně hodí :o). Při porovnání se staršími Nebezpečnými známostmi je to velký skok v období a staří(resp. mládí) hlavních postav. To však filmu velmi prospívá a více ho to modernizuje. Reese hrající roli, kterou zastávala Michelle Pfeiffer je velmi věrná jejímu ztvárnění. Tento film miluji nejen pro jeho dokonalou hudbu a závěrečnou sladko-kyselou symfonii. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem lepší zpracování než Formanův Valmont, scénáristicky méně kvalitní oproti Fearsovi, ale za to mnohem žhavější. Sexuální dusno v podání mladých herců je v této verzi klasiky na úrovni papiňáku, z čehož mi nejednou regulérně zasmýkalo v koulích. Zahraný je tento film bravurně, dokonce ani Vytrspůnka mi tady ještě zamlada nevadila, a to už je co říct. Mně se tahle moderní variace líbila....a moc! Doporučuju! ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Člověk si nesmí říkat, že se jedná o moderní předělávku klasiky z roku 1988, pak si teprve bude moct film užít. Já se u tohoto filmu vždycky hrozně bavím, mám ho ráda a viděla jsem ho už tolikrát, ale vůbec mi to nevadí, klidně se podívám znovu. Je jasné, že film si své publikum najde především u teenagerů, protože o nich také film je. Skvělý výběr herců, Ryan Phillippe a Reese Witherspoon a se k sobě náramně hodí a Sarah je ta správná mrcha. Musím ještě pochválit soundtrack, který upřímně miluju, už úvodní skladba od Placebo Vás musí vtáhnout a konec? To už je jen třešnička na dortu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to předělávka v americkém "Melrose Place stylu" (tzn. mladí, krásní a bohatí hrdinové a vše co k tomu patří), ale intriky se tu osnují velice hezky, erotický náboj je přítomen v dostatečné míře, na někoho je to možná trochu moc a místy je to i trošku samoúčelné, ale právě poukázáním na sexuální život zlaté mládeže se rozvine nádherný příběh na jehož jedné straně stojí skrznaskrz zkažená Sarah Michelle Gellar a na straně druhé božská Reese Witherspoon. A mezi nimi se zmítající Ryan Philippe coby Sebastian Valmont, zažívající nejzásadnější proměnu ve svém životě...nádhera...proti tomu je nejlepší filmový polibek roku 1999 naprosto nicotnou hormonální záležitostí;). Konec filmu doprovází jeden z nejnezapomenutelnějších (alespoň pro mě) a dnes už bohužel taky nejprofláknutějších songů vůbec - Bittersweet Symphony od Verve. A i zbytek soundtracku rozhodně stojí za poslech. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mé pubertální já byl film jako zjevení a rád jsem na to koukal. Ovšem i z dnešního pohledu mohu s klidným srdcem říci, že mě to baví skoro stejně jako kdysi. Je to svižně natočené, odsýpá to a předvádí nám všemožné intriky adolescentních zvrhlíků, kteří by udělali pro sex cokoliv. No a byly to právě Velmi nebezpečné známosti, kdo mi představil Reese Witherspoon...75% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Severoamerické tržby činily 38,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových 76,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama