Reklama

Reklama

Smrtící atrakce

  • Česko Smrtící přitažlivost (festivalový název) (více)

Jak se první nesmělé milostné vzplanutí mění v poslední stisknutí spouště...  V tomto filmu vystupuje v hlavní roli nová mladá americká hvězda Winona Ryder, která ztvárnila několik významných rolí ve filmech Beetlejuice, Dracula, Mořské panny. Dále hrají Christian Slater, kterého známe z filmu Robin Hood - Král zbojníků a Shannen Doherty, proslulá rolí v TV seriálu Beverly Hills 90210.
Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm, jak láska může změnit původní záměry - to vše uvidíte v tomto napínavém a rozporuplném snímku. (IMAGO Video)

(více)

Recenze (71)

Radko 

všechny recenze uživatele

Konvenčná komédia, tváriaca sa nonkonformne. Systém také rád dáva na obdiv. V štýle: aha kuknite, čo my všetko pripustíme a dovolíme! Vraždy obzvlášť populárnych triednych hviezd, no v skutočnosti nafúkaných zmrdov, v záujme zlepšenia atmosféry v škole. Sebauvedomenie, sebakajanie a radikálny rez láskou, v záujme záchrany hniezda tých istých zmrdov, voči ktorým sa bojuje celú prvú polovicu filmu. Ostrakizácia homosexuality a obezity (s výnimkou záverečného obrátenia sa Winoninej postavy na obetavo-pomocnú matku Terezu). Ironizácia malomeštiackych paštikársko-kriketových rituálov vyššej strednej triedy. Na boľševickom Slovensku bol humoristický časopis Roháč s komixovými stripmi Dita; Jožinko, dieťa svojich rodičov či Bill a Mary, plnými absurdného, miestami riadne čierno-sarkastického humoru. Na Západe okrem kopy podvratných komixov aj kadejaké podobné filmy, všetko (až na výnimky) v záujme uchovania systému povolením oprát na okraj v oblasti humoru. Ale: odtiaľ-potiaľ. Výstižný komentár: Pacco. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Rozhodnutí se zabít je nejdůležitější v životě, měli bychom si o tom promluvit, stav se za mnou po vyučování"   Nekorektní a braková středoškolská vybíjená, která sice zdaleka nedosahuje kvalit opravdových perel žánru ,  ale svou amorální kvalitu rozhodně má.  V závěru  sice ustupuje černá komedie až vlastně smířlivé moralitce, ale budiž. Zřejmě pak  i inspirativní film  pro budoucí americké středoškoláky... ()

Reklama

zigíš 

všechny recenze uživatele

Mikrosvět americké střední měl a má pořád své specifické kouzlo. Dá se servisovat jak mysteriózně (Donnie Darko) politicky (Election) neo noirově (Brick) romanticky (Mean Girls) nebo takhle v Heathers stylu: brutálně na dřeň a k popukání černo humorně. Vizuál nic moc, ale nahláškovaný scénář to s přehledem do finále dotáhne. I když zrovna závěr jsem ke všem těm náznakům čekal, ještě drobátko explozivnější :D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení thrilleru a teen komedie, které stojí na tom, že jsou zde oblíbení a neoblíbení žáci, a že ty neoblíbení se mohou rozhodnout s těmi druhými udělat krátký proces. Stačí jen ten správný impuls, tentokrát v podobě jednoho pohledného mladíka, který to nemá v hlavě v pořádku. Je tu správná dávka nadsázky, a tak snímek funguje. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Winona Ryder je Veronica, sklamaná populárna dievčina, ktorá sa zapletie s nebezpečným samotárom - Christianom Slaterom ako zlomyseľný JD. Spoločne sa pokúšajú napraviť sociálne krivdy na svojej strednej škole. Od ikonickej úvodnej sekvencie až po výbušný koniec je každá scéna temne komická a kvapká z nej irónia. Vyzerá to skoro precvičene, keďže výkon takmer každého herca je bezchybný. Najmä Winoni Ryder, ktorá žiari svojim nepokojným písaním si do denníka a neverím, že Slater ešte niekedy stvárnil takú dokonalú rolu vo svojej doterajšej kariére. 7,5/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (27)

  • Shannen Doherty měla problémy s tím, že její postava má v scénáři hodně konzervativní přístup. Přitom během celého filmu se vyšklebuje. (newpage)
  • Barvy kroketových pálek a kroketových koulí, které každá Heather vlastní, nejsou vybrané náhodou. Heather Duke (Doherty) má zelenou, která reprezentuje závist, kterou chová k vrchní Heather. Heather McNamara (Falk) má žlutou, která reprezentuje zbabělost. A Heather Chandler (Walker) má rudou, reprezentující moc, vůdcovství a sex-appeal. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama