Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (340)

SZYslak 

všechny recenze uživatele

Krasna ctyrka. Hansel se ukazal ve vaznejsi roli a tak jako ... nooo docela jo. Nejvic me vsak zaujal neuprosny borec v teplakovce, s puskou slidici Vladimir Mashkov. Zvlaste "bezvyznamna" scena, kdy jeho nezadouci kolega v lese slapne na minu a on s klidem odejde a pak uz jenom ... bum ... muhahahaha. Kdyz si clovek uvedomi, co se docela nedavno delo pal kilometru od nasich hranic, co se dnes deje a co se bude dit? O tom uz ale bude jiny film. ()

Dave1913 

všechny recenze uživatele

Klasická americká válečná tuctovka. Téma a název tohoto filmu mě donutil si film stáhnout, ale samotný děj mě trošku zklamal. Spoiler: Už od začátku bylo jasné, že se hlavní hrdina zachrání a "hunter" mně chvilkama připomínal Horatia z CSI, když našel uprostřed pole zásobník od AKčka. Přemýšlel jsem i o 2*, ale to by bylo málo. 55% ()

Ondrew 

všechny recenze uživatele

Remeselne velmi dobre zvladnute becko dnesneho typu. Nic nove vo filme hladat netreba, ak netuzite po porcii (jemne nezdraveho) patriotizmu a najma je nutne nebrat snimku staby agitku do U.S. armady, hoci Stryko Sam by sa iste potesil. Ved napokon cerstvej porcie ziveho masa v podobe naivnych marinakov, pripadne americkych namornych pilotov, nikdy nie je dost. Akokolvek, film pred ocami ubieha jedna radost, O. Wilson to cele v podstate taha aspon do pohodoveho priemeru, nebyt jeho postavy, neviem, neviem... Asi by moje hodnotenie schytalo slusnu ranu pod pas. Ale takto? Na jedno mrknutie mozem vrelo odporucit ako obstojne zvladnutu akciu, no dalsiu projekciu si fakt neviem predstavit. Rozhodne nie v najblizsom case... 60% ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Rok stvoření 2001? Mi připadalo, že je to natočeno v éře rambobití, kdy se neřešila smrtelnost hlavních postav. Jako v celku se dá ten film považovat ze nějakou věrohodnou kopii skutečných událostí, až do závěru, ten ten film hodně shodil. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Bohužel hrozná splácanina. Když na to koukáte alespoň ze základní znalostí historie a vojenství, tak si několikrát řeknete "proboha proč"=/ Začátek celkem fajn, letadlová loď super. Ale co přijde pak je děs. O to víc mrzí, že to je "inspirováno" skutečným příběhem "SPOILER": Ale nedošlo k sestřelení Hornetu, ale jednomístné F16 (letěli ve dvojici, ale nebyl spatřen padák). Záchranná akce taky vypadala úplně jinak. Ach jo... ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Kyž jsme viděl Owena Wilsona,že tam hraje stíhače,tak jsem si řek,že v tý době snad nebyl nikdo jinej volnej,protože to je kluk do komedií a romantických slaďáren,k mému překvapení to odehrál celkem slušně až na to,na co zde většina lidí nadává: na ten konec.. ()

chosan 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí všech 3 filmů musím říct že se mě tenhle líbíl možná stejně jako za nepřátelskou linií 3. Původně jsem uvažoval o 4 hvězdách ale jelikož to není žádný trhák dávám 3 hvězdy a 65%. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Detailní záběry na lodi, zpočátku perfektní kamera a zpomalované záběry, detaily při sestřelení letadla a katapultáže paráda a..... šmytec. Tady končí dobrý film a začíná neskutečná zhovadilost. Do nebe bijící blbost na obou stranách. Neuvěřitelné žeby Amíci nechali pilota na nepřátelském území jen tak, nahánění pilota je velmi trapné. Finále vše dovrší, když během 3min. je v celosvětové TV spot o smrti US pilota a následná přestřelka se skokem ze skály......mizerné B tvářící se jako A. To co jsme nesnášeli v mládí, hrdinské ruské vojáky ve válečných filmech skákající s granáty pod jeden tank za druhým je tady prezentováno z druhé strany. ()

Sindymindy 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh amerického leteckého navigátora, který bojuje o přežití uprostřed nepřátel v Bosně. Celkem typický americký hrdinský příběh, ale dá se na to koukat dobře. Jenom hlavní představitel – Owen Wilson – vypadá spíš jako napomádovaná barbínka než drsný voják. ()

Scottman odpad!

všechny recenze uživatele

Pěkně hloupý a nešťastný pokus o film vycházející z události sestřelení cpt. S. O´Gradyho. Nicméně ve vytýkání chyb co se faktů, vojenství a chování postav nevim kde začít. ()

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama