Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (339)

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně natočená zábava ve velmi nezábavném prostředí. Nic více, nic méně. I průměrný Američan chtěl asi vědět, co že to ta Bosna byla... ()

waits 

všechny recenze uživatele

Prekvapive civilni hrdina Owen Wilson utika z nepratelskeho uzemi do neutralni zony. Wilson neni uplne spatny, ale mam pri pohledu na nej stejny pocit jako na Kaisera, ktery jakozto student s vaznou tvari prikyvuje Komenskemu (viz stejnomenny snimek) - proste vidim komika Wilsona, ne porucika Burnetta. Zpomalene zabery imituji akcnost, valka je kasirovana. Jestli se chcete otrast nad realitou balkanskeho konfliktu, obrnte se a pujcte si treba nektery z ruskych filmu. K zaveru: americky patriotismus mi neni neprijemny, protoze vim, ze je opravdovy a je nacionalni, ne xenofobni. Helikoptery kosici pesaky za zvuku symfonickeho vzepjeti jsou ale i na me moc. ()

RomeroIsGod 

všechny recenze uživatele

Jako film perfektní, z politického hlediska obyčejná (sprostá) propaganda. Srb = vrah, sadista, magor. Američan = peacemaker, patriot, frajer. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson si na chvilku odskočil ze svých komediálních rolích, a vrhnul se rovnýma nohama hned do role sestřeleného pilota, který spadne do pěkných sraček. A je potřeba dodat, že si vedl celkem slušně. Film má sice tempo, ale příběh nic moc. Některé akční scény podařené, jiné zase špatné a ty zbytečné zpomalovačky si mohl režisér klidně odpustit. Pokud bych na film pohlížel čistě jako na válečný, pak je to v záplavě těch válečných filmů velká slabota. Když se na to ale podívám jako na moučník po obědě, tak nakonec proč ne. ()

divisak 

všechny recenze uživatele

Film Za nepřátelskou linií, vycházející ze skutečných událostí, je solidním a kvalitním snímkem. O to více, že se odehrává ve válečné Jugoslávii. Owenu Wilsonovi jsem moc nevěřil, ale svoji dramatickou postavu zvládl a přesvědčil pravděpodobně nejednoho diváka o svých hereckých kvalitách. Bohužel, podobně jako u snímku Odpor, celkový dojem z filmu narušily vrcholné minuty, během nichž svižně a zajímavě podaný příběh pošramotil za vlasy přitažený závěr. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší akční film, který jsem kdy v životě viděla. Owenovi role sedí naprosto nejlíp ze všech, podle mě je hodně velká škoda, že se věnuje z větší části komediím, obzvlášť těm romantickým. Owen má neuvěřitelný talent a troufám si říct, že je ho docela i škoda, pokud se plýtvá na romantické komedie. Tento film patří mezi mé nejoblíbenější hlavně kvůli Owenovi a jeho neuvěřitelném výkonu, ale samozřejmě taky kvůli skvělé režii a dechberoucímu příběhu. Že přeháním? Podle hodnocení ostatních asi ano, ale z mého pohledu je tento film jedním z největších skvostů, které kdy byly natočeny a upřímě mě mrzí, že se Owen nevydal cestou, která mu očividně sedí daleko líp. Každopádně film i přes svou smutnou povahu dokáže příjemně pobavit Owenovými vtípky, které odlehčují atmosféru a dělají film ještě kouzelnější. Takže za mě plných pět hvězdiček, 200% za film! Nádherný film, který vždy patřil, patří a bude patřit mezi mé absolutní TOPy kinematografie a osobně se vůbec nebojím jej označit jako nejlepší Owenův film, který už asi nikdy žádný překonat nedokáže ... ()

Carbo 

všechny recenze uživatele

Válka v bývalé Jugoslávii z pohledu člověka štvaného protivníkem hluboko nepřátelském týlu. Příště snad méňe agitky, trošku reálnější konec a bude to snad vypadat k světu. ()

Moviegod 

všechny recenze uživatele

Je dobré že někdo ztvárnil válku v bývalé Jugoslávii ( alespon trochu), ale režisér si mohl dát více záležet. ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale tenhle film mám vážně ráda. Není tam tolik akce, dramatu ani válčení, aby se mohl takhle škatulkovat. Ale je tam něco, co prostě zaujme. Snad za to film vděčí i Wilsonovi, která svou roli ztvárnil opravdu skvěle. Nakonec, když se snímek vezme jako celek, tak je to milá 'oddechovka'. První, snad ne poslední film, který se Mooreovi povedl. ()

CiPR 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí tohoto filmu mam velice velké nutkání nastoupit hned zítra do letectva a k námořnictvu. Owen Wilson je prostě herec, na kterého já nedám dopustit a v roli neohrabeného pilota, který má už všech zkušebních akací dost a pak najednou přijde to, o čem vždycky snil, tedy akce. Asi přesně neni podle jeho představ, ale on se nevzdává a snaží se dostat do bezpečí, aby byl zachráněn. Tento film se opravud povedl a scéna, kde proti sobě stojí letoun F-18 vs. protivzdušná technika, to vše sledovat na domácím kině, na to se mohu dívat pořád dokola, možná to je jeden z faktorů, který mě donutil dát plný počet bodů, tedy hvězdiček. Skvělá režie, výborný výkon všech herců a skvělá hudba v pozadí, nevím jak vy, ale já si tento film prostě oblíbil. 100%. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Podle upoutávek to měla být pecka. Ale nakonec z toho je jen neúspěšný pokus udělat z Owena Wilsona akční hvězdu s divnou kamerou, divnou režií, divným střihem a kopcem nedotažených nápadů. Film to ale není úplně špatný. Nápady, ač nedotažené, jsou velmi dobré, některé scény jsou velmi dobře natočené a tempo je slušné. Jen to chtělo vypilovat jednotlivé motivy, nějaké vyhodit, úplně předělat konec a vynechat ty pokusy o válečné drama, které vyznívá dost naprázdno, vzhledem k tomu jaké to je zpracováním a dějem hrozné béčko. Škoda, ale i tak to pobaví slušně. ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Môj jediný problém bol, že som si naozaj nevedel predstaviť Owena Wilsona ako tvrdého vojaka bojujúceho  o život. Ale ono to vlastne celkom fungovalo. Čakal som akčnák ako z 90-tok (aj keď už trocha neskôr) a presne taký som dostal. Napätie, over the top scény a sladký koniec, presne ako to mám rád :). Zvlášť potešili niektoré scény (zostrelenie, mínové pole) a použitie kamery. Roztrasená kamera nebola nadužívaná a v tých pár okamihoch, čo bola použitá, naozaj dotvorila atmosféru. ()

mls 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých horších vojnových filmov, chcelo by to už niečo viac ako len "záchanu", ten film nie je ničím zlý ale ani zaujímavý, nie je ničím špecifický a to znamená, že si ho veľmi dlho pamätať nebudem. ()

Johnny 

všechny recenze uživatele

Zrejme autori chceli niečo tým filmom povedať. To by to ale nemohlo skončiť ako náborová reklama na hrdinského amerického vojaka za zvukov hudby silne pripomínajúcej budovateľské filmy dôb (ne)dávno minulých. Ale napriek tomu sa na film celkom dá pozerať, svižná klipoidná kamera veci prospieva a Owen Wilson sa celkom dá zniesť. A keďže sa vo filme mihol aj jeden môj kamarát súc slovenský komparz, práve mením svoje rozhodnutie z 3* na 4*. ()

zabro 

všechny recenze uživatele

Owen Wilson v necekane situaci. Kdo by to rekl? Nikdo to necekal a prece se to stalo :-) Musim uznat ze to chlapec docela zvladl. Na tomto filmu je videt, ze si na nic nehraje. Jede proste v tech svych kolejich ktere ma urcene uz od zacatku. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

No, bavil jsem se. Ale asi jinak, než tvůrci zamýšleli. U běhu přes zaminovanou továrnu a záverečného masakru na zamrzlém rybníce jsem ale jen nevěřícně zíral. ()

BathoryMan 

všechny recenze uživatele

Akčný BRUTAL v pravom slova zmysle!A ešte ktomu takmer komplet natáčaný unás?Popiči!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama