Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

JAn 

všechny recenze uživatele

Wes má zase zlé sny a tak se opět pustil do psaní. Bodejť by taky ne, když se mu neustále zjevovala Rachel Talalay s vystrčeným prostředníčkem, jak dřepí nad mrtvolou kotelníka a křičí "Freddy is dead!". A na pomoc mu přispěchali i staří známí... Craven pojal závěr Kruegerovské série lehce sebeparodicky. Děj se točí kolem natáčení nového dílu Můry a divák tak dostává pocit, že sleduje dva filmy zároveň. Členové štábu začínají umírat za podivných okolností a noční můry pronásledují Heather Langenkamp i jejího náměsíčného syna. Ovšem Craven nezůstává jen u špatných snů a k šíření hrůzy užívá i telefony a televize. Robert Englund se tentokrát objeví dvakrát, a to v roli filmového i nového, "opravdového", Freddyho, který sice dostal hrůznějšího vzhledu (a nového svetru), ale ztratil na humoru. Mile působí otcovský vztah Johna Saxona k zoufalé Heather, který pramení z jejich první spolupráce na prvním a třetím díle Kruegerovské série. Snad jen závěr je poněkud uspěchaný a zmatený. Přesto i teď, po deseti letech, Craven dokazuje, že mu Freddy zůstal hluboko pod kůží, a že o nápady nemá nouze. Lepší závěr ´sme si ani nemohli přát. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z nejméně vydařených filmů Wese Cravena a smutné je, že je to zrovna horor s hororovou ikonou, kterou kdysi přivedl do hororového světa. V tomto filmu skoro nic nefunguje. Freddy už nevraždí ve snu a prezentace, že jde jen o filmovou postavu ztvárněnou Robertem Englundem, je až téměř zoufalá. Ani režijně to Craven příliš nespasil. Není se čeho leknout a o nějaké hororové atmosféře si může film nechat jenom zdát. Jediné, co bych viděl jako pozitivum, je snaha příběh nějakým způsobem inovovat a neopakovat již x krát viděné. Jenže na Wese Cravena to byl pokus velmi chabý. 40% ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl sice nemá takové hodnocení, ale mě se líbil. Wes Craven je tvůrcem prvního dílu a pořád si myslím, že jedině on ví jak by dál měla noční můra pokračovat. opět se tu setkáváme i Heather Langenkamp. I samotný Cravern si zde zahrál. Freddy spíše ale působil jako démon než noční můra. Mě se ale líbil i v tomhle podání. Robert Englund je nezaměnitelný a hlavně díky němu je noční můra pořád dokonalá. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Nová noční můra Wese Cravena - Po tolika letech se režisér vrací k sérii co začal právě on. Herci z prvního dílu tu hrajou sami sebe. Hlavní hrdinka Heather Langenkamp co hrála Nancy. John Saxon co hrál jejího otce. Robert Englund tu hraje taky sám sebe a zároveň i Freddyho a sám režisér Wes Craven tu hraje sebe. Tento díl se úplně liší od původní série a nevypadá to úplně zle, masku Freddyho Kruegera tu změnili a nevypadá špatně, ale původní maska Freddyho se mi teda líbila víc. Na to že už je to úplně jiný, tak atmosféru to má dobrou a strašidelnou ale původní sérii s Freddym mám stejně radši, na tý jsem vyrůstal a bavila mě a bude mě bavit pořád víc než tohle. Tenhle film s Freddym se mi líbí ze všech nejmíň, už to nebylo ono. Robert Englund jako vždy skvělej. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Každá sranda jednou končí. Dokud se však z úspěšné série dají mačkat nějaké peníze, často se konec stále posunuje. A tak ani díly Noční můra 5: Dítě snu (z roku 1989), Freddyho smrt: Poslední noční můra (1991) a Nová noční můra Wese Cravena (1994) nejsou, navzdory třeba názvu prostředního z nich, posledními. Po Nové noční můře se Freddy objevil na filmových plátnech po nějaké chvilce znovu, a to ve snímku Freddy vs. Jason (2003), a v rok nato v kompletním rekmaku prvního z filmů, moderním a akčnějším. Nová noční můra možná chtěla být tributem, poctou, prvnímu dílu, také ji režíroval opět sám Wes Craven, ale nepovedlo se. Na příběhu filmového štábu, který točí Noční můry (takže se zde znovu objeví herci z prvních filmů), se měl kopírovat příběh samotného filmu, kdy se Freddy stane reálnou postavou, zasahující svými vraždenými snovými výpady do průběhu natáčení. Jenže - kdo zhlédl všechny dosavadní filmy, asi bude podobným ozvláštněním na druhou trochu zklamán, protože v podstatě až o takové překvápko nejde. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Pracovní názvy filmu byly A Nightmare on Elm Street 7: The Ascension a A Nightmare on Elm Street 7: The Real Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama