Reklama

Reklama

Rozhovor

  • USA The Conversation (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Záhadné drama Francise Forda Coppoly zkoumá morální hodnoty soukromí. V hlavní roli se představí Gene Hackman jako Harry Caul, expert na bezpečnost a dohled. Jeho každodenní práce, odposlech, se změní v noční můru, ve které Harry stále slyší něco, co jej ruší v nahrávání mladého páru v parku. Začíná se obávat toho, že by nahrávka mohla být zneužita. Postupně se zaplétá do labyrintu tajemství a vražd. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (316)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První polovina rozhovoru je skvělým pohledem na osamělého zásadového člověka, který se svojí práci oddal natolik, že si ani neuvědomuje, jak paranoidní začíná být a jak odtažitě proto působí na své okolí. Druhá půle se pak nese v duchu strhujícího psychologického thrilleru. Obě mě dokonale pohltily. Gene Hackman opět dokázal, proč je jedním z mých nejoblíbenějších herců. A Francis Ford Coppola zase potvrdil pověst výjimečného režiséra - moc se mi líbilo například to, jak skoro celý film snímal jakoby skrytými kamerami, což vyvrcholilo v úplně posledním záběru. Jsem rád, že se tenhle mistrovský, po téměř čtyřiceti letech (bohužel?) stále aktuální kousek konečně objevil na DVD - navíc s bonusovou výbavou, která je na dnešní mizerné poměry (a na poměry takto "starých" filmů) opravdu bohatá. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Tento pomalý thriller (zvláštní kombinace, že?) vznikl v době, kdy Amerikou otřásala aféra Watergate a jeho záměrem bylo nepochybně více než napnout a pobavit. Jedná se trochu též o politický komentář a filosofickou úvahu na téma ztráty soukromí v informačním věku. Dnes, o více než třicet let později, se dají privátní údaje získat mnohem rychleji a snáze - často stačí jen Google a trocha důvtipu. Vědění však může být draze zaplaceno ztrátou důvěry. Na Coppolově meditaci nad etickými pastmi světa, v němž se dá o druhém leccos snadno zjistit, tak zastarala především technika, jinak je nanejvýš aktuální. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neodvažuju se pochybovat o formální dokonalosti tohohle snímku, nemůžu ale říct, že by mě nějak zaujal. Možná že ve mně Rozhovor postupně poroste - ostatně zatím žádný Coppolův film se mi napoprvé nelíbil a časem to některé z nich dotáhly k maximálnímu zážitku. Teď to tak žhavé nebude, ale nějaký vývoj nevylučuju. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller, jehož autor, Francis Ford Coppola, si zjevně půjčuje od Antonioniho Zvětšeniny, ale jeho historku o náhodném objevu důmyslně obměnil, oprostil od jakéhokoliv humoru a naopak přidal ještě trochu víc paranoii. Dlouhou dobu (skoro celý film) to vypadá, že se nic neděje, a divák se zorientuje skoro až v závěru. O to zajímavější ale konec a celé vyznění filmu je. Stejně by film mohl být kratší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby měl příležitost, zabil by nás." Špiclovo ucho zase jednou rozluštilo něco, co dešifrovat nemělo a rychle pochopilo, že by jeho nevinné zachytávání slov ve větru mohlo mít neblahej důsledek pro jeho svědomí. Moc jsem se těšil na propracovanej thriller s koňskými dávkami napětí a místo toho se ke mně přišoural ospalej schizofrenní film s osamělým čmuchalem, jehož mnohokrát opěvovaná profesionalita dostala od scénáristy několik smrtelnejch zásahů. Snad bych šel s hodnocením ještě níž, ale úcta ke stáří snímku, v kombinaci se zábavnou závěrečnou destrukcí bytu, mne donutila jednu celou půlhvězdu tentokrát přidat. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Jack Tarr Hotel, místo ošklivé vraždy odehrávající se v pokoji 773 je dnes Cathedral Hill Hotel na Van Ness Avenue v Geary. (Kulmon)
  • Režisér Francis Ford Coppola byl šokován, když zjistil, že při natáčení nevědomky použil odpouslochávací zařízení, jaké figurovalo v aféře Watergate. Prohlásil, že to byla čirá náhoda, i když to jistě zvýšilo atraktivitu filmu. Scénář byl ovšem napsán před nástupem prezidenta Nixona do úřadu a natáčení skončilo několik měsíců před vypuknutím skandálu. Premiéra proběhla krátce před prezidentovou rezignací a někteří lidé dodnes nevěří, že film nebyl reakcí na Watergate. Do karet jim hraje i scéna, kdy Caul (Gene Hackman) v hotelu pustí televizi a ozve se zpráva o Nixonovi. (Epistemolog)
  • Snímek získal v roce 1974 na filmovém festivalu v Cannes Zlatou palmu. (JARDAHONDA)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno