Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda se přitroublá dvojka vydává na cestu do nebe, pekla a na různé zastávky mezi těmito cíli a setkává se (mimo jiné) s Albertem Einsteinem, velikonočním zajíčkem či smrtkou. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Když film začal záběrem na školu Billa a Teda, přemejšlel jsem, jestli nebyla chyba ignorovat díl předešlý a skočit rovnou na sequel. Na ten jsem přitom přišel díky jednomu videu, kde rozebírali Billův a Tedův posmrtný život a mně daná pasáž natolik zaujala, že jsem ten trip musel vidět. A nemůžu říct, že bych byl zklamanej, nečekal jsem v zásadě nic jinýho, než co mi bylo doručeno. Dvě hovada na vejletě. Proč se nedá hodnotit vejš, než průměr, je naprostá absence jakýhokoli hlubšího smyslu nebo poselství (i plánovaně blbá komedie by měla mít aspoň něco málo) a do jistý míry mi vadí i závěr, respektive co k němu vedlo: jasně, sekvence novinovejch článků je přehnaná, haha, ale Bill a Ted za celej film nepředvedli nic, co by je dovedlo k úspěchu, všechno to byla benevolence vyšších mocí, pomoc ostatních postav nebo štěstí. Lůzři nevyhrávaj, žijou u rodičů a jestli pracujou, tak jedině na svym gamerscore. Z čehož taky může vyjít humornej film, když se to správně uchopí. Naopak mě bavili zlí roboti a myšlenka, že celý to "Kouďákovství" obou protagonistů je tak silný, že se tak chovaj i napodobeniny. Prostředí bylo celkem fajn, triky byly fajn, humor nebyl žádná řachanda, ale účel splnil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne opulentnejšia zábavka, ako jeho predchodca, len čo je pravda. Avšak hlavný predstavitelia už niesu taký sympaťáci, ako minule, neprednášajú žiadne nesmrteľné hlášky a pravdepodobne je tu toho trochu viac, než by zdravý rozum dovolil. Svetlejšie chvíľky však prevládajú a tým pádom je opäť o zábavu postarané. Aj keď škoda, že len málo nad priemer. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po nečekaném úspěchu prvního dílu se Keanu Reeves a Alex Winter vrací v ještě o třídu ulítlejším pokračování eskapád svých "excelentních" postav. Dvojka Billa a Teda je po stránce nápadů nejvynalézavější a vizuálně nejpoutavější (když pomineme hrozivé CGI, které je paradoxně horší než v o dva roky starší jedničce). Za scény z pekla by si film zasloužil plný počet. K dokonalosti ovšem filmu jako celku bohužel chybí poměrně dost, takže ani představení skvělých postav jako Smrťáka, který neumí prohrávat, či geniální vědce STEJŠNA nevytáhne tuhle ujetou cestu výš než na čtyři hvězdy. Osobně u mě však ze všech tří dílů o prsa vyhrává. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Jsme mrtvý, vole!" Tady jde do tuhého! Bláznivá dvojka metaláků bojuje mezi nebem a peklem o návrat mezi živé. Kouzlo cestování časem už se pomalu vytrácí. Zápletka je zbytečně překombinovaná. Pořád to drží díky hlavní dvojce R+W a z vedlejších postav je dobře doplňuje smrťák.  5/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Amerika v tej najčistejšej a najnaivnejšej forme. Hewitt je rutinnér bez nápadu a scénar je postavený takým štýlom, že dajme to sem aj tak nám na to dajú peniaze. A oni dali. Bill a Ted mohli byť skvelou sériou o cestovaní v čase, posmrtnom živote a skvelej hudbe, keby to nepísali zhulenci, ktorím bol dosť jedno či to bude fungovať v rámci čohokoľvek. Prvá časť bola blbina. Druhá časť je znesiteľná len vďaka Sadlerovi, ktorý ako Grim The Reaper absolútne kraľuje. Pozerateľné ale len raz a s nadhľadom. Nechápem ten kultový status a som veľmi zvedavý na tretiu časť. Lebo takéto filmy sa prestali robiť už dávno a malo to svoje opodstatnenie. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • V souboji kapel se objevují také někteří skuteční hudebníci jako Les Claypool, zpěvák kapely Primus, kytarista Jim Martin z Faith No More a také kytarista Brad Delson z Linkin Park (GreatestFan)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Glenn Wilder. Na pozici kaskadéra se natáčení zúčastnil jeho syn Scott Wilder. (Rominator)
  • Hláška „Station!“ nebyla počátkem devadesátých let součástí amerického slangu jak by se ze sledování filmu mohlo zdát. Původně měla být tato hláška vysvětlena v jedné scéně v první třetině filmu, ale ta byla nakonec ze scénáře vyškrtnuta. Scenáristé ve filmu hlášku ale přesto nechali jako vtip určený pouze pro ně a štáb. (animaxis)

Související novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Reklama

Reklama