Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (530)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak Rusové opravdu překvapili. Výborné sci-fi fantasy, které mě celkem dost překvapilo na to, že jsem od toho moc neočekával. Příběh je krapet zamotaný, ale to Vám při sledování akčních scén bude celkem jedno. Efekty jsou celkem dobře zvládnuté, až na jednu scénu, kde se Bondovsky převrátí autobus s (dusíkovým) pohonem ;) Už se těším na druhý i třetí díl. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Přespříliš komplikovaný a do sebe zahleděný útvar, který kašle na neobeznámeného diváka a dává mu to dost očitě najevo. Při rezignaci na děj plný hlavních i vedlejších linií je možné nechat se opájet dravou vizuální složkou plnou agresivních nápadů, ale to je asi tak vše. Absolutní neznalost reálií a možností postav pro někoho může znamenat cestu plnou překvapení, v zásadě je to však spíše dosti nudné očekávání dalšího zlomu, které přerůstá v jistou přeplácanost. To, že film vykrádá co může není podstatné omílat, v dnešní době to dělá kde kdo a záleží jen na tom, jak dotyčný umí nakradené zboží zužitkovat. Ovšem klobouk dolů za vytřískání maxima z minima. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bože, ony mi nestačí hvězdičky! Ani po vizuálně povedených trailerech jsem od Rusů nečekala nic víc, než slabou (a o poznání přeplácanější) verzi dnes již kultovního "Matrixu". Po zhlédnutí jsem si však uvědomila, jak moc jsem se se svými úvahami pletla. "Noční hlídka" mi totiž doslova vyrazila dech a okamžitě skončila v mé sci-fi topce, kde se bude hřát ještě pěkně dlouho. A to nejen díky vizuálním orgiím (Hollywoode, máš co dohánět), ale i všemu ostatnímu - od herců (Anton rulez!!!), přes senzační hudební doprovod, až po samotný děj a neskutečně vymazlené scény jako je boj s upírem či proměna Olgy zpět v člověka.:-)) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Dosť depresívna a dosť dark (palec hore) adaptácia rovnomenej knihy s na Rusko (aj európu) nadštandartným vizuálom a kvalitne chaotickým scénarom, ktorý (ako tu už niekto poznamenal) úplne kašle na tých čo predlohu nečítali. Ten bordel v hlave sa môže skončiť za "A" buď tak, že na film divák zabudne, s dvomi hviezdičkami zrúbe pod čiernu zem a nerieši, alebo tomu dá druhú šancu. A keďže pôjde o trilógiu, tak dúfam že sa neskôr vykryštalizuje bude v tom trochu viac svetla, čím sa radím k tým "B". IMHO základ je dobrý... ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Rusi dostali do rúk 4 americké melóny a natočili niečo, čo tu ešte nebolo. Hrajú sa s efektmi ako malé deti, vykrádajú množstvo západných hitov a celé to pôsobí veľmi zábavne a milo. No na to, aby to bola pravá západná nenáročná popcornovka je dej až príliš komplikovaný a (minimálne pri prvom zhliadnutí) ťažko sledovateľný. Práve preto strhávam hodnotenie na 3* a, milá NOČNÁ HLIADKA, nezachráni ťa ani fakt pekný pesimistický open-end, vďaka ktorému si pokračovania určite nenechám újsť. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • Anton Goroděckij (Konstantin Khabenskiy) je ve filmu vykreslen jako upír, pije krev a má upíří zuby. V knize je pouze mágem nižší kategorie. (Idoviren)
  • Žluté nákladní auta, kterými jezdí Noční hlídka, jsou ZiL 130. (Maulincio)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama