Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (298)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně něco jiného než jsem čekal. Človek se chvilku zamotává a ztrácí se, ale pak se vše vrátí do normálu. Jenže to netuší, že o pár minut déle nebude zase tušit a bude přemýšlet, co se děje. Přesně takové filmy, které vás nenechají v klidu mám rád. Nakonec musíte počkat na závěr, který vše rosekne.. 8/10 = 80% ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Jakubův žebřík mě vmáčkl do pohovky. Útoky ,,démonů" přichází zcela nečekaně a v rozličných chvílích, a tak divák trne i když postava třeba jen jde za bílého dne po ulici. Je pravda, že úplně poslední scéna mě nejprve trochu zklamala, ale když jsem si (s pomocí traileru) vybavoval předchozí výjevy, docela to do sebe zapadlo a získalo to nový, alegorický rozměr ála Dante Alighieri. Dávám pět, protože mám rád, když žánrový film splní svůj účel. A u tohoto mysteriózního hororu mi párkrát opravdu zatrnulo. ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě cupoval na kusy, každá scéna přikládá solidně pod kotel.., schizofrenie, strach a kýbl potu; v půlce jsem se klepal a cítil podobně jako Jacob... "I was burning from ice." Znamenité 'psycho'. Bohužel ale od chvíle, kdy "pravda" vyjde najevo, to najednou ztrácí šťávu a směřuje už jen k řekl bych neutrálnímu konci, kterej mě ničím nezaujal ani nedojal. Možná jsem ho nepochopil... Přesto velmi povedený thriller s doléhavou atmosférou a skvělým Timem Robbinsem. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Chvíli vietnamská džungle, chvíli americká realita, ovšem s poněkud hororovými prvky. Poté co se v příběhu jakž takž zorientujete a začnete chápat, že ne všechno bude asi skutečné, přijde rozuzlení, které vám vaše teorie otočí naruby. Pokud se nechcete připravit o překvapivý konec, vyhněte se před zhlédnutím filmu četbě zdejších spojlerovitých komentářů. Pro mě další lahůdka v mé sbírce "mystery" filmů. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Výborný, ale také i těžko uchopitelný snímek, o kterém jsem doposud věděl tak nějak matně a o to víc jsem příjemně překvapen. Navíc docela zaráží několikrát zaznamenaná podobnost s letošní Hranicí života (čistě subjektivní dojem vycházející z mého pochopení obou filmů), která je minimálně o třídu horší. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Bruce Joel Rubin napsal scénář začátkem 80. let na základě snu, ve kterém byl uvězněn v metru. Nicméně dlouho nemohl najít pro film producenta, protože studio moc duchařským filmům otevřené nebylo. Teprve po úspěších filmů Duch (1990) a Angel Heart (1987), které se staly hitem, studio svůj postoj ke scénáři přehodnotilo. Poté, co byl zvolen režisér, tak sám Rubin strávil přes rok s Adrianem Lynem na jeho vylepšování. (Seabeast)
  • Před zahájením natáčení museli Tim Robbins, Pruitt Taylor Vince, Eriq La Salle, Ving Rhames, Brian Tarantina, Brent Hinkley a Anthony Alessandro absolvovat 5denní vojenský výcvik. (Listeroman)
  • V původním scénáři autor Bruce Joel Rubin vytvořil typické biblické peklo plné okřídlených démonů, rohatých ďáblů s kopyty, lidí se zobáky a podivnými objekty ležících náhodně okolo. Rubin byl inspirován dílem Hieronymuse Bosche. Ačkoliv se toto obecné ztvárnění démonů Lyneovi líbilo, přesto nabyl pocitu, že by to na diváky mohlo působit komicky. Rozhodl se tedy přepsat scénu Jacobova (Tim Robbins) sestupu do pekla; jedná se o scénu v nemocnici, kde je Jacob vezen na lůžku skrze metaforické peklo. (Seabeast)

Reklama

Reklama