Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (251)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě smysluplný film, ale nikoli řešení a žádné přiložení pomyslného polínka do ohně. Takže minulo-li mě uvedení v 80. letech na americké nebo ruské televizi, je můj pohled shovívavější. Vnímám tedy Den poté jen jako exkurz do výrazných filmů existujících v domácím povědomí už před listopadem '89. Jinak bych musela zabřednout do úvah na téma, jak moc naivní je bojovat proti čemukoli filmem, potažmo televizním. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

To, čo sa odohralo v tomto filme nie je žiadna utópia, skutočne sa niečo také mohlo a ešte aj môže stať a ako varovanie poslúži tento film naozaj dobre. Po filmárskej stránke je to už ale o niečom inom. Tvorcovia, aj vzhľadom k tomu, že ide o televízny film, sa rozhodli ísť skromnejšou cestou a sústredili sa len na menšiu skupinku ľudí na americkom vidieku, ktorých táto katastrofa zasiahla. Čo je samozrejme škoda, lebo taký New York alebo Moskva by boli oveľa pôsobivejšie, ale to sa nedá brať ako chyba. Viac mi vadilo, že sa o nejakom konflikte medzi USA a Sovietským zväzom dozvedáme len z niekoľkých správ v televízii a onedlho už letia vzduchom desiatky rakiet. Tiež mi vadilo, ako chaoticky je film postrihaný - vidíme scénu, pár dialógov, v ktorých o nič nejde, potom strih, zase iná scéna s inými postavami, zase pár nudných dialógov... Iste, keď má film viacero hlavných postáv, tak musia byť časté strihy, ale toto nemalo hlavu ani pätu. Vzhľadom k téme, o akej tento film je, mi prišiel pomerne nudný, plný typických televíznych dialógov a slabých hereckých výkonov, pre mňa veľké sklamanie vzhľadom k hodnoteniu, aké tu má. Keby som nebol pacifista, tak mu tie tri hviezdy ani nedám. :) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale mě se to nelíbilo. Je sice moc hezké, že nám tvůrci dokázali přiblížit celý ten proces jaderné války celkem důvěryhodně, ale to dokáže i leckterý hraný dokument, trvající necelou hodinu. Tohle bylo zdlouhavé, nudné drama, se špatně napsanými postavami a mizerným scénářem. Dalo se to natočit mnohem lépe. 30% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hloupý produkt studené války,který má jen jeden prvoplánový cíl=vyvolat v lidech strach z hrozby,která může příjít kdykoliv a kdekoliv....ale vždycky od rusů-protože amerika je v tomhle vždy ta správná a čestná země,které žehná sám bůh........Herectví je z 90% naivní..Příběh rádoby hlubokomyslný(ale opravdu rádoby)..Jediné plus je asi v samotné scéně výbuchu bomb,která je na televizní produkci docela povedená a pěkně stylizovaná...................Nevím,jestli je to tím,že jsem před pár dny viděl dopisy mrtvého muže-1986(které o stejném tématu hovoří inteligentně,umělecky, s až filosofickým přesahem)-ale tomuhle nudnému braku nemůžu dát více než 40% ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

V tomto typu filmů snad ani nejde o herecké výkony, řemeslné zpracování apod. Spíše se snaží až skoro dokumentárním způsobem varovat před možnými důsledky nukleární války, která byla v osmdesátých letech skutečnou hrozbou. Ať už ve Dni poté, popř. v ještě lepších ( rozuměj otřesnějších ) Vláknech se to autorům povedlo. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • Sovětský velvyslanec se jmenuje Anatoli Kuragin, stejně jako postava z knihy Válka a mír Lva Nikolajeviče Tolstoje. (HellFire)
  • Film sa odohráva najmä v meste Lawrence v Kansase, ktoré si scenáristi vybrali, aby ukázali ničivý dopad jadrovej vojny na všetkých a na všetko. Je zaujímavé, že počas studenej vojny sa verilo, že Lawrence bude jedným z mála miest, ktorých sa vojna úplne nedotkne, a to vďaka svojej polohe blízko samotného geografického stredu Spojených štátov. (Arsenal83)
  • Viac ako 100 miliónov ľudí v takmer 39 miliónoch domácností videlo film počas prvého vysielania. (Arsenal83)

Reklama

Reklama