Reklama

Reklama

Vítejte na hřišti pro dospělé, které je navrženo tak, aby uspokojilo všechny vaše představy, a kde jsou realističtí roboti naprogramováni na romantiku... násilí... cokoli. Vítejte ve Westworldu! Podnikatelé Peter Martin (Richard Benjamin) a John Blane (James Brolin) přijíždějí strávit dovolenou v zábavním parku imitujícím Divoký západ, kde nechybí tanečnice, hromadné barové rvačky ani přestřelky, ale všechno je bezpečné a neškodné. Když je však Blane postřelen robotem (Yul Brynner) a záhy umírá, Martin zjišťuje, že se něco příšerně zvrtlo. Všichni lidští provozovatelé jsou mrtví a roboti vyvražďují návštěvníky v tomto sci-fi thrilleru od scenáristy a režiséra Michaela Crichtona (Jurský park). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Westworld je z části JURSKÝ PARK, z části BLADE RUNNER. Je to TERMINÁTOR ve futuristickém westernu. A hlavně je to film, který předběhl dobu o 10-15let. Skvělý nápad leč provedení pokulhává. Z potenciálního etického problému a osobního postoje hrdinů se dostáváme k lacinému honu za úchylnou a málo uvěřitelnou adrenalinovou zábavou. Ta když se vymkne kontrole, jsme v pevně zajetých kolejích klasického béčkového žánru. V kolejích ze kterých se už nedá sjet a dovedou nás k očekávatelnému konci. Stojí to za vidění, ale asi si to sotva někdy pustíte znovu. Pro mě největší plus celého filmu představuje Yul Brynner. Jeho vizáž Chrise je v kontextu zápletky opravdu mrazivá. Znovu potvrdil, že je pan herec. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,25miliónaTržby USA $10,000,000Tržby Celosvetovo $10,000,000║ Skvelý námet použitý v povrchnej réžii bez iskry. Michael Crichton mal asi vždy ostať len u písania a nie sa pokúšať preraziť ako režisér. Trestuhodne málo priestoru dostáva démonický "robot" Yul Brynner, ten mohol v konečnom výsledku viac vystužiť dej a nie byť prevažne nasadení len v poslednej tretine kde sa len uteká, uteká a uteká, až som pri tom zadriemal. Ústredné postavy hrané Richardom Benjaminom a Jamesom Brolinom sú ploche a pre dej skoro bezvýznamné, skôr zaujmú aké strasti prežívajú technici od robotov v laboratóriách. Toto by fakt chcelo poriadny remake od zručnejšieho režiséra. /55%/ ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Koukatelné i dnes, po více jak čtyřiceti letech od svého natočení. Jakožto fanda seriálu jsem byl hodně zvědavý (a tedy s filmem jsem se poprvé seznámil až teď), jak si vede jeho filmový předchůdce. Největším překvapením pro mě byla obrovská podobnost se seriálem - jak park vůbec funguje (včetně toho, že pro mrtvé přijíždí v noci sanitka), nově vznikající příběhové linky za pochodu, aby se zákazníci neměli šanci nudit a události, které se odehrály až v samém závěru seriálu. Je to méně sonda do duše umělé bytosti a více hodně kreativní a velmi zábavný počin, který si drží vysokou úroveň až do závěrečných titulků. Yul Brynner podává perfektní výkon jako obávaný Gunslinger. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý film o "zábavním parku" s roboty jako vize zábavního parku budoucnosti. Souboj jeden na jednoho jako vystřižený z V pravé poledne nebyl nikdy tak nebezpečný! Yul Brynner se také velmi povedl,protože jeho silné charizma a lehká ironie jeho postavy (hvězda,která se proslavila například rolí v Sedmi statečných hraje "pokaženého"robota,který představuje pistolníka z divokého západu...) funguje na celé délce. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nápad za milion, zpracování už pokulhává. Crichton zde tak trochu selhal především jako scénárista a expozici zbytečně natahuje přes polovinu snímku, přičemž diváka ještě otravuje nevhodnými humornými pasážemi. To druhá polovina už nabírá velmi rychlý spád, ale zde měl Crichton štěstí na herce (Yul Brynner je prostě geniální) a hudbu. Filmu by ještě prospěl nějaký epilog, který by vysvětloval tu spoustu nedomyšleností (např. proč mají roboti-pistolníci ostré náboje apod.). ()

Galerie (69)

Zajímavosti (23)

  • Když Peter (Richard Benjamin) poprvé zastřelí Pistolníka (Yul Brynner) v salónu, kulka vyjde uprostřed jeho zad. V dalším záběru je zranění po kulce v pravém rameni. (Marek06)

Související novinky

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Jason Bateman natočí netradiční western

Jason Bateman natočí netradiční western

31.01.2023

Žánr sci-fi westernů proslavil filmový Westworld z roku 1973, nutno ovšem podotknout, že od té doby se objem filmů v tomhle žánru příliš nezvětšil, v 2011 navíc fandové dostali obří facku v podobě… (více)

Reklama

Reklama