Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Prepadeni ve vzduchu jsem videl tak ctyrikrat, ale vzdycky jsem zaspal, takze s emi to povedlo az tentokrat a muzu s jistotou konstatovat, ze je to slatanina! Tady Wesley jeste jako mladoch zachranuje plne letadlo cestujicich trosku jinym zpusobem, nez ve vetsine podobnych filmu i kdyz neco urcite vykradlo. Hlavni zaporak je docela matlak, spise smesny, nez hruzu nahanejici. Cela jeho parta byla dost pofiderni, hlavne brejlounek, ktery vypadal ze do peti napocitat neumi. Elizabetce to sluselo, avsak jeji ceska daberka byla po lobotomii... Takze, tohle je obsazeni a ted ke scenari. Dlouhou dobu jsem neslysel neco tak dementniho, co pet minut padla hloupa veta. Napriklad: Letuska co vypadala jako Michael Jackson (A) "Ne, nedelej to" (Wesley) B: "Přestaň, musím!" A "Řekni, že jsi dobrej." B: "Jo, jsem ten nejlepší" A: "Hm, dobře, udělej to". 6/10 ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Pitomý scénář plný pokusů o hlášky (Kdo tady velí? Já. Bum prask.. Kdo tady velí? Vy) je učebnicovým příkladem vykradačství populárních hitů (zde Smrtonosná past). Režie zcela tuctová, s ničím novým přicházející, prostě rutinní záležitost bezvýznamné loutky v rukou producentů a studia. Jen to obsazení je dobré. Snipes byl v té době plné síle a Bruce Payne je padouch jedna báseň. Celkově se jedná o nudnější akční kousek z dávných dob svého žánru. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízká hodnocení, tohle je jedna z klasik o únosu letadla. Všechno krásně podtrhuje devadesátá léta. Kamera, elektrická hudba, styl, scénář, prostě všechno, tak jak se sluší a patří k 90. létům. Je pravda, že bitky mohly být provedeny lépe, našlo by se pár klišé a dabing byl děsný, ale mě tohle ani na minutku nenudilo, proto moje hodnocení 70%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Wesley má nějakou anatomickou poruchu rtů, pořád je špulí, jako by mě chtěl skrz obrazovku políbit, ale to já nedopustím, sorry, Wesleyáči. Bohužel, Snipes je ten typ herce, jehož vzhled ho zaškatulkoval do podobných rolí neohrožených Bé bijců. Už se asi nikdy nedovím, kdo jako první přišel s nápadem nacpat do letadla teroristu, akčního slušňáka (antiteroristu), letadlo nechat teroristou zrekvírovat a následně ho získat zpět antiteroristou (s plus mínus odchylkami). Bratři Wrightové mají zdá se alibi. Ne, to se už nedovím, je to podobný nesmysl, jako chtít vědět, kdo první přišel s líbáním. Jenže takových filmů jsou hejna, jednou to aero zachraňuje Snipes, jindy Cage, jindy Ford...zkrátka každej holywoodskej plájbój si v podobným filmu zahrál. Tečka. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano, je to dobrý akčnák, ano má to dobrý příběh i pár akčních scén. Ale pro boha nepouštějte si to s CZ dabingem protože to uplně kazí film, dabing opravdu otřesný hlavně u Wesleyho jsem myslel že to normálně vipnu. Překousl jsem to příběh není špatný sem tam nějaký dobrý chvat od Snipese. Název už vypovída oč tam půjde.. ale ten konec byl opravdu "na rychlo" odfláknutý bohužel. Proto průměrné hodnocení.. kdybych měl hodnotit dabing dal bych odpad! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Hlavná úloha bola najskôr ponúknutá Sylvestrovi Stallonemu, ktorý ju však odmietol. Zo žartu dal scenárista jednej z postáv meno Sly. (m.a.t.o.)
  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)

Reklama

Reklama