Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení poměrně přesně odpovídá tomu mému - slabší tři hvězdy blížící se dvěma. Film se snaží hrát hodně na divákovy city a jekot mladého kluka je vskutku nervydrásající. Je fakt, že Willis, Baldwin i mladý Hughes hrají, co jim síly stačí, přesto pokud bych si musel vybrat willisovku s dítětem, sáhnu raději po Šestém smyslu. Zvláštní je, že Willis má opravdu tendenci často hrát traumatizované policisty. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bruce v bundě Butche Coolidge zachraňuje své autistické hodinky a protřelý znalec těhle žánrových kousků z posledních dvou dekád minulého století ví, že Alec Baldwin de v pátým kole na prdel (nebo na chodník). Becker se nesnaží ani o náznak překvapení a Willis unaveně luhuje čaj ze zlatých malin, nicméně má to v sobě schopnost jednorázově zaujmout a pomocí ní to dospěje až k dojemnému objetí s dětským chráněncem. Važme si toho, protože třeba o rok později se Shyamalanem už tohle spojení hmot nebylo možné.. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mercury je se vším tak průměrný,až je to špatně a vinu přikládam především Willisovi,který vzal již poněkolikáté úplně stejnou roli.Opět hraje policistu,kterému ze začátku něco nevyjde(jestli za to může nebo ne je už jedno) a po zbytek filmu se to snaží napravit,ukázat,že on je tím nejlepším,nejčestnějším a nejcharakternějším poldou planety.A samozřejmě opět už poněkolikáte někoho musí ochraňovat,tentokrát(a to musím přidat k tomu málu kladného z Mercuryho) devítiletého autistického chlapce(který je tedy jinak opravdu skvěle zahraný!).Další z problémů Mercuryho je slabounký záporák,i Alec Baldwin se v těch svých kreacích po -xté opakuje a zde je navíc opravdu slaboučkým soupeřem.Celý film k tomu nemá ani spád a vše spěje jen k opět provařenému a happyendovému konci,kdy záporáci jsou náležitě potrestáni a Willis očištěn a prohlášen za anděla 8D. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi dobrý triler (aj keď miestami naivný). Kde len Alec Baldwin akosi zaniká. Bruce je v skvelj forme aj keď úvodná scéna ukazovala trochu iným smerom... Ale po ARMAGEDONE vynikajúca reinkarnácia... Suspendovaný policajt, ktorý s pištoľou v ruke ochraňuje malého chlapca... Vitaj späť, Bruce... ()

baxiii 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis, jako můj oblíbenec mě opravdu mírně zklamal a Harold Becker, už né jako můj oblíbenec, taky. Na začátku sem byla opravdu napjatá a čekala jak se to vyvine, jenže v dalším průběhu filmu už ani pořádně nevím co se dělo. Nejspíš mi to nepřišlo moc zajímavé a uchvacující, jak bych od filmu na takovéto téma čekala. Opravdu škoda. Mé hodnocení jednoznačně zachránil Miko Hughes. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Alec Baldwin sa v tomto filme objavil na základe zmluvného záväzku voči Universal Pictures. Už predtým z ich projektu vycúval a aby sa vyhol žalobe, musel zobrať film, ktorý mu ponúknu. Bol to tento. (Arsenal83)

Reklama

Reklama