Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sir Robert Chiltern, úspěšný politik a dokonalý gentleman má vše, co si mohl přát. Spolu s milující manželkou představují dokonalý pár. Potíže však nastanou, když se v Londýně objeví paní Chieveley, která by mohla odhalit nebezpečné tajemství z jeho minulosti a tak ohrozit jeho kariéru i manželství. Nezbývá mu nic jiného než se obrátit na dlouholetého přítele lorda Goringa - sukničkáře a svůdce žen. Ten je tím však zatažen do pavučiny lží a je vážně ohrožen jeho rajský staromládenecký život... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krátce po sobě vyšly tři zajímavé záležitosti podle Wildea. Po Manželovi ještě Jak je důležité míti Filipa (2002) a Vějíř lady Windermerové (2004). Je příjemné mít po ruce tyto zdařilé adaptace, lépe se pak pracuje s předlohami, protože ne vždy je možné dojít si do divadla a pouze si číst divadelní hry bývá dosti ošidné. Snad jen to téma Suezského průplavu Manžela dostatečně zpřítomňuje i pro dnešního diváka. Nicméně co naplat, když tato generace nabízí alespoň Julianne Moore jako Cheveleyovou, zatímco rok 1935 měl v téže roli Brigitte Helm a to je věru nesmrtelný top. Jářku herectví nelze nikdy podceňovat. ()

silvusaak 

všechny recenze uživatele

Vyprava, kamera palec hore. Nevim proc, ale kdyz se amici daji dohromady s britama, typish English je potom nejak poamerictena a chybi ji nonchalant. Na druhou stranu se tak nejak vyvazuje sviznou konverzaci.Skoda zase tech vychrtlin - v te dobe krev a mliko byla krasa, ne couhajici kosti, stejne hloupoucky jak davat piratum bily zuby. Cekam, kdy si toho nekdo vsimne. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Hvězdně obsazený film s kvalitní kostýmní výpravou podle divadelní hry Oscara Wildea. Z dialogů je původ této komedie hodně cítit, ale komu tento styl nevadí a má rád konverzační filmy, tak se může dobře pobavit. Já si to docela užil a Julianne Moore v netradiční záporňácké roli překvapila, přesto nedokážu dát ve výsledku víc než průměrnou známku. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

BEZHLAVY 

všechny recenze uživatele

přesvědčil mne jen Everett Rupert se svým anglickým humorem, to bylo fajn, i výprava a kostýmy byly oki, má milovaná Cate taky docela ušla, ale vůbec mi tam neseděl Jeremy Northam, kterého pořád vidím jako oslizlého agenta v Síti...celkově tento kousek nezanechal ve mne nějaké nezapomenutelné zážitky, proto dávám jen tři kusy... ()

Maica

všechny recenze uživatele

Příjemný film: příjemné prostředí, herci, humor, atmosféra. Začínám přicházet na chuť Oscaru Wildeovi. Trochu jsem nepochopila úplný konec, ale hlavně, že to tak dopadlo. :) Poznámka: vtipné je, že R. Everett hrál i v Jak je důležité míti Filipa, což napsal taky O. Wilde a na tuto hru byla ve filmu narážka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Manželé Chilternovi sledují představení „Jak je důležité míti Filipa“, které je stejně jako „Ideální manžel“ od Oscara Wilda. Obě tyto hry zfilmoval Oliver Parker a v obou hrál Rupert Everett. (sluppka)

Reklama

Reklama