Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bruce Willis je nemilosrdný zabiják, známý jako Šakal, který byl najat, aby odstranil vysokého státního úředníka. Aby bylo možné vystopovat chladnokrevného vraha a zabránit zločinu, zástupce ředitele FBI (Sidney Poitier) a důstojnice ruské zpravodajské služby (Diane Venora) požádají o pomoc uvězněného irského teroristu (Richard Gere), který jediný ho může zastavit. Tito neobvyklí spojenci hrají závod s časem, aby zastavili tajemného žoldáka před splněním jeho úkolu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokus o remake klasického thrilleru se sice nevydařil podle představ diváků, ale přesto jde o docela dobrou akční podívanou, kterou zachraňuje hlavně Willis v roli padoucha. Tedy ne že by snad předvedl něco nového, co jsme u něj ještě neviděli, ale odvádí alespoň svůj standard, což stačí na to, aby udržel příběh v koukatelných mezích. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s originálem Den šakala je to k uzoufání, ve srovnání s jinými politickými thrillery je to o trochu lepší, ale přesto jde o podprůměrný snímek, zatížený romantitzujícím balastem, nepřekonatelnými schopnostmi hlavního superhrdiny a když se Gere z teroristy změní na lidumila, tak jsem toho měl právě dost. Mizerné. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to takový béčko, protože Šakal je obsazený slušně a ač Richardovi sedí spíše zbohatlík zamilovaný do prostitutky než irský terorista, tak se na něj koukat dalo. Obzvláště bavil Bruce se svými tisíci identitami. Řekl bych, že vysílací čas na Primě v sobotu od desíti Šakalovi sedí naprosto perfektně... 70% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný akční thriller,jehož ubohost vyniká v porovnání s Forsythovou literární předlohou i skvělým britsko-francouzkým zpracováním ze 70.let.Scénář hloupoučký,herecké výkony matné a v případě R Gereho dokonce žalostné,režijní zpracování připomíná pokus o parodii a vrcholem všeho je neetické povýšení terorististického zabijáka do role bojovníka proti kolegovi,který nebojuje za ideály ale za peníze.Umělecká hodnota nulová, řemeslné provedení mizerné.Celkový dolem 20 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K úcty k originálu, ktorý bol originálnym filmom ohodnotím tento priemerný americký triler, ktorý robí pojmu komerčný americký triler medvediu službu nižšie, ako si možno zaslúži. Ak by v tom nehrali dve megahviezdy, ak by sa to volalo ináč, ak by sa k tímu nepridal Poitier, bol by som spokojnejší. Tento film je jeden z tých, vďaka ktorým sa vopred zbežne pozerám na hodnotenia filmov, pretože nechcem byť sklamaný zo splasknutej bubliny. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Polský kulomet ZSU-33 je fiktivní, resp. toto označení. Ve skutečnosti filmaři použili americký kulomet Browning M2HB a upravili jeho vzhled, aby vypadal jako sovětský kulomet KPV, který má skutečně ráži 14,5 mm. Tyto těžké pěchotní kulomety byly nejvíce používány jako protiletadlové. (Foxhound#1)

Související novinky

Den Šakala se dočká seriálové verze

Den Šakala se dočká seriálové verze

05.11.2022

Klasický detektivně-špionážní román Den pro Šakala z roku 1971 od spisovatele Fredericka Forsytha (Krycí název Oděsa), inspirovaný skutečnými událostmi a popisující neúprosný hon na chladnokrevného… (více)

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama