Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Connor McLeod se po smrti svého učitele Ramireze vydává do Japonska, aby se zde naučil umění kouzelníků od dalšího nesmrtelného, čaroděje Nakana. Ten je ve své jeskyni přepaden dávným nepřítelem Kanem, kterému se sice podaří Nakana zabít, ale zůstane uvězněný v jeskyni. Nyní, o několik set let později, je při vykopávkách Nakanova jeskyně odkryta. Connor vytuší, že Kane je zpět. Blíží se chvíle rozhodujícího střetnutí... (Intersonic)

(více)

Recenze (102)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Další z podhonocenejch filmů. Zásadní chybou Highlandera 3 je to, že je v podstatě jen horší kopií prvního dílu. Jinak si ale akční fanoušci nemají na co stěžovat. Morahan je talentovanej režisér a film má solidní drajv a i akční scény jsou natočený velmi dobře. Po fimařský stránce je Highlander 3 špičkovej film, kterej nenudí. 70% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Trojka Highlandera začíná podivuhodně už v titulcích. Na postu režiséra figuruje na CSFD i na IMDB Andrew Morahan, přitom v titulcích ve filmu je uveden Andy Morahan. Stejně tak podtitulek filmu je proměnlivý. Někde je uváděn „The Sorcerer“, jinde „The Final Dimension“. Asi proto mě nepřekvapilo, že trojka ignoruje utrápenou dvojku a Lambert se po eskapádách, kterým musel čelit v předchozím díle, stejně vrací, aby si zopakoval roli, která ho proslavila po celém světě (holt síla peněz je nezlomná). Úvod s nájezdníky, kteří vypálí chudou vesnici, až příliš nápadně připomíná Conana s tím rozdílem, že tady hraje nehodící se techno hudba. Na druhou stranu tréninková sekvence a vůbec prvních patnáctiminutovka se na poměry série povedla a zbytek má obstojnou atmosféru, kterou kazí jen přemíra flashbacků. Rozhodně nejkompetentnější z první trojice. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Já naopak v tomhle vidím návrat k prvnímu dílu, poměrně chytře naroubovaný příběh na odkazy v jedničce. Vzhled i vývoj filmu jedničce odpovídá. Není to samozřejmě nijak složitý příběh, ale drží pohromadě, a to je podstatné. Trochu se zabýváme osamělostí MCLeoda v průběhu staletí, kolik měl ženských, a že se mu v čase občas opakují. A že miluje Skotsko. Čekal jsem sestupnou tendenci, ale trojka je mnohem lepší než předchozí díl.70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Legendárna jednotka ma mierne nudila a nechala chladným, hardcore sci-fi dvojka mi skrátka sadla a to aj ako previnilá zábava a trojka je vlastne už len vuot-d-fak. V podstate sa celý čas nič nedeje, len čakáme, kedy dôjde k onomu súboju protagonistu a antagonistu. Ten príde už v prvej polovici, ale zrazu sa záporák rozhodne, že odíde, respektíve odletí a ešte sa vráti jak terminátor alebo čo... no a čo k nemu? Mario Van Peebles patrí medzi najhorších vilejns histórie a nakoniec ani on sám za to až tak nemôže. Môžu za to najmä maskéry a scenárista. Každopádne ak ste videli oba predchádzajúce diely, dá sa predpokladať, že si nenecháte ujsť ani tretí a zrejme sa skvelo zabavíte, len na úkor tvorcov. Prinajhoršom sa iba budete hodinu a pol nudiť. No a celé to vyzerá ako z roku 1982, ale to už je fakt len maličkosť. A ešte doplním, že Highlandera si nikdy nedám ako filmový maratón... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

První mě velmi potěšil, druhý mě nezklamal, ale třetího bych nejraději poslal do p....e. Ten mi akorát zkazil náladu na celý den. Lambertovi jsem chtěl vlastnoručně useknout hlavu sám už asi po 20 minutách a i když ze mne ten vztek už vyprchal, kdybych dneska na ulici Highlandera potkal, tak bych po něm ani podpis nechtěl. U mě skončil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Christopher Lambert považuje za skutečné pokračování původního příběhu právě tento snímek. První pokračování bylo podle jeho slov od základní dějové linie příliš odkloněné. (Terva)
  • Většina záporných hrdinů, se kterými Connor MacLeod (Christopher Lambert) bojoval v tomto i dalších dílech série, má jméno začínající písmenem K. V prvním filmu to byl Kurgan (Clancy Brown), v pokračování Katana (Michael Ironside), ve třetím díle Kane (Mario Van Peebles) a ve čtvrtém Kell (Bruce Payne). (tyzmrde)
  • Jedná se o jediný film série, ve kterém má Connor MacLeod (Christopher Lambert) syna. (tyzmrde)

Reklama

Reklama