Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že s filmem je to jako s jídlem. Když přidáte jednu ingredienci navíc, a to platí i pro něco hodně delikatesního, tak docela dobře uvaříte blaf. Takhle jsem to viděla celý film - že se tam těch chutí pere nějak moc. Na druhé straně za něco, co má takovou invenci, mi přijdou 3* málo, ale pokud si odmyslím Sama Rockwella - herce, který není manekýn, ale hrát sakra umí - tak ........ no raději si ho odmýšlet nebudu. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco hodně filozofického, ale tenhle film je opravdu vtipný jemným ironickým humorem, který rozesměje každého, zvlášť scéna kde vystupují Dammon a Pitt nebo ta, kde kde Hauer s Rockwellem táhnou východního agenta do žigulíku a z okýnka koukají nohy z běžkami. Ovšem i celková myšlenka ukrytá spíš v druhém plánu je rozhodně zajímavá. Neuvěřitelné, že je to podle skutečného příběhu! ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Od filmu podle scénáře Charlieho Kaufmana čekám trochu víc. V téhle hříčce je složitý, alespoň okrajově nejspíš pravdivý, příběh jednoho televizního moderátora konfrontován se světem tajných služeb. Přitom řada scén vypadá, jakoby měla působit nereálně, ale jiné zas vyznívají, že je tvůrci filmu myslí smrtelně vážně. Nejspíš zásadní chybou George Clooneyho bylo, že si „vylepšoval“ Kaufmanův scénář, jako režisér je totiž celkem přesvědčivý. Sam Rockwell je vynikající a Drew Barrymore podává také až nečekaně soustředěný výkon. Pobavily mě pidiroličky Brada Pitta a Matta Damona:-) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Formálně neskutečně vytříbená hračka s takovým tím "muhehe" v pozadí, na které se dá dobře vysvětlit, proč v některých filmech máte pocit, že Clooney až příliš kouká přes kameru. Má režijní nápady, má cit pro cynismus a ironii, umí chytře pracovat s kulisami (což se mu v jeho následujícím, v jednom patře baráku natočeném Good Night and Good Luck hodilo) a spoustu kámošů do vtipných cameo rolí. Je to prostě borec. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman a jedna z jeho Confessions of a Sick Mind, i když Clooney ji v tomto případě údajně změnil k obrazu svému. Apropo, pan režisér předvede spoustu skvostných nápadů (rošáda šálků, znečištění bazénu ze skákacího prkna), některé naopak vyšumí do šedivého ztracena, nicméně v něm už začala doutnat ta posedlost TV vysíláním, prostřednictvím které o tři roky později tak brilantně popřál dobrou noc a hodně štěstí. Co něco podobného natočit i u nás? Třeba takový Saša Hemala jako nelítostný zabiják BIS na volné noze… ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • V jedné scéně uvádí průvodkyně, že má nejraději Rosemary Clooney, což je jméno režisérovy tety - famózní jazzové zpěvačky. (Nosdrolomo)
  • Režisér George Clooney komentoval obsazení určitých vedlejších roliček: "Brad Pitt a Matt Damon jsou tam jako vtípek. Ale ne samoúčelný, pasují tam. Děláme si tak trochu srandu i sami ze sebe. A ten třetí soutěžící, to je J. Todd Anderson, který nám kreslil storyboardy. Bůhví jak dlouho jsem se snažil vykoumat, koho do té role obsadit, a pak mě napadl on. Zavolal jsem Joelovi a Ethanovi Coenovým, pro které taky kreslil a kteří mu dali malou roli ve Fargu, a ti povídali: 'No, proč ne, ale nebude to jednoduchý, protože není herec a navíc je tlustej a prudí.' Takže jsme tu postavu ještě trochu poupravili a z konkurentů, které v soutěži porazí, udělal Brada a Matta, aby to bylo ještě bizarnější." (NIRO)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama