Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (912)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je oproti prvnímu dílu temnější, ale stále je zde propast mezi knihou a samotným filmem, který je stále určen spíše dětským divákům. Některé scény jsou zbytečně umírněné (boj s hadem) a jiné nebyly natočeny pro jistotu vůbec (hostina duchů). Harry Potter a tajemná komnata tak zůstává profesionálně natočenou rodinou zábavou, která však tvrdí, že je Harry určen pro děti. Což však, vzhledem ke knihám, tak úplná pravda není... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale změny, které byly udělány oproti knižní předloze se tady velmi vymstily. Snaha o co nejvíc akce u baziliška se mi nelíbí a podle mě by se mohl tento "zabitý" čas věnovat něčemu zajímavějšímu - třeba více kouzelnickým hodinám. Druhý problém vidím v Danieli Radcliffovi. Zdá se mi, že v tomto díle hraje ještě hůř než v předchozím a je to jediná postava, kterou bych si velmi snadno představila přeobsazenou jiným hercem (vlastně bych tuto změnu velmi přivítala). ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Po roce jsme zpět. Školní rok se blíží a Harry se nemůže dočkat. Znovu pláchne svým odporným pěstounům a ve škole v Bradavicích potkává dobráckého obra Hagrida, velkého soka Malfoye a především šibalského kamaráda Rona a bystrou knihomolku Hermionu. Nově na něj čeká i nebezpečný učitel obrany proti černé magii, a aby toho nebylo málo, slyší výhružné hlasy. I dvojka je věrná předloze. Potíž je v tom, že mnozí byli okouzleni jedničkou, protože byla nová a velmi očekávaná, v pokračování to nicméně chtělo víc invence a rafinovanosti. Prostě Chris Columbus, který byl pro své vydařené rodinné kousky tak trochu logickou volbou, nastolil nějaký standard a moc se nesnaží, aby jej někam posunul. Ale ať nerýpu, famfrpál vypadá lépe, obecně se triky vydařily víc než napoprvé, z dospělých herců je znát, že si své role užívají, cukrovatost a infantilnost jsou taky lehce na ústupu. Prostě je to krapet dospělejší. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ne ne, Chris Columbus skutečně neumí točit temné a děsivé scény...a že jich od prvního dílu přibylo. S rozsahem stránek románu ale přibylo i škrtů ve scénáři a atmosféra tak ve spojení s nevhodnou volbou sice nadšeného, nicméně nepříliš kompetentního režiséra, dostává pěkně na frak. Nikterak tomu nepřidá ani domácí prudič Dobby, příliš rychle rostoucí Daniel Radcliffe ani skladatel John Williams, který si vybírá svoje slabší chvilky. Odporně slizký Kenneth Branagh si sice svou roli užívá, ale film, v jehož scénáři by bylo dost děr i kdyby se věrně držel předlohy, to zachránit nemůže. Když si vzpomenu na mamču Weasleyovou, Colina Creeveyho a Toma Riddlea, musím připustit, že castingové oddělení odvedlo skvělou práci, ale i přes skvělé herecké výkony se nejde nedívat na hodinky a nepřemýšlet nad tím jak je to v těch maličkostech sakra celé průhledné a vykalkulované, aby se to dobře prodávalo... 60% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Steven Kloves .. Tajemná komnata nepostrádá nic co předešlý díl. Bohužel jako většina pokračování ale nepřináší nic nového! "Vivat" komerce..:´( Šílenství kolem adaptace knih Harry Potter and .?. mě nechala naprosto chladným! Je sice pravda, že se to dá bez obtíží shlédnout a je na co se dívat, tj. triky, ale příběh není až moc poutavý a adaptovaný scénář je místy dost děravý a nelogický. . ()

Galerie (212)

Zajímavosti (135)

  • Daniel Radcliffe (Harry) prozradil: „V Tajemné komnatě je záběr, kde musím vytáhnout nohavice u kalhot, abych prokázal, že nemám žádné ponožky. Na dvanáct let byly mé nohy ovšem příliš chlupaté, tak mi řekli, že nikdo z diváků neuvěří, že ve dvanácti letech může mít někdo tak chlupaté nohy. Kvůli tomu mi museli spodní část nohou vyholit.“ (MikeCool)
  • Lucius Malfoy (Jason Isaacs) měl původně vypadat jinak. Měl mít krátké vlasy a oblékat se podobně jako mudlové. Jason Isaacs ale přišel s nápadem, aby měl Lucius dlouhé vlasy a jeho oblečení bylo takové, jaké nakonec vidíme ve filmu. To, že Lucius nosí hůlku jako součást vycházkové hole, byl také Isaacsův nápad. Nelíbila se mu myšlenka, že arogantní čistokrevný kouzelník a aristokrat pohrdající Mudly by měl vypadat a oblékat se jako oni. To by podle něj nedávalo smysl, a tak se od nich chtěl co nejvíce odlišit. (Elizabeth13)
  • Ve scéně, kdy Ron (Rupert Grint) a dvojčata zachraňují Harryho (Daniel Radcliffe), vytrhnou lanem mříže, které spadnou dolů. Když poté strýc Vernon (Richard Griffiths) padá z okna, mříže nikde neleží a ani lano na autě není nikde vidět. (Andy.222)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama