Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (297)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jacob Singer je veteránom, ktorý v 68´ po dobu dvoch rokov pôsobil vo Vietname. Keď už sa zdá, že sa po dlhom období opätovne zaradí do spoločnosti, začínajú ho prenasledovať rôzne predstavy či vidiny vďaka ktorým prepadá pochybnostiam, čo je vlastne sen, a čo realita. Snímok, ktorý vzhľadom k svojej tématike nemal šancu neuspieť. Psychologická dráma s občasnými prvkami hororu pre náročnejšieho diváka, ktorý hľadá viac, ako len klasické klišé plné gore scén či fantazmagórie za chrbtom. Príbeh má hlavu aj pätu, je dostatočne prepletený, no s jasnou štruktúrou, ktorá diváka zbytočne nepletie. Sám za seba, veľká spokojnosť - 75% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Doslovný záver mi tú paradnu mysteriózno-sureálnu zábavu trochu pokazil, no film je predovšetkým príbehom s posolstvom, takže to je len moj vlastný problém . Zrovnanie s hrou Sillent Hill vobec nieje od veci a dohady, že tento film bol pre hru inšpiráciou možu byť kľudňe pravdivé. Prelínanie realít, démoni s nápadito podobným dizajnom, prostredia, záhadné postavy objavujúce sa v určitých ďejových momentoch a koniec koncov aj celá táto mysteriózna cesta peklom, ktorá je pre hlavnú postavu prostriedkom k pochopeniu, veľmi pripomína príbeh hrdinu v hre Silent Hill (hlavne druhý diel). Nenechajte sa ale zmiasť bľabotaním zapáleného fanúška hernej série :). Jakob's Ladder je veľmi, veľmi posobivým mysterióznym hororom, ktorý si naplno užijete aj bez toho aby ste trávili hodiny vysedávaním pri Playstatione :). (8.5/10) ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Já ani nevím, jak to mám hodnotit. Je to mezi 3 a 4 hvězdičkami. Filmy podobného ražení mám sice rád, ale tady mi příjde, že to co se stane před závěrečnou pointou je sice na jednu stranu poměrně zajímavé a na tu dobu nevšední, na druhou stranu mi to ovšem příjde nesmyslné a bezmyšlenkovité. Asi jsem příliš ovlivněn lynchovými dokonalými snovými rozprávkami a toto dílo mi proto příjde nedomyšlené a to co se odehraje během filmu mi prostě moc nezapadá do závěrečného rozuzlení. Film má několik skvělých hororových momentů, ale i několik scén, které by mohli být klidně vypuštěny. Asi bych to měl vidět ještě jednou, abych si určité věci dovyjasnil, ale po prvním zhlédnutím nemám moc chuť se do toho pouštět znovu, protože tak trochu cítím, že žádné vyjasnění událostí v tomto filmu neexistuje. 70% ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších novodobých hororů s Timem Robbinsem, který se vžil do své role naprosto skvěle. Nejenže jsem se skutečně bál, ale celý děj je prostoupen nezapomenutelnou mysteriózní atmosférou a doprovázen perfektní hudbou. A konec byl snad vyřešen nejlepším možným způsobem. Vybrat ten správný konec je těžká věc, zde se to však podařilo na výbornou. Kdo by řekl, že tohle příjde z dílen tvůrce filmu Flashdance? 9/10 ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Psychologické, velmi depresivní, pomalu se vlekoucí drama s několika hutně hororovýma scénama, ve kterém můžete vidět spustu známých tváří v různých roličkách. Vietnamský veterán Tim Robbins tomu všemu vévodí, přičemž na plátně neštří slzami i panickými a beznadějnými výrazy ve tváři, když prožívá své halucinace a paranoiu způsobené zraněním z války. Ve výsledku zjistíte, že jde vlastně o docela komplikovaný film. Doporučuju. 85% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Bruce Joel Rubin napsal scénář začátkem 80. let na základě snu, ve kterém byl uvězněn v metru. Nicméně dlouho nemohl najít pro film producenta, protože studio moc duchařským filmům otevřené nebylo. Teprve po úspěších filmů Duch (1990) a Angel Heart (1987), které se staly hitem, studio svůj postoj ke scénáři přehodnotilo. Poté, co byl zvolen režisér, tak sám Rubin strávil přes rok s Adrianem Lynem na jeho vylepšování. (Seabeast)
  • Některé obrazy byly inspirovány forografiemi Joela-Petera Witkina. Nejlépe zřetelný obraz beznohého muže s kapucou, který třese hlavou, je zvárněn podle Witkinovi fotografie "Man With No Legs" z roku 1976. Dále je film po vizuální stránce ovlivněn především dílem malířů Williama Blaka, H. R. Gigera a Francise Bacona. (Seabeast)
  • Je možné všimnout si, že všechny reklamy na zastávce metra Burgen Street jsou zaměřeny proti drogám. (Listeroman)

Reklama

Reklama