Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Freddy's daddy is BACK! Upřímně, tohle je teda dost podceněný poslední díl! Takhle, neříkám, že to je na stejně dokonalé úrovni, jako kultovní jednička, ale kvalitou se jí tento díl přiblížil asi nejvíc. Návrat Wese Cravena za kameru je hodně, hodně znát. Naštěstí v tom dobrém slova smyslu. Scény jsou zase napínavé, lekačky opět povedené a Freddy ještě děsivější! K tomu si připočtěte fakt, že ti nejlepší herci z této série jsou zpět a vyjde vám parádní horor, který si krásně hraje s realitou (bylo fajn vidět Roberta jako herce, ne jako Freddyho a podobně.) Během filmu si není možné nevzpomenout na jinou Wesovu sérii, Scream, která nápad s odkazy sama na sebe a hraní si se žánrem vzala ještě dál. Zhodnocení po všech dílech této série: Upřímně, pokud můžete, sežeňte si tyto filmy. Ale pusťte si pouze první, třetí, čtvrtý a tento díl. Na ty ostatní můžete zapomenout, jsou to průměrné horory s jedním dost podprůměrným kouskem. Nicméně Freddy je legenda po právu a zřejmě nikdo jiný neumí tak krásně říct "Bitch!". 80 %. ()

Véča 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nemám tyto "nastavované" kaše rád,musím říct,že tento díl mě docela příjemně překvapil.Freddy tady trochu změnil vizáž,místo obličeje popálenin,vypadá,jako by akorát neměl kůži,díky čemuž vypadá mnohem víc démonicky.Jinak ve filmu hraje většina hlavních protagonistů z prvního dílu,mě osobně docela překvapilo,že Robert Englund zahraje dobře i sympaťáka,naprosto odlišného než je Freddy(ne že by Freddy nebyl sympaťák :-) ).Přesto Craven prvním dílem ukázal,že dokáže využít možnosti a místy ,jak se říká,vařil z vody.I tak se dá říct,že Nová noční můra celkem důstojně zakončila celou sérii. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nancy je mŕtva. Freddy je mŕtvy. Tak jak natočiť ďalšie pokračovanie Nočnej mory s ich predstaviteľmi v hlavných úlohách? Budú hrať samých seba, keďže sa bude prelínať filmový svet so skutočným. To je tak cool, meta a neviem čo všetko. Nápad to nie je zlý. V sérii Vreskot to fungovalo perfektne. Ale tu ešte nie. Síce ma bavilo nachádzať rôzne cameo výstupy hercov alebo producentov tejto série, ktorý si zahrali samých seba, ale to bolo jedným z mála potešení, ktoré tento diel ponúka. Wes sa rozhodol, že tento diel pojme temnejšie. Výsledkom je, že sa Freddy poriadne objaví až vo finále a dovtedy to je strašná nuda. Pomalé budovanie atmosféry bolo otravné, keďže tento svet už dobre poznáme a ľakačky Wesovi nikdy poriadne nešli. Aj úmrtí je tu málo a vykrádajú predošlé diely v ktorých vďaka praktickým efektom vyzerali oveľa pôsobivejšie ako s použitím v tej dobe nedokonalých CGI. Heather Langenkamp mi tentokrát znova nesedela jak bola strašne hysterická. Ešte horší bol ten jej syn, ktorý si celý film myslel, že je Freddy. Do prdele, ja som chcel pôvodného Freddyho. A ani Englund ako Freddy sa mi tentoraz nepáčil. Tá jeho nová maska je hnusná a najviac ma srali jeho oči na ktorých mal debilné kontaktné šošovky. Takže celkovo to je nuda s pár milými cameami. Vzhľadom na to, že je tento diel dejovo mimo série, tak je vlastne zbytočné s ním strácať čas. 4/10. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po pěti pokračováních, z nichž některá byla více kvalitní, některá méně kvalitní a jedno úplně mimo (druhý díl), se k sérii vrátil legendární Wes Craven a vnesl do ní konečně zas svěží vítr v podobě nového konceptu se zajímavými nápady. A ačkoliv je pravda, že Nová nořní můra v druhé polovině filmu poměrně dost variuje hororové scény a vraždy z prvního filmu a Freddy je fyzicky na plátně jen poskrovnu, rozhodně se dá objektivně konstatovat, že tento díl disponuje nejlepším příběhem ze všech pokračování. Na své si přijdou hlavně cinefilní fanoušci série, kteří ocení hororově stylizovaný náhled do zákulisí natáčení a mezi členy filmového štábu, z nichž se na scénu dostane nejen nemalý počet herců ztvárňujících sebe sama, ale i producenti, tvůrci vizuálních efektů a hlavně režisér Wes Craven, díky jehož „novým nočním můrám“ mohl poslední díl vzniknout a zároveň mohl být i příjemně meta. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Craven goes meta. Po mizerné šestce se vrátil Craven a naservíroval nám výrazně zajímavější závěr série, kterou kdysi odstartoval. Meta koncept o prastaré bytosti-příšeře, kterou Freddy symbolizuje a která se snaží probourat z rozpadajícího příběhového vězení uvadající filmové série, mi s odstupem času přijde fajn, ale zápletka se bohužel nesoustředí na natáčení nového filmu o Kruegerovi, nýbrž na otravně autistického syna Heather Langekamp, což mě nebavilo. A odvařený jsem moc nebyl ani z četných autocitací a gumového nového looku Freddyho a jeho rukavice. Ale snaha se počítá a Langekamp je i o deset let později zřejmě nejatraktivnější a nejsympatičtější final girl ever. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kde Heather Langenkamp, která ve filmu hraje sama sebe, zvrací v márnici, byla použita směs polévky ze škeblí a fazolové polévky. (facojurka)
  • Severoamerické tržby byly 18,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 19,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama