Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti... Když Richard Martin (Sam Neill) koupil nejnovější model domácího robota s označením MVR-114, netušil, že jde o unikát. Andrew (Robin Williams) se od svých kolegů robotů odlišuje samostatným myšlením a neuvěřitelným smyslem pro humor. Z věrného služebníka se postupně stává miláček rodiny s vlastní osobností a lidským pohledem na svět. Andrew si začne uvědomovat svou výjimečnost a vydává se do světa, aby se mohl poohlédnout po stejně osvícených exemplářích MVR-114. Po mnoha letech hledání se seznamuje s konstruktérem robotů Rupertem (Oliver Platt) u něhož ziišťuje, že žádné další exempláře již neexistují. Po tom všem se touží stát člověkem. Díky nové technologii získá doposud strojově kovový Andrew dokonalou lidskou podobu a jeho cesta za obyčejným lidským štěstím začíná. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (316)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Tento film v sobě skrývá mnoho podnětů k zamyšlení a procítění, mnoho existenciálních otázek a podotázek a hlavně mnoho člověčiny. V ní se kromě humoru, nejrůznějších animozit, porozumění, přátelství i nepřátelství nezbytně projevuje i občasný lehký patos, sladkost a romantika, takže to všechno sem přirozeně patří a dobře to jako celek funguje. Ačkoli nemám R.W. ráda, tady hraje celkem střízlivě, takže mi nijak nepřekáží a jeho zamilovaný pohled je opravdu hřejivý:) Tahle role mu sedla. Myslím si, že Isaac Asimov by s tímhle filmem byl spokojený a já jsem s ním spokojená taky. Po Chappiem a Ex Machina je to další film o AI, je z úplně jinýho soudku a stejně jako předchozí jmenované filmy mi tento taky velmi zalahodil. (Mimochodem mě velmi potěšila citace Dvořákovy Rusalky :) ()

Jespi 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka. U konce brečí asi všechny ženské, mně osobně přišel trošku patetický. Robin Williams, i když až od druhé půlky filmu, zahrál velmi dobře a jeho milý, smutný pohled perfektně ladil s celým tónem filmu. 80% ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Vskutku nevšední sci-fi?!, jenom ten Robin Williams mi tam jaksi nesedí. To,že se děj odehrává v průběhu neuvěřitelně dlouhé doby nevadí, avšak to ,že jde pouze o přerod robota na lidskou bytost a to je to jediné co si z filmu odnesete už vadí víc ..nicméně potěšila romantická část 80% ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Film je pojat skutečně zajímavě a originálně.Odehrává se v rozmezí 200 let.Začátek je situován někam do roku 2015.Mě nejvíc zaujal neúprosný tok času, kdy všichni postupně odcházejí, jenom Andrew zůstáva a je z toho konsternován natolik že se nakonec nechá dobrovolně usmrtit.Věrohodně se i mění okolní svět, takže nakonci filmu nás čeká vzdálená future země, plná gigantických staveb ala Pátý Element, létajících aut, nano techniky atd.A takový pohled já mám rád proto dávám 4**** ()

baxiii 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla malá u tohohle filmu jsem brečela. Jenom to nebylo příběhem, ale tím že se objevil pes a po čase zmizel a já nemohla přijít na to co s ním je. No nic. Podobná sci-fi mám ráda, tento film se mi ovšem zdál oproti ostatním trošku podprůměrný. ()

Angie91 

všechny recenze uživatele

Williams byl vždy dobrý herec, a když se spojili ještě s Columbusem- páni to je věc :-)) vznikl z toho opravdu krásný film, který chytně za srdíčko, jen kdyby byl tak o 32 minut kratší, taky by se nic nestalo :-) ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film na motivy Isaaca Asimova. Má prvky ze sci-fi, ale na mě působil jako rodinný film chvílemi romantický, takový film pro oko. Děj je trochu chytlavý srdíčku, když vidíte jak zachází s Endruem. A stále bojuje, aby byl opravdovým a svobodným člověkem. Závěr filmu je opravdu dojemný a slabší povaze může ukápnout slza. ()

H4ku11 

všechny recenze uživatele

Príjemná rodinná záležitosť, obsahujúca zaujímavé otázky, ktoré budeme musieť riešiť, keď si roboti, androidi a im podobní začnú uvedomovať samých seba. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Rodinně pojatá budoucnost inteligentních robotů z nichž si někteří začnou uvědomovat sami sebe. V tvrdé většině filmů s podobným tématem vše končí katastrofálně, zde naopak. Robin v roli příjemného společníka provází, učí a vyvíjí se spolu se sympatickou rodinkou Sama Neilla. Žádné vražedné nebo společenské drama nečekejte. 65% ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Normálně nemám romantické filmy příliš v lásce, zvláště když jsou "přeslazené". Tento mi však takový nepřišel. Možná protože v něm hraje skvělý Robin Williams. Je to (zatím) jediný film, u kterého sem brečel. Přesto v něm není nouze i o zábavu. Nečetl sem sice předlohu a věřím, že je lepší, jelikož z dobré Sci-Fi udělal Columbus "romantickou sračku", ale toto je opravdu výborný film. Avšak bez Williamse by po něm nejspíš ani pes neštěkl. ()

tom.cube 

všechny recenze uživatele

Robin Williams nikdy nezklame. Tak trochu komedie, tak trochu sci-fi, tak trochu romantický, každopádně velmi pohodový snímek. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Je to nerozhodně mezi 3 a 4 hvězdama. Když jsem se na to koukala, tak mi to přišlo takové naivní, pěkné, ale když nad tim teď tak zpětně přemýšlím, tak zjišťuju, že to bylo docela dost přehnané. Celkem prima oddychovka na jedno shlédnutí (aspoň pro mě). ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že je to takové to malé, rodinné, domácí, pokoukáníčko...Chyba lávky...Je to hluboce lidský příběh robota, který sloužil jedné rodině až dospěl k názoru, že chce být taky člověkem...A udělá pro tento sen úplně všechno...Konec mě vždycky dostane, protože je takový hořkosladký, ale tak to má být, pokud jeden chce filmu uvěřit...A já jsem mu uvěřila úplně všechno...R.I.P. Robine, teď už je ti v nebi, určitě dobře...Za mě 100% ()

Reklama

Reklama