Reklama

Reklama

Smrtící atrakce

  • Česko Smrtící přitažlivost (festivalový název) (více)

Jak se první nesmělé milostné vzplanutí mění v poslední stisknutí spouště...  V tomto filmu vystupuje v hlavní roli nová mladá americká hvězda Winona Ryder, která ztvárnila několik významných rolí ve filmech Beetlejuice, Dracula, Mořské panny. Dále hrají Christian Slater, kterého známe z filmu Robin Hood - Král zbojníků a Shannen Doherty, proslulá rolí v TV seriálu Beverly Hills 90210.
Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm, jak láska může změnit původní záměry - to vše uvidíte v tomto napínavém a rozporuplném snímku. (IMAGO Video)

(více)

Recenze (71)

seeker23 

všechny recenze uživatele

Úžasné dialogy (vůbec co do množství hlášek je to opravdu studnice: "Bulimia is so 87" apod.). Sympaticky divné charaktery. Děj je trochu podivně vykonstruovaný, ale vůbe to nevadí - stejně jako vše ostatní je přehnaný, díky čemuž se daří postihnout spoustu aspektů tehdejší americké mládeže a společnosti vůbec. Nedivím se, že film je ve státech kultovní, evropan si pravděpodobně spoustu narážek neužije. Jeden z těch filmů, které by český dabing opravdu spolehlivě zabil... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Brutálny film. Čierna komédia, ktorá vystupuje z tradičného afektovaného štýlu žánru a ponecháva si len vražedný humor. Základom úspechu je jednoznačne úžasný scenár, ktorý bez akéhokoľvek preháňania možno označiť ako jeden z najlepších scenárov desaťročia. Britké brutálne slangové hlášky a subkultúrne narážky sa valia z úst perfektných hercov (Christian Slater je maniakálne dokonalý!) a spájajú sa v mnohých scénach, ktoré sa v momente stávajú kultom (dve najcoolovejšie zapálenia cigariet v dejinách filmu!). ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Heathers jsou natolik zvláštním a jinakým filmem, že ho nelze vkládat do rámce jednoho žánru. Tvůrci přišli s originálním nápadem středoškolské „očisty“ s mnoha zábavnými nápady a velkou dávkou politické nekorektnosti (něco takového už by dnes v této podobě v USA nemohlo vzniknout). Všudypřítomný černý humor a prvotřídní hlášky lemují zajímavý děj a herecké výkony všech zainteresovaných jsou parádní. Winona Ryder září a pro Christiana Slatera se toto dílo bez větších pochyb stalo odrazovým můstkem k Scottově/Tarantinově Pravdivé romanci. [LFŠ 2018] ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film udělal v roce 1988 opravdu velký dojem. Důvod byl hlavně ten, že v 80. letech došlo k nárůstu filmů o teenagerech, mladé lásce a tanci. Právě tento film ukázal úplně jiný pohled na mladé a dospívající lidi. Film ukazuje drsný příběh o dospívání, v kterém hlavní roli hraje Winona Ryder. Ta se spolčí se sociopatem Christinem Slaterem, aby zavraždil její kamarádky. Režisér a scenárista filmu spolu perfektně ladili a vytvořili tak něco temného a vtipného. Film si zakládá na vtipných a umělecky navrhnutých sebevražedných poznámkách. Film byl také několikrát zmíněn jako jeden z nejlepších filmú zasazených do stredoškolského prostředí v 80. letech. - "Fuck me gently with a chanisaw. Do I look like Mother Teresa?" ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

kvalitativně nevyrovnaná koláž ale s mnoha nosnými myšlenkami a originálními nápady, více tak vybízí k zamyšlení než většina 80s produkce...přemýšlet o vyhození školy do vzduchu a o comit suicide koukám bylo a bude vždy aktuální...můj papá Kurt by tento film jistě ocenil, pokud ho neviděl...mělo to sice ten kýčovitý lak na povrchu, ale pod tím to byla v zásadě anarchistická provokativní hříčka, trochu drsnější verze Kurtova oblíbeného Over the Edge z roku 79. Po shlédnutí obou filmů se už ani nedivím, proč pak Kurt koncipoval klip k písni Smells like teen spirit, tak, jak to udělal... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (26)

  • Heather Chandler pronese ve filmu známou větu: "Tos měla k snídani mozkový nádor?" Smutnou ironií osudu je, že její představitelka Kim Walker ve věku 32 let zemřela na mozkový nádor. (Tom Riddle)
  • Winona Ryder v následujících letech často usilovala o pokračování filmu. Scenárist Daniel Waters v jednom rozhovoru naznačil, že má plán. Tentokrát by se vše odehrávalo v prostředí vysoké politiky a Meryl Streep by si zahrála senátorku. Později ale vše popřel. Uvažovalo se i o televizním seriálu, který by se odehrával 20 let po původních událostech, ale v roce 2013 vše stanice Bravo definitivně "odpískala". Jedinou vazbou na původní film je tak muzikál, který byl v roce 2014 uveden na jedné divadelní scéně mimo Brodway. (Epistemolog)

Reklama

Reklama