Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už se aspon dalo nazvat trochu hororem. Dělala to spíš hlavně ta hudba, ale když to srovnám s předešlíma sračkoidníma dílama (final nightmare, dream child, dream master), tak to Wes aspon trošičku zachránil. Furt to má ale své mouchy, námět je sice dobrý ale natočený je to celkem nudným stylem, Heather je furt kočka, škoda že Depp nebyl osloven, aby si taky zopaknul roli, Freddy byl mín vtipnější a víc "strašidelnější" kčemuž mám neutrální názor. Horší průměr. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Návrat otce série o Freddym Kruegerovi na scénáristickou a režisérskou stoličku je opravdu znát. Řeč je samozřejmě o Wesu Cravenovi, který v tomto sedmém díle dokonce ztvárnil sebe sama a přišel s netradičním koncepčním pojetím "filmu ve filmu". Vrací se k duchu původního dílu, přinaší staré známé postavy, které také hrají svojí maličkost a jsou nazývány svým pravým jménem. Freddy taktéž prošel proměnou a je hrozivější než předtím. Člověk si říká, že je po těch předchozích paskvilech všechno v pořádku, ale tento návrat a zakončení celé ságy je dle mě nepříliš vydařený. Možná o něco koukatelnější a záživnější než všechno ostatní (dvojka, čtyřka, pětka, šestka), ale rozhodně bych ho neřadil k dílům, které vám utkví výrazně v paměti. Freddyho pojetí bez špetky jeho osobitého černého humoru je nezajímavé až šedé jako myška. Má zde opravdu málo prostoru a jeho charakter takřka nemá žádný význam. To samé příběh, který se přílíš upíná na malého kastrolovitého chlapečka a jeho noční děsy - postrádá atraktivnost ke sledování. Čekal bych od Cravena o dost víc, ale Nová noční můra je docela zklamání, která jako satisfakce po pochybných pokračování nefungovala, jak měla. P.S. Po poctivém shlédnutí celé sedmidílné série mám jasno. Pokud chcete ušetřit čas a seznámit se s filmy o Freddym Kruegerovi, pusťe si první díl Noční můra v Elm Street a následně navazující třetí díl Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna. Zbylé s klidem přeskočte, protože o nic vskutku nepřícházíte. Možná tak o drahocený čas a ukousané nehty z nudy. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejméně vydařených filmů Wese Cravena a smutné je, že je to zrovna horor s hororovou ikonou, kterou kdysi přivedl do hororového světa. V tomto filmu skoro nic nefunguje. Freddy už nevraždí ve snu a prezentace, že jde jen o filmovou postavu ztvárněnou Robertem Englundem, je až téměř zoufalá. Ani režijně to Craven příliš nespasil. Není se čeho leknout a o nějaké hororové atmosféře si může film nechat jenom zdát. Jediné, co bych viděl jako pozitivum, je snaha příběh nějakým způsobem inovovat a neopakovat již x krát viděné. Jenže na Wese Cravena to byl pokus velmi chabý. 40% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jsem v pokušení dát odpad, nemá to ani špetku napětí a atmosféry z předchozích "Nočních můr", zbyla jen trapná parodie. Jediná zajímavější scéna znamená z mé strany zoufalých 10%, ovšem zdejší vysoká hodnocení mi vrtají hlavou - nehodnotím nějaký jiný film? Ale ne, nástin děje odpovídá, takže se tahle nudná, stupidní, komediální sračka opravdu spoustě diváků líbí. No, proti gustu... Pro mě nestravitelný zvratek a Cravenův krutý (k znechucenému divákovi) omyl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(47%) NOVÁ NOČNÍ MŮRA je určitě dost netypický film o Freddym. Rozhodně to není ani pokračování, spíš taková vsuvka s docela zajímavým nápadem. Takže když to shrnu, tak na tomto snímku dokážu ocenit zajímavý nápad, který ale není moc rozveden a solidní Cravenovu atmosféru. Zde už jsem si říkal, že se pomalu dívám na Vřískot. Několik let po vzniku tohoto snímku nám Craven začal servírovat Vřískoty, které jsou moji srdcovkou (především 2,3 a 4 díl). Heather Langenkamp nám tu hraje samu sebe což je i celkem logické neboť její postava Nancy přece ve třetím noční můře zemřela. Takže rozhodně jsem byl zpočátku filmu příjemně překvapen, jaký měl režisér Wes Craven nápad, ale to časem vyprchalo a po půli snímku, později teda v cca 3/3 filmu mě to přestalo bavit. Atmosféra byla super, ale ty věčné kolapsy Heather s jejím filmovým synkem Dylanem mě postupně přestaly bavit. Bylo to takové ohrané už, jako pár dobrých scén se zde našlo, ale jakmile nastoupil na řadu novodobý Krueger, tak jsem měl sto chutí to vypnout. Nebyl ani děsivý, ani vtipný, dokonce ani trapný, prostě takový divný, nudný a já nevím co přesně. Kruegera tu máme spíš až ke konci. K tomu nějaké ty příběhové nelogičnosti tu máme. Úplné finále mi už nepřišlo vůbec napínavé, byla to taková už slátanina. Hudba celkem ušla. No, zpočátku se to rozjíždělo solidně, ale pak už to začalo po půli filmu jít strmě dolů. Hororových prvků tu moc není až na obstojnou atmosféru. Vidět to jednou se dalo bez újmy na zdraví, jen je škoda, že Cravenovi poté došel dech, nějak se film pak zadrhl. Ani bych toto do série noční můry z Elm street moc neviděl, ale co, snaha jistě byla. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Když Wes Craven viděl celou sérii filmů Noční můry v Elm Street, došlo mu, že nemá smysl pokračovat v její dějové linii, protože se mu pokračování jeho původního filmu nelíbila. (Duoscop)

Reklama

Reklama