Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

lekr 

všechny recenze uživatele

Příšerně stupidní béčko, které navzdory hvězdnému obsazení působí hodně televizně. Zápletka filmu nenabízí vůbec nic nového, jedná se spíše o kombinaci televizní detektivky a laciného hororu, která je zasazena na notně komorní prostředí otevřeného moře. Děj snímku je víceméně předvídatelný, má malý spád a celkově působí hodně nudně. A navíc vzhledem k tomu, že moře ani jachty rád nemám a herectví panů Neilla a Zana mi taky nebylo nikdy po chuti, mě tento film nijak neoslovil a spíše otrávil. Proto pouze za výbornou Nicole Kidman a pár dobrých scén dávám slabé dvě hvězdičky. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Napínavý a nápaditý thriller s dobrými hereckými výkony (jen Sam Neill by mohl mít v repertoáru své mimiky více než jen jeden přiblble drsňácky-ustaraný výraz). 70% Následující text může být považováno za spoiler (i když jsem se snažil naznačit co nejméně): Trochu zklamáním je úplný závěr. Kdyby snímek skončil otevřeně při mytí hlavy, pak bych to považoval za prvotřídní závěr a jednoznačně bych hodnotil 80%, ale tvůrci zvolili závěr, za který by se stydělo i leckteré amatérské béčko. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý odštartoval kariéru viacerým, ktorí sa na ňom podieľali má slušnú atmosféru a dokonca mi nevadil ani B. Zane, ktorého inak veľmi nemusím. Budem sa opakovať, ale rovnako ako ostatným mi vadí nadstavený koniec. Naozaj posledných 5 minút je úplne zbytočných a to filmu v konečnom dôsledku strháva body. Preto iba veľmi tesné štyri hviezdy. 70%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Billy Zane se chová přinejmenším hodně divně. Rozhodně se jedná o nejméně nebezpečného vraždícího maniaka kinematografie, ale zato rád trsá :) Nejvíc vám utkví dlouhonohá Nicole Kidman, protože na Sama Neila zbyla nevděčná role a furt jen pumpuje vodu. Opuštěná atmosféra moře mě bavila, ale napjatej jsem fakt nebyl. Prostě mě bavilo, jak Nicole intrikařila a Billy Zane si chtěl jen zašukat. A scénka s aportováním zasluhuje potlesk. 70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller, ale nie horor. Nicole Kidman ešte nemala od Slnka a farieb vyťahané vlasy, no a ukázala, že to myslí s herectvom vážne, takže neostala vždy oblečená, čo kariéru zvykne vždy naštartovať, Weinstein o tom vie svoje. Záporák bol veľký hlupák, ale keď chcel ohňostroj, tak ho aj dostal, len ten záver prišiel fakt taký zrýchlený potom, človek si ani poriadne nevychutnal smrť. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)
  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)
  • Na začiatku výroby, v máji 1987, mal Neill 39 rokov a Kidman iba 19. V rozhovore v roku 2021 Sam Neill vyjadril určité znepokojenie nad skutočnosťou, že bol dvakrát starší ako Nicole Kidman a pritom hrali pár. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama