Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Navenek trochu nesourodá rodinka, jejíž vnitřní stabilitu a vzájemnou soudržnost otestuje nenadálá extrémní situace, to je zkrátka od nepaměti divácky vděčné téma. Za úspěchem Critters ale stojí i originálně pojatá vizáž monster a přítomnost dvojice lovců, kteří si film malém ukradli sami pro sebe. Více. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už vo svojej dobe to bolo béčko najmä pre pažravý vhs-kový trh a dnes je to milá úsmevná spomienka na naše detstvo a v podstate sa skvele hodí si ju pripomenúť v súčasnom osemdesiatkovom fetiše, ktorý ale nie je tak silný, ako sa tvári. Critters príjemne odkazujú na scifíčka 50. rokov, kedy emzáci pristanú vo vidlákove a hlavným protagonistom je hrdina vo veku cieľového publika filmu. Nechýba ani pripomienka sovietskej špionáže. Film sa poriadne rozbehne až niekedy v 50. minúte a príšerky by mohli byť mrštnejšie, pôsobia aj napriek svojim schopnostiam sa gúľať a vystrelovať ihlice z tela trochu ťarbavým dojmom. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poměrně divná záležitost, která se mi zřejmě dodnes úspěšně vyhýbala, neboť jsem si z ní nepamatoval pranic. Dost divné mi přišlo dotahování malého dítěte s podstatně větší sestrou. Příšerky ujdou. Dokonce se tu a tam do někoho zahryznou. Moc nechápu, proč zde tolik uživatelů chválí jejich hlášky, když v průběhu celého filmu pronesly možná dvě věty. Vtipnější mi přišla dvojice poslaných likvidátorů, kteří napáchali více škody než užitku. Mám pocit, že snímek po tolika letech naprosto vyčpěl. Kdo na něj nemá vzpomínky s dětství, tak ten s nejvyšší pravděpodobností nebude hodnotit nikterak vysoce. Závěr se samoopravou zdevastovaného domu byl dost trapný. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co mě na první pohled dostalo, to byly vizuální efekty, které jsou neskutečně dobré. Na to, o jaký snímek se jedná, a na to, že to není nějaká obecně uznávaná hororová hvězda, jsou ty efekty prostě výborné. To, jak se přeměňuje obličej jednoho z lovců příšer je naprosto skvělé, ale jsou zde i další kousky, mimo jiné i loutky samotných Critters. Za tohle prostě musím snímek vyzdvihnout, protože ani náročnější produkce někdy nemají tak výborné trikové sekvence. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No to jsem se zas napálil. Ze začátku to vypadalo jak pořádný kůl béčko, avšak v zápětí se z toho vyvinula nějaká smišenost mezi rádoby "hororem" a """"komedií""""? O malejch škudcich z vesmíru, který začnou dělat bordel v baráku jedny buranský rodince..v zápětí tohohle incidentu dorazí dva deratizatoři z vesmíru, kteří se snaží škůdce zničit. Nevinnej paskvil, kterej končí jak pořad Vítejte doma s Tájem Peningtnem. Kdyby mi bylo pět možná by mě trochu bavilo, ale critters jsou prostě až skoro neškodný, jenom delaj bordel a žerou krávy a plyšaky. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Film je voľne založený na skutočnom prípade nazvaným Kelly-Hopkinsville, ku ktorému došlo  21. augusta 1955 na farme rodiny Suttonovcov. (Raccoon.city)
  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama