Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Banks pracuje jako knihovník v reklamním oddělení, nesnáší svou práci a navíc zjistí, že má mozkový zákal a zbývá mu pár měsíců života. Co s nimi mu vyřeší bohatý obchodník Samuel Graynemore, který mu nabídne obchod – Joe si teď bude žít tři týdny jako král na jeho útraty a pak na malém ostrůvku v Tichomoří skočí do sopky, aby tak podle pověr domorodců udobřil boha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

Han22 

všechny recenze uživatele

Pokud sledujete romantickou komedii, která není romantická a ve které se ani jednou nezasmějete, je něco špatně. A tady bylo špatně snad úplně všechno - některé scény byly totálně debilní a snad nekonečné a k tomu hrála příšerná hudba, která se vůbec nehodila. Celý příběh byl totálně uhozený a Hanks a Ryanová se tu museli snad ocitnout omylem. Nedivím se, že po tomhle přestal Hanks točit komedie a začal si vybírat dramatické filmy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $39,404,261Tržby Celosvetovo $40,500,000║ taký úlet /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mladičký Tom Hanks v hlavní roli trochu zvláštní komedie, v které je všechno tak trochu větší a pohádkovější. Nejdříve přijde černá můra každého člověka v podobě smrtelné nemoci a vzápětí dostane Joe nabídku, která se neodmítá. Jako umírající muž, bez jakýchkoliv závazků, přijme nabídku na pár dní bohatého života, plavbu lodí a následný skok do sopky jako oběť, pro domorodce. Vše se odvíjí jak má dokud se nezamiluje do taktéž mladičké Meg Ryan. Oběma to velmi sluší a i přes nedostatek vtipu tato romantická komedie ujde. Přesto všechno potěší maličké vtípky, které snímek pálí jako by mimochodem, ale jejich vtipnost překvapí. Kdo si nepamatuje jak vypadal Tom Hanks a Meg Ryan když jim bylo asi 30 (věk nehraje roli, protože hlavně Hanks vypadá neskutečně mladě) tak je tohle jasná volba, která neurazí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

JOE VERZUS SOPKA je prvým a najslabším romantickým počinom dvojice Meg Ryanová a Tom Hanks (následne bola pachuť prerazená zakončením ich "voľnej trilógie o láske" - BEZSENNÉ NOCI V SEATTLI a LÁSKA CEZ INTERNET). Čudný scenár, nudná réžia a z hercov zaujme paradoxne viac Dan Hedaya, ako ústredný pár. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stylový začátek, zajímavý setup, ale mělké provedení a naprosto nesnesitelné zakončení z toho nedělají ten ztracený poklad, v jaký jsem doufal. Teorie o očistci to nespasí a z hereckých nuancí Meg Ryan jde strach. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Páni, ten Tom Hanks měl ale háro. Šifra mistra Leonarda hadr. Základní premisa filmu vypadala slibně, ale nakonec se to vyvinulo tak nějak standartně a obyčejně. Naštěstí to drží nad vodou (kufry, které chci) nadhled a sympatické obsazení. Mladičká Meg Ryan byla kouzelná. 3x. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na tento film skvěle pasuje termín americká slátanina. Nechápu co tím kdo chtěl říci, ale i přes artistní nádech filmu se nezapře to, že je to ptákovina. Než si Tom Hanks začal po Philadelphii vybírat výlučně filmy s oskarovým potenciálem, natočil spoustu blbostí jako například Žbluňk, anebo tohle. Kromě toho, že je to úplně o ničem a nudné končí film tak debilně, že jsem opravdu litoval těch dvou hodin, které jsem si ukrojil ze života, abych mohle sledovat tohle. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mladý Tom Hanks už vo filme zo začiatku deväťdesiatych rokov ukazuje svoj komediálny a herecký talent. Dvojica zamilovaných hlavných hrdinov vzdoruje nástrahám osudu, navyše besnejúcemu vulkánu a dokonca aj smrteľnej chorobe. Celkom zábavný a absurdný film s poriadnou dávkou odpočinkovej hravosti. Pre vlečúce sa popoludnie ako stvorené. Príbeh vás vtiahne už na začiatku. Smutné. Ale neskôr prevládne komédia a je tu už nejaký tretí film s Tomom Hanksom a Meg Ryan. Človek si až kladie otázku čo tí dvaja spolu majú. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co tím chtěl básník říci? Že by se měla začít vyrábět vakcina na mozkový zákal? Že se v bouřce nemá lézt na palubu? Anebo že se nemá skákat do sopky? Tom Hanks si musel svou následnou úspěšnou kariéru opravdu tvrdě vysloužit, naštěstí to hned od jeho příštího filmu začalo být lepší a lepší. Tady toto je snad jakýsi pokus o pohádku pro dospělé, ze které by patrně měla čišet nadsázka. Jenže to nefunguje. V některých scénách jsem se uklidňoval tím, že jsou pouhým snem některé z postav, načež přišlo zděšení, že byly myšleny zcela vážně. U jiných to pro změnu vypadalo na náběh sci-fi, ovšem jakoby nic nebylo dotažené do konce anebo naopak přetažené jako omalovánka roztěkaného prvňáka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ako sa hovorí, kto šliapne do hovna, bude mať šťastie. Tom Hanks a Meg Ryan museli najprv šliapnuť do tohto absurdného hovna, aby mali potom šťastie pri Bezsenných nociach v Seattle a Láske cez internet. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit, že v určitém věku a rozpoložení může být tahle šílená oddechovka pro někoho ultimátní guilty pleasure klasikou, ale i v opačném případě jde o slušnou komedii s několika osvěžujícími nápady. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Priemerná gýčová romantická komédia, ktorá neurazí ani nenaštve, ale dvojica Hanks / Ryan sa v nej vyslovene zahadzuje. A vlastne to ani neni komédia. Pamätám sa, že svojho času to Cinema hodnotila 20-timi percentami. Vtedy som to nechápal a tie dve hviezdy by si to pravdepodobne zaslúžilo, ale tiež dám jednu. Že mám rád tú dvojicu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechápem, ako mohla Ryanka hrať po Harrym a Sally v takejto lacnej produkcii od námetu, cez scenár až po spracovanie. Videné veľmi dávno na Nove niekedy ráno. Z tohto sa chvalabohu nestala žiadna televízna klasika ako z ďalších úspešných zárezov tohto vydareného páru. ()

5150 

všechny recenze uživatele

John Patrick Shanley získal v roce 1988 oscara za scénář k filmu POD VLIVEM ÚPLŇKU a o dva roky později dostal šanci natočit jeden ze svých dalších scénářů. Film JOE PROTI SOPCE byl jeho první a zároveň poslední režijní počin. Po této zkušenosti psal další scénáře a dva z nich natočil režisér Frank Marshall. Jedná se o filmy PŘEŽÍT (1993) a KONGO (1995). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ustredny napad je nezvycajny, ale prekvapilo ma, ze sa film odohrava v divne stylizovanom svete. Co mi prilis nesedelo. Napriek tomu prva tretina v ktorej sledujeme Hanksa v monotonnej praci je oproti zvysku hotove veldielo. Akonahle da vypoved a zacne si uzivat, tak sa film stane neznesitelne nudnym. Jeden stupidny scenaristicky napad strieda druhy a koniec je uz totalna hovadina. Jak si tak postupne doplnam ranne Hanksove filmy, tak zistujem, ze väcsina z nich za nic nestoji, takze je mi zahadou, ze sa z neho stala komedialna hviezda. Ako dramaticky herec je pritom skvely. 2/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Toma Hankse mám rád a i tato komedie, i když je nízko hodnocená a není nejlepší, mě bavila. Nejšílenjší je ten konec, to je opravdu spíš takvá parodie, když je sopka vystřelí do moře:). V podstatě až na ten velmi bláznivý konec, je to v pohodě dívatelná a úsměvná podívaná. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo propanajana za hruzu, no smarja, NEVER MORE. Jesteze Hanks plus Ryanova to nehodili do kose a pokracovali i v Samotari i v Lasce pres internet, kde uz to OPRAVDU zafungovalo :) ()

Reklama

Reklama