Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (269)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jsou celkem dva druhy příšerek. Jedny přišly v roce 1984 a další v roce 1986. Ti z roku 1984 si říkají Gremlins a ti druzí z roku 1986 si říkají Critters. Pro mě za mě, ať si řikaj jak chtějí, ale pro mě je to na jedno brdo. Příšerky se samozřejmě liší v několika věcech (jedni se dotknout vody a množí se, druzí vystřelují jedovaté bodáky). I když Gremlins byli ve své době hit, tak já věřím, že i kopírující Critters museli být velkým hitem. Zatímco Gremlins byli takovou pohádkou pro dospělé. Působili na mě spíše jako komedie. A Critters jsou docela i strašidelní a především ukazují slušnou dávku krve, což k tomu druhu filmu pásne. Takže pro mě jsou Critters o něco málo lepší než Gremlins. Stopáž filmu je také dobrá. Hodina a dvacet minut, bez hluchých míst. Stále se něco děje. Příjemně to uteklo. Třešničkou na dortu pro mě byl malý a skvěle hrající Scott Grimes (Malarkey z Band of Brothers). S chutí jdu na druhý díl. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Béčko, které se snaží pobavit všechny vším. Vzdychat nad dětskou nostalgií nemohu a vzhledem k věku (21) a roku (11) jsou tyhle příšerky pro mne trochu moc jeté. Mají určité charisma, vyvádějí roztodivné kusy i klejí jak dlaždič, nicméně celé to pomrkávání na fandy ufonů, hororů, komedií, parodií, pohádek se do mě nijak zásadně nezakouslo. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný americký horůrek poloviny 80. let podle klasické formulky "mimozemská invaze na americký venkov" a la Sliz, s cool potvůrkami (a cool vesmírnými lovci - to byl velmi dobrý nápad), které nezapřou inspiraci staršími Gremlins. Na jedné straně plytká a klišovitá story a infantilní vtípky, na straně druhé dobré masky a efekty a samozřejmě nostalgie - byl to jeden z úplně prvních hororů, co jsem kdy viděl - ale dneska je už tenhle někdejší videohit prakticky k nekoukání. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Spolu s Gremlinami boli Critteri v detstve mojou obľúbenou sériou. Critteri boli proste krvavejšie pojatí Gremlini. V jednotke sa ešte do veľkej miery snažili o vážnejšie pojatie a o napínavú atmosféru. Proste klasický horor v ktorom zapadákov napadnú nejaké príšery, ktorým musí vzdorovať ústredná rodinka vidlákov. Hlavným hrdinom je tak trochu typicky na tú dobu ich najmladší člen - malý chlapec, ktorý s petardami vyhodí do vzduchu dosť veľký počet vraždiacich gúľ. Potešilo ma zamordovanie nesympatického Billy Zanea. Z postáv zaujme miestny ožran a dvojica vesmírnych deratizátorov, ktorý kántria šmejd z vesmíru. Len pritom nejak často vyhodia do vzduchu aj všetko okolo. Napriek krátkej stopáži to ale nejak extra strhujúce nie je. Už to dosť zastaralo. Triová stránka je priemerná. Nejakého detailného gore sa príliš nedočkáme. Vraždy sú skôr komické s trochou krvi. Celkovo to je dnes už len mierne nadpriemerný horor s občasnou komickou scénou. Táto séria bola vždy skôr druholigová. 6/10. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zhruba desítce Critterům, malým všežravým potvorám připomínající velkohubé ježky, se podaří uprchnout z daleké vězeňské planety. Po dopadu na Zemi narazí tyhle malé svině na farmu rodiny Brownových, která znamená lákavou hostinu. Ještěže je tu malý Brad a jeho bláznivý kámoš Charlie... Tvůrci dnes už kultovního snímku zde obratně propojili několik žánrů (komedie, sci-fi a horor) a slavili tím nečekaný úspěch. Potvory s ostrými zuby se divákům zalíbily natolik, že vznikly další tři sequely se sestupnou tendencí, z nichž pouze dvojka překonala originál. Jako harant jsem na těchto filmech ulítával, dneska se už "jenom" skvěle bavím: "Mají zbraně!" - "No a...?" Prááásk!!! ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • John Lydon odmítl roli vesmírného lovce s tváří fiktivní rockové star. (Fenk)
  • Film se natáčel v americkém Kansasu. (rafix)
  • Helen Brown (Dee Wallace) pustí tanier na zem, ktorý sa následne rozbije, a uteká k oknu. Keď sa vráti, črepy sú už na pulte. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama