Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Bylo by asi fér dát o jednu hvězdičku méně, protože jednička je opravdu lepší. Na druhou stranu tohle pro mě není jen 4 hvězdičkový film. Vánoční atmosféra v New Yorku tak pěkně pohladí a usadí vás do sedačky. Kevin vždycky byl a bude mým hrdinou a ti dva blbci mě pokaždé rozesmějí. "Okopírované věci" mi v tomto případě nevadí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pokračování sice kopíruje jedničku, ale Marv s Harrym dostali víc prostoru a to znamená víc zábavy. Občas mohu mít pocit, že vtípky nejsou tak originální jako u předchozí části, jenže i po dvaceti letech to bez ohledu na všechny oprávněné výtky funguje a mé děti se řehtaly až jim tekly slzy. Lepší doporučení si komedie nemůže přát. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus si se scénářem pro pokračování příliš hlavu nelámal, stačí vytasit neonový nápis New York a jedeme zase podle starého receptu. Křivka pravděpodobnosti je v tomto případě na bodě mrazu a to všudypřítomné vykrádání je na některých místech až křiklavě okaté, jako menší satisfakce tak slouží snad ještě výkonější dvojka Joe Pesci a Daniel Stern. Tihle dva a fakt, že Columbus umí vykrádat (sám sebe) mají zásluhu, že bych i pokračování hodnotil střízlivě, hlavně s ohledem na třetí díl. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Od vydařené jedničky mírné zhoršení, plynoucí především z řady opravdu do očí bijících nelogičností. Zachraňuje to ovšem opět jedno z nejvydařenějších zlodějských duet vůbec. Utrpení se jim dostává v ještě větší míře, než v předchozím díle a i přes to, že se většinou opakují, je často dokonce podáno i zábavnou formou. Opět doporučuji spíše dabing, Marv je naprosto dokonalý. A Harryho hlesnutí "Ne" při letu padající trubky je nejlepší vůbec. 70% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Columbus je lišiak, dobre to s tým príbehom ofajčil a dokázal prakticky to isté zaobaliť do kapku inšieho hávu a natočiť znova. Ale kto by nevyužil potenciál Culkina ešte pokiaľ je deco, že? Atmosféra je opäť krásna vianočna, pasce brutálnejšie, zábava zrovnateľná. 100% aj s prihliadnutím na to v aké zverstvá sa po tomto dieli značka Home Alone zmenila. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Ve scéně, kdy Kevin (Macaulay Culkin) prchá mokrým banditům do parku, je vidět na deštníku stánku s občerstvením název „Franknfurter“. Stejně tak se jmenoval vesmírný transvestita z filmu Rocky Horror Picture Show, jehož ztvárnil Tim Curry, zde recepční hotelu Plaza. (Veronixxx)
  • Kevinova (Macaulay Culkin) matka (Catherine O'Hara) telefonuje s policajtom, ktorý jej oznamuje, že našli Kevina v New Yorku. A aj napriek tomu, že jej ešte nepovedal, kde presne ho našli, pani McCallisterová hneď oznamuje svojmu manželovi (John Heard), že Kevina našli v hoteli Plaza, čo však ešte nemohla vedieť. (Kub_ees)

Reklama

Reklama