Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V poradí piaty román Stephena Kinga "Mŕtva zóna", ktorý vyšiel v roku 1979, sa dočkal za štyry roky svojho filmového prepisu. Príbehu sa chopil talentovaný režisér David Cronenberg. Podarilo sa mu výborne vystihnúť hlavnú líniu knihy. Dar predvídania budúcnosti, ktorý sa dostal Johnnymu Smithovi, po tom čo sa prebral z päť ročnej kómy je jeho prekliatím. Postavu tohto smutného hrdinu excelentne stvárnil Christopher Walken. Naozaj skvelá herecká kreácia. Tento mysteriózny thriller patrí medzi veľmi podarené filmové adaptácie diel Majstra Kinga. **** ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět se v rukou Davida Cronenberga změnil v rovněž zajímavý film. Tentokrát to není typický "úlet", na jaké jsme u Cronenberga zvyklí, ale přesto se tento film trochu vymyká běžnému zaškatulkování. Velmi působivý výkon podává Christopher Walken, jeho ztvárnění "jasnovidce" je opravdu věrohodné. ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Cronenbergovi se podařilo zachytit ducha Kingovy knihy v obstojné míře. Mamutí podíl na tom má vynikající Christopher Walken v hlavní roli, kterému jsem tu zničenost a zoufalství dokonale uvěřil. Takže i když z příběhu předlohy zbyla jenom páteř a místy pokroucená, celkové vyznění myslím zůstalo zachováno - po celou dobu má film nepříjemně drásavou atmosféru. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

1983 - Mysteriózní triller. Klobouk dolů jak se tenkrát točili filmy! Nebylo potřeba stovky miliónů dolarů na triky, herci si nevydělávali desítky miliónů dolarů za jeden film. A přesto to šlo a navíc ve velikém stylu! Klobouk dolů před hereckými výkony, klobouk dolů před hudbou, klobou dolů před režií a scénářem. Ano, je fakt, že nejsilnější zfilmování Kingova románu to není, ale když bych srovnával knihy, také vždy jako první vezmu Osvícení... To ale neznamená, že bych měl podhodnotit, nebo dokonce zatracovat takhle povedený film. Nemohu si pomoci, ale atmosféra mi částečně připomínala atmosféru ve filmu "Dotek Medůzy". což je z mého pohledu také pětková pecka. Jej, takže jsem se vlastně už rozhodl... a přitom to na začátku komentáře vypadalo "jen" na 4 sluncata... Takže za mě 90% a krásných 5 sluncí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Namet filmu je sice zajimavej, ale zas tak moc originalni neni, i kdyz v roce 83 asi byl. Problem je trosku jednodussi zpracovani. Zatimco zacatek je perfektni a dojde i na naky paradne natoceny vize, pak se skoro nakejch 45 minut nic moc nedeje, Johnny Smith se leci, zacina zase uci a vracet se do zivota a snazi se na vse zapomenout. Pak nastesti zase zacnou vize, pomuze resit vrazdy a dojde i na paradni zaver. Navic se Cronenberg silne krotil a zadna prasarna nebo nechutarna se nekona. Jenze i pres to ma film takovou prijemnou tajemnou atmosferu, ktera drzi v napeti celou dobu a navic se film muze oprit o perfektniho Walkena, kterej navic pajda a o to vic vypada zajimave a z vedlejsich roli potesi hlavne Herbert Lom a perfektni zaporak Martin Sheen, v takle zaporny roli sem ho snad jeste nevidel. Knihu sem sice zatim necet, takze nemuzu srovnavat, ale film je na slabsich 5*. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Film je (stejně jako jeho předloha) založen na známém "médiu" Peteru Hurkosovi. Ten údajně získal své nadpřirozené schopnosti pádem ze žebříku, při kterém se udeřil do hlavy. (Othello)
  • Johnny Smith na začátku filmu říká svým žákům, aby si přečetli knihu "Legenda o Ospalé díře", ve které řádí bezhlavý jezdec. Christopher Walken, který Smithe hrál, se o šestnáct let později objevil ve filmu Tima Burtona Ospalá díra právě coby bezhlavý jezdec. (MrCreosote)
  • Scéna, kdy má Johnny Smith (Christopher Walken) první vizi, musela být znovu natočena. V první verzi hořel pokoj malé dívky a na jedné z poliček byla vidět figurka mimozemšťana ETho. Studio Universal Pictures hrozilo žalobou. (Chatterer)

Reklama

Reklama