Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (251)

kinej 

všechny recenze uživatele

Nesdílím nadšení ostatních ohledně tohoto filmu. První polovinu snímku tvoří nudné plytké rodinné scény plné naivního herectví. Staří a zkušení herci sice hrají slušně, ale ti mladí jim to kazí. Film začne nabírat obrátky až ve druhé polovině, ale ani zde jsem se nedočkal nějaké nadstandartní zábavy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Odstrašujúci film spred 40 rokov, vtedy si to tak predstavovali, oni boli bližšie Hirošime, než sme my im. Dnes by pri tej sile atómových bômb to vyzeralo asi trocha inak. A asi aj vtedy, mne to prišlo neautentické. Posolstvo fajn, ale efekty slabučké, navyše príbeh dlho v sebe nesie úplne iné linky, než vedenie k apokalypse. Hit pre ľudí tej doby, nadčasovosť sa však už stratila. ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Ne tak děsivé jako Threads, daleko víc američtější (no, z jasného důvodu, že), přesto stále dobré. Ovšem právě kvůli Vláknům musím tomuto dát pouhý průměr-tady je totiž oproti nim příliš balastu-rodinné scénky, křesání slz a hrůzy skrz jednoduché a plytké prostředky a příliš okaté scény. V tomhle mi daleko více seděl chladný, popisný a rezervovaný styl Vláken. Porovnání se člověk prostě neubrání. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na tv film naozaj veľmi slušný katastrofický film, na ktorý som natrafil vďaka svojim obľúbeným užívateľom. Príbeh i spracovanie sú naozaj na slušnej úrovni a skromneší tv rozpočet využili ako sa len dalo. Trochu komornejšie prevedenie vôbec nevadí. Herecky to síce nieje oscarové, ale v rámci tv filmu dostatočne presvedčivé. Logické chovanie postáv (nie všetkých, vždy sa nájdu blbci) a dobré dialógy kompenzujú nedostatok financií na akčnejšie a trikové scény odpaľovacích rakiet a skazy, ale ani tie však neboli zlé. Úvod nás trochu dlhšie zoznamuje s množstvom postáv, s ktorými sa počas filmu stretneme, takže to chce spočiatku trochu trpezlivosti, ale od odpálenia rakiet to je naozaj výborný a napínavý film. Veľmi rád by som si pozrel niečo podobné, kľudne i remake keby sa doňho niekto pustil. Kto to rád katastroficky mal by si film zohnať. 80%. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě smysluplný film, ale nikoli řešení a žádné přiložení pomyslného polínka do ohně. Takže minulo-li mě uvedení v 80. letech na americké nebo ruské televizi, je můj pohled shovívavější. Vnímám tedy Den poté jen jako exkurz do výrazných filmů existujících v domácím povědomí už před listopadem '89. Jinak bych musela zabřednout do úvah na téma, jak moc naivní je bojovat proti čemukoli filmem, potažmo televizním. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • Jedinou zemí východního bloku, která tento film vysílala před rokem 1989, bylo Polsko. (nopud)
  • Film odvysielala sovietska štátna televízia v roku 1987 počas rokovaní o Zmluve o jadrových silách stredného doletu. (Arsenal83)
  • Viac ako 100 miliónov ľudí v takmer 39 miliónoch domácností videlo film počas prvého vysielania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama