Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (297)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně něco jiného než jsem čekal. Človek se chvilku zamotává a ztrácí se, ale pak se vše vrátí do normálu. Jenže to netuší, že o pár minut déle nebude zase tušit a bude přemýšlet, co se děje. Přesně takové filmy, které vás nenechají v klidu mám rád. Nakonec musíte počkat na závěr, který vše rosekne.. 8/10 = 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The only thing that burns in hell is the part of you that won't let go of life.“ Nahoru nebo dolů? Jacob Singer stojí uprostřed Žebříku a je na něm, jakým směrem se vydá.. "Fucking scary" thriller Adriana Lynea o bolestném očistci, traumatech války a nesmyslných lidských ztrátách v ní. Doporučuji dvojí podívání, neboť znalost pointy zvyšuje prožitek. ()

Reklama

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších novodobých hororů s Timem Robbinsem, který se vžil do své role naprosto skvěle. Nejenže jsem se skutečně bál, ale celý děj je prostoupen nezapomenutelnou mysteriózní atmosférou a doprovázen perfektní hudbou. A konec byl snad vyřešen nejlepším možným způsobem. Vybrat ten správný konec je těžká věc, zde se to však podařilo na výbornou. Kdo by řekl, že tohle příjde z dílen tvůrce filmu Flashdance? 9/10 ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Film, který by se velmi rád tvářil jako horor, aspoň to má v popisku, ale tomuto žánru je velmi vzdálen. Už od začátku nijak vyjímečný film s občasnými mysteriózními scénami, které jsou však bohužel ještě více uspávající než zbytek. Jakubův žebřík byl pro mě jen zdlouhavým, nudným a naprosto jakoukoliv výraznější atmosféru postrádajícím snímkem. Navíc ještě velice nepřesvědčivý Tim Robbins v roli, která se pro něj vůbec nehodila. Závěrečná pointa nebyla uplně špatná a dlouho to k ní směřovalo, ale ani ta na dojmu téměř nic nepřidala. Těžko říct, kde se stala chyba, ale bude ta absence atmosféry. Díky tomu se dívák nemůže do příběhu vžít a ten tak působí jakýmsi odtažitým a nezajímavým dojmem. A právě atmosféra pomalu nabírající obrátek by měla být u těchto, mnohdy velmi dobrých, pomalých psychologických a mysteriozních filmů být tím hlavním. Na celém filmu se mi opravdu líbila jen jediná scéna a to je na téměř dvě hodiny trochu málo. Trochu mě překvapilo hodnocení tohoto filmu, dle mě, jak je vidět, dosti přeceňující kvalitu, ale nikdo není dokonalý (tím nemyslím sebe). ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Psychologické, velmi depresivní, pomalu se vlekoucí drama s několika hutně hororovýma scénama, ve kterém můžete vidět spustu známých tváří v různých roličkách. Vietnamský veterán Tim Robbins tomu všemu vévodí, přičemž na plátně neštří slzami i panickými a beznadějnými výrazy ve tváři, když prožívá své halucinace a paranoiu způsobené zraněním z války. Ve výsledku zjistíte, že jde vlastně o docela komplikovaný film. Doporučuju. 85% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Před zahájením natáčení museli Tim Robbins, Pruitt Taylor Vince, Eriq La Salle, Ving Rhames, Brian Tarantina, Brent Hinkley a Anthony Alessandro absolvovat 5denní vojenský výcvik. (Listeroman)
  • Funková skladba "My Thang" od Jamese Browna, která je slyšet v bujaré párty scéně, se nachází na Brownově dvojalbu z roku 1974 nazvané příhodně "Hell", v překladu "Peklo". (Seabeast)

Reklama

Reklama