Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Zřejmě bych si tenhle animák užil víc, neznat Petiškovy Staré řecké báje a pověsti, což mě upřimně řečeno celkem překvapuje. Osobně totiž preferuji volnější adaptace, vůbec mně nevadí (ba právě naopak), když původní látku (nechme stranou, že ani Petiškova kniha není originálem) v jejím převedení vůbec nerozpoznám. Zde to však není ten případ, Herkules mající blíž k Rockymu (počátečnímu outsideru, jenž díky vytrvalosti, intenzivnímu tréninku a síle paží najde cestu sám k sobě a získá obdiv a lásku) než k mytologickému Herkulovi si mě nezískal. A ta muzikálnost, ach ta muzikálnost. 60 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která se snaží tvářit převelice moderně a zároveň stylově, nicméně její vtipnost je trochu nucená - jakoby se hrálo o naplnění předepsaného počtu veselých scének. ... jakýmkoli obsahem. A pokud je - krom toho - jejím hlavním hrdinou namachrovaná hora svalů s jedním mozkovým závitem, mám s ní trochu problém ... 2.5* ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tenhle animák od Disneyho jsem jako dítě hodně miloval. Viděl jsem ho na kazetě možná desetkrát, možná dvacetkrát, fakt to nemám přesně spočítané, jediné, co vím přesně je, že jsem ho poprvé viděl když mi bylo 11 let a z dětského pohledu to byl úžasný příběh, který měl všechno, co má správný animák mít, aby se dětem líbil. Zajímavý a atraktivní příběh, super písničky, skvělá animace, výborný český dabing, zajímavé postavy, zkrátka nemohu najít na tomto filmu jedinou chybu. Není tedy divu, že nyní, když jsem tento animák znovu ve svých 24 letech zhlédl, se mi vrátily vzpomínky na dětství a na časy strávené před televizní obrazovkou s Herkulem, Meg, Filem, Hádem a dalšími hrdiny tohoto filmu. A musím říci, že i nyní z pohledu dospělého diváka, jsem si to užil stejně jako tehdy před těmi 13 lety, jistě, samozřejmě to bylo i se značným nádechem nostalgie, ale to tak u srdcovek z dětství, které člověk dlouho neviděl, často bývá. Ale už teď vím, že jsem ani nyní tenhle film neviděl naposled a že ho chci vidět ještě mnohokrtá, protože tenhle příběh mě zkrátka bavil. Zcela po právu uděluji pět hvězd. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Herkules v rámci Disneyho filmů byl taková rarita a to hlavně, že se příběh velmi dobře podřídil starým bájím a pověstem. Ale ne zas takovým způsobem abychom mohli mluvit o dospělém animáku. Přesto jsou tam věci, které více potěší starší diváky a to jako spousta narážek na řecké pověsti,spousta povědomích míst a postav.Velmi mě potěšilo ztvárnění Hádese, Meg a hlavně Herkulova učitele Filoktétes. Není to klasická disneyovka přesto jí nechybí šmrnc a nápady. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodové, milé a překvapivě vkusné (pouze jedno grgnutí obludné saně). Animace je svým způsobem klasická, což mě dnes dokáže dost potěšit a příběh rozhodně nikde nestojí. Spousta "kulturních" narážek také není na škodu. V hereckém obsazení vynikají zvlášť perfektně obsazení Filoktétes Danny DeVita a hlavní "záporňák" Hádes Jamese Woodse. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1994. (Greenpeacak)
  • Lev, ktorého Hercules poráža a neskôr s jeho kožou pózuje, je Scar z predchádzajúceho projektu Disney, cenami ovenčeného Levieho kráľa (1994). (Kacenka_)
  • 41 umelcov ručne namaľovalo 1601 pozadí. (curunir)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama