Reklama

Reklama

VOD (1)

Splašený vlak se řítí rychlostí 100 mil za hodinu a vám budou vstávat vlasy hrůzou! Uvidíte jedinečné, na Oscara nominované výkony Jona Voighta a Erica Robertse. Akce, napětí a nečekané vyvrcholení na vás čeká v thrilleru Splašený vlak. Manny (Jon Voight) - drsný trestanec v odlehlé věznici na Aljašce - podnikne se svým spoluvězněm Buckem (Eric Roberts) odvážný útěk. Dostanou se do nákladního vlaku a plnou parou míří za svobodou. Jenže strojvůdce uprostřed jízdy zemře na srdeční příhodu a muži zůstanou sami ve vlaku blížícím se šílenou rychlostí k jisté katastrofě. Pak ale objeví třetího pasažéra, krásnou železničářku (Rebecca De Mornay), která je stejně tak zoufalá - jako rozhodnutá přežít - jako oni! (MGM)

(více)

Recenze (214)

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Nakonec jsem se rozhodl pro první variantu s tím, že na čtyři hvězdy to nemá daleko. U tohoto snímku mi vadí především začátek, který se odehrává ve věznici s nejvyšší ostrahou. Celé mi to tu přijde jako na houpačce a člověk se chytí až při samotném útěku, alespoň já jsem to tak měl. Nicméně útěk splašeným vlakem je už o dost lepší podívaná, která nebezpečnou rychlostí směřuje ke svému závěru. Závěr filmu mi přijde velmi povedený, ačkoliv jsem nepochopil, proč se chce ředitel věznice za každou cenu dostat na vlak, na kterém nakonec uhasne jeho život. Pravděpodobně si chtěl dojít pro svého milovaného vězně sám a sám ho také zatknout. Zapomněl ale na to, že tento vlak nepojede do nekonečna. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem pitomost ve stylu akčního béčka , ale vyklubal se z toho docela slušný akčňák, který udržel diváka v napětí po celou dobu trvání snímku !!! ()

spable 

všechny recenze uživatele

Ach dabingu český, jak dokážeš být grandiózní a jakých nížin občas dosahuješ! Zásadní rada pro sledování tohoto napínavého filmu s výbornými Voightem a Robertsem. Sledovat nejraději v původním znění. Dabing existuje dvojí. Kupříkladu Voighta pro ČT namluvil velmi dobře Pavel Šrom, pro Novu Bohdan Tůma. Vyhnat Tůmy, Mahdaly a jim podobné z dabingových studií! Nabubřelí druhořadí herci dostávají pro své hlasivky předem nesplnitelné úkoly. Své postavy líčí s..., ano nebojím se to slovo zopakovat,.. s nabubřelou machou mistrů, kteří jsou ve studiích každý den a výsledky jsou natotata mizerné až znechucující. To, co herci dá takovou námahu, šmahem ve studiu během jednoho dne zmizne jen pro bohorovnou dabérskou pýchu a kamaráčofty v dabingových kruzích. Spoustu filmů jsem neviděl jen proto, že je dostali do svých rukou a mluvidel tito famfaróni. Ale dost už hněvu. Howgh! Jsem unaven. ()

ijacobo 

všechny recenze uživatele

Splašený vlak je dle mého neprávem opomíjený film. Režijní koncert Končalovského, výtečný scénář. Zcela po právu nominace na Oscara pro Jona Voighta a Erica Robertse. Jejich herecké výkony jsou skvostné a hodně pozvedávají celý film. Jediným mínusem zcela určitě scény a herecké výkony z drážní centrály. Přesto smekám před tímto filmem! ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Zabaval som sa kralovsky, hoci tematika "nezastavitelnych vlakov" sa od cias "Runaway Train" dostala na filmove platno viackrat. Nezabudnutelny bol napr. film "Unstoppable", ktory ma pred casom dostal do kolien. Nech je ako chce, tato snimka ma skvele herecke obsadenie a spravne namiesany mix napatia/akcie. Chutovka za 80%. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Absolútne priemerný thriller, ktorý príbehom nemá ako osloviť. Myslím si, že ani v 80. rokoch nehral prvé husle. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Splašený vlak začína ako Bčkový väzenský akčný film. Od chvíle keď rušňovodič dostane infarkt je to podobná dráma ako Nezastaviteľný vlak s tým rozdielom, že ten nezastaviteľný bol bez posádky a viezol nebezpečný náklad cez obývanú krajinu. Tento splašený je menej nebezpečný, vezie však dvoch väzňov na úteku a výpravkyňu. Okrem samotnej snahy zastaviť vlak sa do toho mieša riaditeľ väznice snažiaci sa chytiť utečencov. Z atmosféry cítiť 80. roky. Režisér sa nespoliehal na triky a efektný strih. Všetko musia uniesť herci a darí sa im to. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Izraelské duo przniteľov filmovej kvality Golan & Globus dokázalo, že so skvelým režisérom vedia vytvoriť áčkový film, kde s výborným hlavným hercom stvoria doslova uveriteľnú zmes drámy s thrillerom! Aj keď miestami dialógy režú uši a zrážajú plné hodnotenie, niektoré sekvencie zostanú pamätné. Vrátane záveru, ktorý vyráža dych. ()

Leon34 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film je zde trochu nedoceněný. Obvykle si konce filmů příliš nepamatuji. Konec splašeného vlaku mám pořád v hlavě i když jsem ho viděl před x lety ...kdo z Vás si někdy v životě nepřipadal, jako Manny, v poslední scéně fimu ? Někdo už to tu psal a tak to jen zopakuji....tento film doporučuji shlédnout v původním znění.Český dabing jeopravdu příšerný. ()

vpetula 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nějak minul. Začíná nijak a končí nijak... Postavy se chovají psychoticky (?)... Jednu hvězdičku ale dávám za ukázky železniční techniky, hlavně za raný dispečerský řídící systém s počítačem z 80. let. To se dneska možná vidí tak v muzeu. ()

Etrox49 

všechny recenze uživatele

Dorichtovaný, uštvaný, no stále nezlomený Voight si pod zadkom odpája nezastaviteľnú lokomotívu a v stupňujúcej agónií, ale zato s pocitom víťazstva a posledného nádychu slobody, posiela seba aj nenávideného väzenského direktora na smrť. Do toho hysterický záchvat Erica Robertsa, ktorý, uvedomujúc si definitívu ich rozpoloženia, sleduje vzďaľujúcu sa súpravu, kým táto, za zvuku desivej Vivaldiho Glorie v D dur, navždy nezmizne kdesi v hmle mrazivej pustiny. Ako by som to... nadpriemerné, ak nie rovno Oscarové finále, inak pomerne jednoduchého thrilleru, na ktorý by sa jeden len veľmi ťažko upomínal, nebyť práve tohto záveru! ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Klasika, kterou jsem viděl již mnohokrát a stále mne to dá se říci baví. Hlavně některé scény. A ta ledová atmosféra!!! 4,5* - zaokrouhleno přeci jen dolů abych měl prostor pro lepší / oblíbenější kousky. ()

Troniq 

všechny recenze uživatele

Syrový a mrazivý thriller, ze kterého budete mít omrzliny i na gauči. Hodně autentické, špinavé, tísnivé a po většinu času s pocitem bezvýchodnosti, pochmurnosti. Trochu jsem se bál, aby to nebylo béčko, ale mnohem má Runaway Train k drsným snímkům alá Frankenheimer. Mě hodně potěšil hlavně ten psychologický přesah, výborně vykreslené motivace hlavních herců, protože svoboda není tím jediným, o co trestancům - tedy hlavně famóznímu, podivínskému drsňákovi Voightovi jde... ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Scény z vlaku byly skvělé, tedy ty, kde se řešilo, že jede bez obsluhy. Vězení a útěk vězňů, to už pro mě bylo docela rušivé, kdyby to byli běžní civilisté, asi bych si to užila líp. ()

Reklama

Reklama