Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nekoukatelný, nudný a chaotický blábol. Příběh je rozbředlý do řady špatných a ještě horších scének, které ani po slepení nedávají dohromady celistvý děj a tak divák neustále tápe, co se to zrovna děje, proč tahla postava jedná jak jedná apd. Pokud někdo už po tomhle filmu označoval Bekmambetova za vizionáře, tak musí být blázen - copak je nevzhledné barevné ladění obrazu a nebezpečně časté zrychlování/zpomalování obrazu nějaké vizionářství? Ani ty Fincherovovské průlety domovním zvonkem či zapalováním auta mě nezaujaly...A to - poněvadž se považuji za nočního tvora - jsem čekal jeden z filmů mého života :-) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Noční hlídku často někdo přirovnává k nějakému jinému filmu. Mně nejvíc připomínal ruskou variaci na Bladea, ale pravda je, že funguje sám o sobě a při jeho sledování vám nedá šanci přemýšlet, kde jste už něco podobného viděli. Prostředí moskevského nadpřirozeného podsvětí, promakaný příběh (nikomu nevěřte, že je zmatený, stačí jen pořádně sledovat), osudem fackovaný hlavní hrdina (když na něj dopadá dobré světlo, připomíná Clivea Owena, jenom hraje líp) a nářezoidní konec donutí diváka dvě hodiny sedět a jenom něme zírat. Ne že by to byl nějak převratný a bezchytný film. Ale ačkoli se dost podobá svým hollywoodským bratříčkům, po závěrečných titulcích budete mít úplně jiný pocit. A už teď se těším na druhý díl. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

trochu matrixu, upírov a to všetko RUSKÉ, takže niekto to možno nezvládne, ale ten kto to zvládne, bude asi rád, že to zvládol. Niekedy ma rušil strih. A zo začiatku som si musel zvyknúť na herca, lebo po tom, čo som ho najprv videl v megakomediálnej role v "Chudobných príbuzných", stále som si ho predstavil v smiešnom slamenom klobúku, baloňáku a šľapkách a nie v odeve á la matrix. Ale zvykol som si veľmi rýchlo - asi preto, že to je dobrý herec. Lenže spôsob, akým sa režisér vyrovnal so žánrom sci-fi fantasy horor a americkými prvkami pekne po rusky, to je také kúzelné a šarmantné, že by ste si to mali radšej pozrieť, lebo inak neuveríte. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to takovej mix mezi filmy Blade, Krotitelé duchů a Matrix. ze všech těch filmů je vybrána nějaká část, ale bohužel většinou to nedosahuje takový kvality, stejně tak je tady snaha o úchvatnou kameru a z každý scény sálá snaha o co nejstylovější záběry a někdy toho je už oprvadu moc a ruší to celý děj, který taky neni úplně doladěn, připadal mi takovej roztříštěnej a zmatenej a zase trochu zbytečně, klidně by to sneslo trochu zjednudušit, ale nápad je dobrej a pokud se vychytaj nějaky mouchy tak další díl by už mohl být hodně dobrej ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Rusi dostali do rúk 4 americké melóny a natočili niečo, čo tu ešte nebolo. Hrajú sa s efektmi ako malé deti, vykrádajú množstvo západných hitov a celé to pôsobí veľmi zábavne a milo. No na to, aby to bola pravá západná nenáročná popcornovka je dej až príliš komplikovaný a (minimálne pri prvom zhliadnutí) ťažko sledovateľný. Práve preto strhávam hodnotenie na 3* a, milá NOČNÁ HLIADKA, nezachráni ťa ani fakt pekný pesimistický open-end, vďaka ktorému si pokračovania určite nenechám újsť. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Snímek překonal všechny ruské rekordy návštěvnosti kin, ale o rok poději jej porazil další domácí titul, Turetskij gambit (r. Džanik Fajzijev). (imro)
  • Film vznikl podle stejnojmenného prvního dílu i u nás známé úspěšné série pěti knih Sergeje Lukyanenka. Pokračováními jsou „Denní hlídka“, "Šerá hlídka", "Temná hlídka" a "Poslední hlídka". Tyto knihy, kterých se jen v Rusku prodalo téměř 3 miliony výtisku, budou též zfilmovany a mluví se i o americkém remaku. (imro)
  • Snímek stál 4,2 mil. dolarů a jenom tržby v Rusku byly 464 206 725 rublů, což je asi 16,2 mil. dolarů. (imro)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama