Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V oblasti SF jde o jasnou perlu; tady není co řešit. Také z všeobecného hlediska jde jednoduše o snímek kvalitní - plně obstojí i v očích náročného diváka. V rámci filmografie Davida Cronenberga jde vyjímečně spíše o nekontroverzní, a asi nejméně "divné" dílo. Mezi plusy tohoto snímku (mínusy nemaje) by bylo neslušné nezmínit alespoň výkon charismatického Christophera Walkena v hlavní roli. A nakonec (pokud budeme srovnávat s jinými kingovskými adaptacemi) nezbývá než konstatovat, že i zde ční Dead Zone vysoko nad průměrem. Nevidím důvod, proč neudělit maximum. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý thriller stavějíci především na vynikajících hereckých výkonech a skvělé režii. Cronenbergova strohost příběhu sedne, stejně jako překvapivě klidné a nekrvavé pojetí, které u tohoto režiséra rozhodně nebývá zvykem. Jenom se mi moc nelíbilo, že první zápletka je vyřešena kolem poloviny a pak se jede nanovo, čehož důsledkem působí snímek jakkoli, jen ne nerozbitně a celistvě. Horror movie of the year ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na Cronenberga překvapivě umírněný ale přesto velice povedený hororový thriller o muži, který po automobilové nehodě vidí do budoucnosti a díky tomu je schopen zachraňovat lidské životy nebo pomáhat policii s dopadením vraha. Film má povedenou atmosférou, dobře padnoucí hudbou a slušný výkon Christophera Walkena. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Namet filmu je sice zajimavej, ale zas tak moc originalni neni, i kdyz v roce 83 asi byl. Problem je trosku jednodussi zpracovani. Zatimco zacatek je perfektni a dojde i na naky paradne natoceny vize, pak se skoro nakejch 45 minut nic moc nedeje, Johnny Smith se leci, zacina zase uci a vracet se do zivota a snazi se na vse zapomenout. Pak nastesti zase zacnou vize, pomuze resit vrazdy a dojde i na paradni zaver. Navic se Cronenberg silne krotil a zadna prasarna nebo nechutarna se nekona. Jenze i pres to ma film takovou prijemnou tajemnou atmosferu, ktera drzi v napeti celou dobu a navic se film muze oprit o perfektniho Walkena, kterej navic pajda a o to vic vypada zajimave a z vedlejsich roli potesi hlavne Herbert Lom a perfektni zaporak Martin Sheen, v takle zaporny roli sem ho snad jeste nevidel. Knihu sem sice zatim necet, takze nemuzu srovnavat, ale film je na slabsich 5*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $20,766,616Tržby Celosvetovo $21,456,616║ Príbeh od Stephena Kinga veľmi sadol Cronenbergovi, spravil z toho delikatesnú záležitosť na čele s výborným Christopherom Walkenom, snové predpovedné sekvencie sú tiež dobre podané a veľmi dobre plynúce pre chod deja. /90%/ ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Michael Kamen skládal hudbu k tomuto filmu v Londýně a původně u sebe doma na klavír. Kvůli tomu mu přišlo několik žádostí od sousedů, zdali by nemohl v noci přestat hrát, protože prý měli noční můry. (Othello)
  • Cronenberg chtěl do role šerifa Bannermanna nejdříve obsadit Hala Holbrooka, ale producent Dino De Laurentiis nesouhlasil, protože v tu dobu ještě Holbrooka vůbec neznal. (Othello)
  • Film sa drží knižnej predlohy pomerne verne; jednu z výnimiek tvorí fakt, že kým vo filme hrdina dostane do vienka veštecké schopnosti po dopravnej nehode, v knižke za ne mohla detská nehoda na zamrznutom jazere. (tron)

Reklama

Reklama