Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Bowser 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní dílo, které bude v mém srdci přetrvávat až do konce mého života. S klidným svědomím mohu říci, že se jedná o mou nejoblíbenější pohádku, na které jsem vyrůstal. Nelituji, když si ji někdy s mladší ségrou pustím a já zavzpomínám na mé dětství, jak jsem s úžasem sledoval Háda a jeho kruté plány. Nemám, co bych vytkl, perfektně udělané postavy, které doplňuje skvělý český dabing, nádherné písně a děj plný akce a napětí. Hodnotím samozřejmně 5/5. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Napoprvé a možná i napodruhé je Disneyho Herkules velmi koukatelný - hlavně díky dobrým a přehledným akčním scénám a netradiční ženské postavě Megary, která je na míle vzdálená růžovoučkým princezničkám. Ale nadšena jsem nebyla, protože mi tu chyběla větší sofistikovanost, na kterou jsme už dnes zvyklí díky pixarovkám, nemluvě o prznění řeckých bájí (Hekules jako syn Héry, Hádes coby starověká obdoba Satana...). A musím podotknout, že o něco starší Aladin má víc okulahodící animaci. Tenhle Herkules je samé "ano, pěkné, ale...". ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Disneyho Hercula mohu vždycky. Jako malý kluk jsem ho zbožňoval a chodil si ho půjčovat do videopůjčovny neustále. Je ovšem zajímavý, že i po x let mi to má stále co nabídnout. Stále je to krásně nakreslené a vtipy stále srší dobrým a nezapomenutelným humorem. Herkules je jedna z nejlepších disneyovek. Jediné, co bych vytkl je hudební doprovod. Který samozřejmě není špatný, ale takový Tarzan nebo Pocahontas ho mají o třídu výše. No tak proč si jednou za čas nepustit, příběh poloboha, který zmaří plány Hádovi a spasí Olymp před Titány. Nu a samozřejmě zachrání svojí lásku z Podsvětí. Jojo Hercula, to je můj Disney hrdina. (88 %) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý příspěvek do Disney světa. V jistém ohledu jako mnoho dalších i kultovní. Zábavné na filmu samotném je to, že byl velmi dobrý, dokud se hned na začátku nezačalo zpívat. Jo já vím, je to trademark celého Disney, ale když zrovna nejde o chytlavý kousek nebo zajímavý tak to stojí za nic. Zvlášť když zpívá mytologický Jackson 5. Ale ve výsledku nic špatného. Jednoduše pojato. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodové, milé a překvapivě vkusné (pouze jedno grgnutí obludné saně). Animace je svým způsobem klasická, což mě dnes dokáže dost potěšit a příběh rozhodně nikde nestojí. Spousta "kulturních" narážek také není na škodu. V hereckém obsazení vynikají zvlášť perfektně obsazení Filoktétes Danny DeVita a hlavní "záporňák" Hádes Jamese Woodse. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • V tomto filmu je bohyně Héra vlastní milující matkou Herkula, v mytologii je jeho macechou a jedním z úhlavních nepřátel. Héra se nikdy nedokázala smířit s poněkud záletnickou povahou Dia, svého manžela a Herkulova (Héraklova) otce. (vojtaruzek)
  • Lev, ktorého Hercules poráža a neskôr s jeho kožou pózuje, je Scar z predchádzajúceho projektu Disney, cenami ovenčeného Levieho kráľa (1994). (Kacenka_)
  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1994. (Greenpeacak)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama