Reklama

Reklama

Úplné bezvětří

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle románu Charlese Williamse se odehrává v Tichém oceánu a téměř celý na jedné lodi. John a jeho žena Rae chtějí strávit nějaký čas sami, daleko od lidí. Avšak jejich samotu nečekaně naruší trosečník, kterého zachrání. (NFA)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Velmi napínavý thriller, který by se dal rozdělit na dvě půle, kdy každá bude mít velmi rozdílné hodnocení. První půlka, a možná i trochu víc, napětím nešetří, velmi dobře pracuje s izolovaným prostředím, v němž se hlavní postavy pohybují a velký spoleh je na Nicole Kidman i Sama Neilla. Horší už je to s Billym Zanem, který od začátku své herecké umění nedokáže krotit a přehrává více, než by bylo zdrávo a dost kazí dojem z vypětí, kterým si hlavní postavy projdou. A jelikož se nepovedlo ani samotné finále, kleslo moje úvodní nadšené hodnocení až na... 65% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat  po letech k slavnému thrilleru a jsem trochu na rozpacích. Plusem je rozhodně sexy mladičká a skvěle hrající Kidmanová a o slibované napětí tu opravdu není nouze, de facto jedna napínavá scéna střídá druhou. Ale ten scénář (nebo námět?) je jedním slovem bezradný. Nepochopitelné či spíš hloupé jednání hlavních hrdinů, které okatě připravuje právě ony jinak napínavé scény, Billy Zane je pak přes veškerou snahu nepřesvědčivý a trochu děsivým psychopatem se stává až v samotném závěru. Paradoxně nejlepší scény na diváka čekají se Samem Neillem a jeho survivalovými hrátkami na druhé lodi, škoda, že nedojde i na žraloky.  Vystřeluju tři světlice... ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film to musel být nenákladný. Nicole Kidman někdy hrává i zadarmo, to když se jí moc scénář líbí. Sam Neil, taky možná hrál za pá r šupů, to když se dozvěděl, že si může zahrát s Nicole Kidman, a jak k tomu Nicole přistupuje. Film, to je především čekaná, zda se v něm něco stane či nestane, a když čekaná jen skončí bez úlovku, tedy bez pořádné pointy, tak si člověk řekne, no tak třeba příště. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemný thriller. Netradiční prostředí tomu dodávalo i trochu klaustrofobických stavů. Zápletka sice není nic světoborného. Zdálo se mi, že Ray mohla Hugieho kdykoliv čímkoliv praštit a bylo po problému, ale když to muselo být takové, proč ne. N. Kidman jako mladičká a opravdu krásná dívka. Díky B. Zaneovi za její absolutní odhalení :). Film mi trochu pokazil už hodně zbytečně přehnaný závěr, ale asi to bývalo moderní. Kvalitní hudba! ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Nie zrovna ten tradičný film vo svojom žánri. Philip Noyce to nepodal v akčnej forme, radšej sa pohrával s divákom ako mačka s myšou, čo však budilo vo mne dojem doslova "úplného bezvetria", síce to okorenil aj nejakými tými dobrodružnými prvkami, ale aj to v pomenšom množstve. Film skôr s atmosférou úplného bezvetria ako thrillerovskou, ale zas na druhej strane na minimálnom priestore s minimálnymi možnosťami zaujímavý film. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Zdrojový román Charlesa Williamsa "Dead Calm" bol čiastočne inšpirovaný skutočnými vraždami rodiny na palube plachetnice pri pobreží Floridy v roku 1961. Prípad sa týkal vyznamenaného veterinára z druhej svetovej vojny menom Julian Harvey. (Arsenal83)
  • Sam Neill se seznámil se svou ženou (Noriko Watanabe) při natáčení tohoto filmu. (Chatterer)
  • Film bol čiastočne inšpiráciou pre film Darr z roku 1993 v hindčine. (Arsenal83)

Související novinky

Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008

Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno