Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou krimi komedie z amerického San Diega je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka z drogami Lymana. Je ve své snažení tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz. Protože překupník chystáý velký kšeft, požádá o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. Psa, německého ovčáka, který je sice úředně veden jako K-9, ale jinak má jméno Jerry Lee. Byl vycvičen k hledání drog, rejstřík jeho schopností je však mnohem širší. Kromě výcviku má ovšem Jerry také velmi výraznou osobnost. Pracuje jen když se mu chce, zato je ochoten kdykoli přispět k rozvratu Mikeova osobního života, popřípadě zničit něco v jeho bytě či autě. Dvojice, která se k sobě absolutně nehodí je přes všechny rozdíly a nesrovnalosti nucena spolupracovat na dopadení Lymana. A tak je jasné, že počáteční potíže budou nakonec překonány, dvojice se stane nerozlučnou dvojicí a všechno dobře dopadne. Nebo ne? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se skvěle bavila. Na Jamesovi šlo vidět, že ho ta role taky baví (nebo to velmi dobře hrál, to nevím), každopádně on a Jerry Lee byli sehraní jedna báseň. Líbí se mi, že je film vtipný, a tudíž není jen suchým příběhem jednoho detektiva s hafanem.. Film prostě má své charisma, které mě láká jednou za čas si ho pustit:-) ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Jako obdivovatel Jamese Belushiho mám tuhle komedii rád, i když vím, že nejde o žádné veledílo, ale "jen" o příjemnou komedii na nedělní odpoledne. Některé hlášky jsou opravdu dobré, příjemná je účast Mel harrisové a ten pes je prostě výborný (ovšem viděl jsem to ještě před "nástupem" Komisaře Rexe). ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to mírně stupidní:-) ale-čím víckrát ten film vidím, tím lépe relaxuju a vzpomínám na svého huňáče. Jestli krom jiného nějaký jiný film dokázal lépe zachytit porozumění a humor mezi člověkem a psem, a ještě takhle ušatým a ukecaným, nemůžu si prostě vzpomenout. To, že pes ve skutečnosti posléze zahynul při výkonu své policejní práce, je o to smutnější. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Perfektní odlehčený snímek, který se suverénně zařadil do programového schématu každé televize a nejedna televize jej každým rokem opakuje pořád dokola. Tvůrcům se dokonale povedlo skloubit humor se sympatickým obsazením a podařila se vytvořit i velmi příjemná a místy i vtipná atmosféra. Herecké obsazení naprosto dokonalé, Jerry Lee je obrovský sympaťák a jeho parťák James Belushi jakbysmet. Snad jediná věc, kterou bych K-9 vytkl, je trochu jednodušší děj a ne moc povedený závěr. Jinak vše funguje perfektně. Chemie mezi jednotlivými postavami, atmosféra, výkony, vše přesně odpovídá jednoduché, příjemné a vtipné komedii, na kterou se vždy milerád znovu podívám, a která mě vždy potěší a pobaví. 9/10. ()

RenataD 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád psy, určitě viděl "Komisaře Rexe",. Ani tento pes se moc neliší od Rexe. Je často inteligentnější než jeho pán a není jen jeho přítelem ale dokáže mu pomoci v nebezpečných situacích. Němečtí ovčáci jsou krásní hlídači, kteří milují svého pána, a proto se mi tento příběh moc líbil. Už tolik nezáleží na tom, jestli pes může dokázat, co příběh ukazuje. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Jednou ze skladeb použitých ve filmu je „Oh Yeah“ od švýcarského electro-dua Yello. (Frontie)
  • Koton (Jerry Lee) byl ve skutečnosti policejní pes oddělení v Kansas City v Missouri. 18. listopadu 1991 byl zastřelen při pronásledování podezřelého ze zabití policisty. Deset dní před svou smrtí našel Koton 10 kg kokainu v celkové hodnotě přesahující 1,2 miliony dolarů. (HellFire)
  • Dooley (James Belushi) jezdí ve filmu ve voze Ford Mustangu GT z roku 1964. (reich)

Reklama

Reklama