Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (300)

iamek 

všechny recenze uživatele

Dobrý atmosférický snímek plný krásných záběrů. Hlavně scéna v nemocnici kdy na zemi leželi části těla byla parádní. Trošku mě zklamal konec, který jsem asi trošku čekal. Herecky nemám taky moc co vytknout a hlavně Tim Robbins dokázal, že je pan herec. Palec nahoru taky za dobrou depresivní atmosféru. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Psycho, ktoré sa chvíľami mení na horror a podtým všetkým po celý čas tlie hustá a silná dráma o manipulácii, výdatne podporovaná geniálnym výkonom Tima Robbinsa. /Pozor, vyletí spoiler: Po filme Carnival of Souls /1962/ už druhý film v poradí, ktorý pointou predbehol Shyamalanov 6. zmysel/1999/. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mne asi největší hororové překvapení za poslední léta. Na první pohled velmi odpuzující horor ( hrozný poster, podivný název, stopáž 2 hodin a příliš velké hodnocení pro horor je velmi nezvyklé) přesto vše, se mi tenhle film velmi zamlouval. Zápletka mě chytla od začátku do konce a koukal jsem s otevřenou pusou, co vše se tam vlastně děje. Brilantní průběh a vývoj příběhu podkreslen velmi inteligentními dialogy a slušnými zvraty! Scéna z blázince byla i pro mě nejděsivější noční můra! 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Horel som v ľade." Kassar & Vajna, to nie je len ZÁKLADNÝ INŠTINKT a TERMINÁTOR 2: DEŇ ZÚČTOVANIA. To je aj občasný experiment. Na penis v metre, tanec, ľadový kúpeľ, ihlu v hlave a surrealistické snové „zmutované“ bytosti sa nezabúda. K tomu skvelý Tim Robbins a prsíčka Elizabeth Peňaovej. Taký normálnejší Gillian pretiahnutý Lynchom. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Akce: již při prvním čtení dostanete gigantickou várku spoilerů zdarma. Jakubův žebřík není úplně lehké uchopit, protože divákovi v ničem nenadbíhá. Nejde tu o prvoplánové obviňování US vlády z experimentů na vojácích – tím nejpodstatnějším, čeho se Lyne snaží dosáhnout, je alegoricky a za pomoci náboženských prvků (v Bibli je Jakubův žebřík metaforou k posmrtné cestě duše do nebe) se vyjádřit k post-vietnamskému traumatu a vyrovnat se s ním. Stejně jako Jacob může vystoupat po žebříku za synem do nebe a nalézt klid v duši teprve, když se po hororové cestě peklem (ironicky zastoupeném i smyslným vztahem s „pohanskou královnou“ Jezabel) vzdal všech pout vážících ho k zemi, tak se může voják (personifikované Státy) svého traumatu zbavit, až když na něm přestane viset a nimrat se v něm a přijme celou záležitost jako svoji „mrtvou část“. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Adrian Lyne se nechal slyšet, že většina dialogů v úvodní scéně mezi vojáky byla improvizovaná samotnými herci, zejména konverzace mezi Georgem (Ving Rhames) a Jacobem (Tim Robbins) týkající se masturbace. (Seabeast)
  • Rozmazaná tvář na dalším plakátu k filmu ilustruje novátorskou práci kamery, kterou Adrian Lyne ve snímku použil, a která odráží nejasnou hranici mezi skutečností a fikcí. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama