Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na chlup stejné jako jednička. Jen se změnila lokace - New York. A Kevin začal být o něco sadističtější a nemilosrdnější než minule. Prostě tvůrci okopírovali syžet z prvního dílu a naservírovali ho bezostyšně znovu. Je to však relativně ještě zábavné, ale i trochu nudné. Rozjíždí se to postupně a pomalu. 60% ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Pokud ten film beru samostatně tak nejmíň za tři. Ale jako pokračování rozhodně neobstojí. A to proto že snad 90% jsou jen maličko předělaný fóry z jedničky nebo snad úplně ty samý. TFUJ! P.S.Kéž by to řežíroval Scorsese, Joe Pesci by toho malýho smrada chytil za pačesy a pak ho šeredně zmasakroval. :-) ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Chris Columbus si se scénářem pro pokračování příliš hlavu nelámal, stačí vytasit neonový nápis New York a jedeme zase podle starého receptu. Křivka pravděpodobnosti je v tomto případě na bodě mrazu a to všudypřítomné vykrádání je na některých místech až křiklavě okaté, jako menší satisfakce tak slouží snad ještě výkonější dvojka Joe Pesci a Daniel Stern. Tihle dva a fakt, že Columbus umí vykrádat (sám sebe) mají zásluhu, že bych i pokračování hodnotil střízlivě, hlavně s ohledem na třetí díl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je o něco lepší jak první díl. Dvojka je delší, proto má více vtipných momentů, opět vydařená hudba od skvělého Johna Williamse, příběh je opět skvělý a k tomu se vrací z jedničky správná dvojka nemotorných zlodějů. Konec filmu je mnohem velkolepější, propracovanější a vtipnější než jednička. S filmem nemám téměř žádný problém. Možná trošinku chybí ta atmosféra z jedničky, ale tohle je opět skvělé. Film hodnotím na 99% = ***** ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Oba díly neochvějně patří k tomu nejlepšímu v komediální žánru. Sice se už při opakovaném zhlédnutí nepočůrávám smíchy jako v dětství. To však nic nemění na tom, že počet zhlédnutí nesnižuje zážitek z filmu a jde tak v pravdě o jednu ze stálic komediální tvorby, které čas nic neubral na kvalitě a po každé mě znovu rozesměje. Cihlu na Marva, to nikdy neomrzí. 90% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Ve chvíli, kdy se Kevin (Macaulay Culkin) ptá muže (Donald Trump), kde se nachází recepce, tak ten mu odpovídá, že pořád rovně a pak vlevo. Kevin jde rovně, ale zahýbá vpravo a stejně dojde k recepci. (DexMASTER094)
  • Závěrečný účet na 967,43 amerických dolarů byl v přepočtu dle tehdejšího kurzu 28,256 Kč za 1 americký dolar 27 336 Kč. (jfilaa)
  • Youtubový kanál Screen Junkies požádal lékaře o analýzu jednotlivých zranění Mokrých banditů z nastražených pastí. Oproti prvnímu dílu by je tentokrát ve skutečnosti čekalo o něco více smrtí. Lékařův verdikt byl následující: Harry (Joe Pesci) by zemřel 6x (zásah klíči do hlavy, těžké popáleniny po výbuchu kerosinu, 2x rána litinovou trubkou, pád z velké výšky, zásah padajícími plechovkami s barvou), Marv (Daniel Stern) 10x (4x zásah cihlou do hlavy, smrt vysokým napětím, 2x pád z velké z výšky, pád pytle s cementem, 2x rána litinovou trubkou, zásah padajícími plechovkami s barvou). (Foxhound#1)

Reklama

Reklama