Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (415)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu film balancuje na hranici uvěřitelnosti, až ji k mému zklamání na konci překročí. Do té doby je to (troufám si říci) nadprůměrná vánoční komedie o rodinných hodnotách, která mimo to pěkně vyobrazuje to, jak se lidé (nejen) o Vánocích chovají jako šílenci. Nebýt toho kýčovitého (téměř až sci-fi) konce, tak dám čtyři hvězdičky, protože jsem se celou dobu třásla napětím, jestli se mu Turbomana podaří sehnat. Překombinovaný konec a nepovedený sob to ale potápí do (pod)průměru. Škoda. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Prepínam telku, idú tzv. "Rolničky"... hovorím si: "toto už fakt videli všetci, iba ja nie". Tak ho nechám pustený, hoci nie od úplného začiatku, ale veď vo vianočnej komédii ma to nezabije a zápletku už dávno poznám. No... kým asi do dvoch tretín bola štandardná infantilná situačka s typickým Arnoldom aj americko-grcnými morálnymi ponaučeniami, tak sa dalo. Myslela som, že v podobnom duchu budú gagy pokračovať. Keď vybuchla listová bombička (sorry, spoiler?;-), ešte som len pokrčila obočie. Keď v kostýme TurboMana začal vystreľovať počítačom animované disky, podozrievavo som prižmúrila oko... s tým filmom sa niečo dialo... Nechápavý výraz tváre ma naplno zasiahol, keď Arnie začal lietať. A lietal, a lietal a neprestával... Potom urobil zopár superhrdinských trikov, ktoré boli smiešne v negatívnom zmysle a ako dospelý divák bez ľubovoľného dieťaťa v okolí som sa cítila až trápne. To "komiksové" finále to celé poslalo do žumpy. Hmm, ale predpokladám, že cieľovú skupinu detí to v roku 1996 a ešte pár rokov potom bavilo. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Další úžasná retrovzpomínka, kterou při sledování podobných filmů z mého mládí :-) nedokážu potlačit. Proto musí už automaticky postoupit na vyšší úroveň čtyř hvězdiček, hehe. Ne, vážně, tomuto filmu nemám z hlediska popcornové zábavy pro mladší co vytknout. A jako dospělý jsem se taky dobře zabavil, protože Arnold je v této roli kupodivu vážně vtipný... ()

Knuckless 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za Belushiho a jeho tajnou santovskou manufakturu. Jinak je pravda, že děj je jasný od začátku do konce (turbo čas!). No nevím kdy tomu Arnoldovi přestanu dávat šanci, ale jak to tak vypadá, tak lepší roky než 82, 84, 87 a 91 pro něj v jeho "herecké" kariéře asi nepřijdou. Komedie s ním jsou pro mě utrpení- a to jsem neviděl Juniora... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie z Arnoldovy tvorby je pro mě rozhodně ta nejlepší. Je to udělaný jak na horský dráze,jednou se smějete a jednou je to trochu vážný. Arnold se chová chvílemi jako pravý šílenec a má skvělého spolu.protihráče snad ještě bláznivějšího pošťáka. Je tu solidní pohled na zbytečné bláznění kolem Vánoc,humoru je tu dost stejně jako akce. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Turbo Man, figurka, kterou marně shání Howard Langston (Arnold Schwarzenegger), byla vytvořena a navržena pro film. Jako součást marketingu jich bylo s distribucí filmu vyrobeno na 200 tisíc. (sator)
  • Syn Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) obdrží fialový pásek v karate, vzhledem k jeho věku je nepravděpodobné, aby obdržel 5. výkonnostní stupeň. (sator)
  • Turbo Man se barvou a oblekem nápadně podobá postavě DC komiks Flashovi. (Terva)

Reklama

Reklama