Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

anais 

všechny recenze uživatele

Velice nedoceněný snímek. SPOILERY následují:) Ten moment, kdy vám v půlce dojde, že sledujete film o vzniku scénáře na film, který právě sledujete, opravdu stojí za to! A vůbec celý ten nápad o přesunu monstra mimo film, do reality (která je opět jen filmovou realitou), je na svou dobu velmi originální. Na předchozí filmy se nedívá z hlediska kontinuální návaznosti, ale jako materiál určený ke zkoumání (jaký to má všechno smysl?, proč to někoho zajímá a proč to někdo jiný dělá?), ironickému pošťouchnutí ("konečně ta rukavice nevypadá jako plácačka") i fandovské poctě k 10.výročí od prvního dílu. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Jaký ortel si odnese doposud poslední díl jedné slavné série? Wes Craven se vrátil, aby důstojně zakončil to, co kdysi sám začal. Přiznám se, že po šestém dílu nebylo kam spadnout a tak jsem byl mile překvapen, že nejde pouze o výkřik do tmy, ale o ničím neředěnou zábavu, ve které Wesův setrvačník bez větších ofrků boří mýty a navíc si z nich dělá legraci. Pouze mi trochu vadilo, že Freddymu sebral jeho pověstný sarkastický humor, s čímž nemohu sympatizovat, zrovna tak jako s jeho novou maskou. Ať už to bylo s touto za léta nabobtnalou sérií jak chce, prozatímní tečka sedla na své místo skoro tak, jak bych chtěl. ___ Můj žebříček série: N1, N3, N4, N5, N7, N2, N6 ()

Reklama

Krt.Ek odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě je tento film urážející. Je to absolutní znevážení toho, co pro mě znamená jméno Freddy Krueger. Wes Craven se snaží vrátit k čisté hororovosti série. Pokud vím tak jenom první díl byl čistokrevný horor (bohužel jsem ho zatím neviděl) další už jsou povedené hororové parodie. A tu vězí můj největší problém. Mám tuto postavu spjatou se špičkovým černým humorem. Ten tu bohužel absolutně chybí. Pro mě je to zklamání, které bych byl možná schopen odpustit v případě, že by tento film byl povedený horor. A to není ani náhodou. Místo toho abych se alespoň trochu bál o hlavní postavy jsem jim přál rychlou smrt, protože mě neskutečně štvali. Hlavně to malé děcko. Možná budu za provokatéra, ale příběh mi taky přišel dosti nudný. Jako dějiště bych si spíš představoval opět nějakou ulicí s nic netušícími teenagery než natáčecí studium. I když přiznám, že nějaký horor s tohoto prostředí by mohl být povedený. 5% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nancy je mŕtva. Freddy je mŕtvy. Tak jak natočiť ďalšie pokračovanie Nočnej mory s ich predstaviteľmi v hlavných úlohách? Budú hrať samých seba, keďže sa bude prelínať filmový svet so skutočným. To je tak cool, meta a neviem čo všetko. Nápad to nie je zlý. V sérii Vreskot to fungovalo perfektne. Ale tu ešte nie. Síce ma bavilo nachádzať rôzne cameo výstupy hercov alebo producentov tejto série, ktorý si zahrali samých seba, ale to bolo jedným z mála potešení, ktoré tento diel ponúka. Wes sa rozhodol, že tento diel pojme temnejšie. Výsledkom je, že sa Freddy poriadne objaví až vo finále a dovtedy to je strašná nuda. Pomalé budovanie atmosféry bolo otravné, keďže tento svet už dobre poznáme a ľakačky Wesovi nikdy poriadne nešli. Aj úmrtí je tu málo a vykrádajú predošlé diely v ktorých vďaka praktickým efektom vyzerali oveľa pôsobivejšie ako s použitím v tej dobe nedokonalých CGI. Heather Langenkamp mi tentokrát znova nesedela jak bola strašne hysterická. Ešte horší bol ten jej syn, ktorý si celý film myslel, že je Freddy. Do prdele, ja som chcel pôvodného Freddyho. A ani Englund ako Freddy sa mi tentoraz nepáčil. Tá jeho nová maska je hnusná a najviac ma srali jeho oči na ktorých mal debilné kontaktné šošovky. Takže celkovo to je nuda s pár milými cameami. Vzhľadom na to, že je tento diel dejovo mimo série, tak je vlastne zbytočné s ním strácať čas. 4/10. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle scénář je opravdu zajímavý. Hlavní herci, režisér i producenti hrají sami sebe v příběhu, který skvěle završuje celou hororovou sérii. Bohužel film samotný až takovým vrcholem není a to zejména proto, že opravdu hororem se snímek stává až po polovině své stopáže, předtím to je chvílemi až nudný příběh, který jen občas udělá bu bu bu. Ale aspoň jsem pochopil, jak Craven dospěl k Vřískotům. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 8 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scénáři byla původně scéna s noční můrou Roberta Englunda, který měl ve snu uvíznout v pavoučí síti s Freddym coby pavoukem. Od scény bylo nakonec upuštěno, protože do filmu nezapadala. (facojurka)

Reklama

Reklama