Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tady musím opravdu smeknout, jak z minima natáčecích možností, se dá nakonec vytřískat koukatelný a poměrně i napínavý film. Velkou zásluhu na to má samozřejmě i náš hvězdný trojúhleník herců, který občas sice vyvede nějakou tu logickou volovinu ( to je však chyba scenáře ), ale jinak hrají s přehledem a hlavně věrohodně. Popravdě jsem, ale s konečným hodnocením nakonec přeci jen trochu váhal, pač ta finální scéna byla podle mého vkusu trošku přetažená přes hlavu, ale za odvahu a trochu z i nostalgie si Dead Calm ty čtyři hvězdy zaslouží. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých někdejších oblíbených filmů: výborný thriller s naturalisticky šokujícím začátkem a poněkud mimózním koncem. Billy Zane je slizoň, což v téhle roli příliš nevadilo, ale hlavními tahouny filmu je sympatická ústřední dvojice hrdinů - Sam Neill a Nicole Kidman. Tahle trojka a její dramatický souboj na moři hravě udrží diváka v napětí od úvodních až do závěrečných minut. Škoda toho hloupého konce. 80% ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě je děsně těžké tento film hodnotit, jelikož pro Billyho Zanea mám slabost již od MEMPHISSKÉ KRÁSKY (1990), tudíž jsem silně ovlivněna a ta 4.* je hlavně pro Billyho :D :D Téma thrilleru je dobré a rozhodně bych to nechtěla zažít na vlastní kůži, jelikož široko daleko nikdo a řešit nějaký problém? Fajn :D ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Název filmu je dost závádějící, nebot o žádné bezvětří se tam nejedná ba naopak je tam i pěkná bouře. Čekal jsem od toho víc, ale i tak to nebylo špatné, ale mohli mnohem víc tlačit na pilu, zvlášt konec byl tak strašně předvydatelný, že jsem jen čekal odkud vyskočí to ani jinak být nemohlo. ps-chudák pes ten musel trpět mořskou nemocí. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tady je jasný příklad toho, že k natočení dobrého filmu stačí tři pořádní herci, dvě lodě a hlavně dobrý scénář. Osobně si myslím, že je to nemuselo ani moc stát, leda tak nejvíce utratili za honoráře, ale určitě se jim to vyplatilo. Děj je jednoduchý, stručný a hlavně se v něm pořád něco děje, takže se nenudíte. Hudební doprovod se přesně hodí k tomu, aby stupňoval atmosféru a nutil vás prožívat s hlavními aktéry jejich osudy. Prožít jeden výkend na jachtě uprostřed moře s Nicole Kidman, by byl určitě super :D. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Natáčalo sa 14 týždňov vo Whitesunday Passage, Veľký bariérový útes, Austrália. (Danny88)
  • Aby získala Nicole Kidman roli ve filmu Úplné bezvětří, naučila se sama herečka ovládat pětadvacetimetrovou plachetnici. (Pumiiix)
  • Pôvodne bola vo filme scéna, kde postavu Sama Neilla mučí na lodi žralok. Táto scéna bola z finálneho filmu vypustená. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno