Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kráska a zvíře je jeden z nejuznávanějších a nejvíce ceněných animovaných filmů všech dob, který vás zaručeně uchvátí. Sledujte dobrodružství chytrého děvčete Belle, které se ocitne v honosném sídle prince proměněného v nestvůru. Za pomoci kouzelného zámeckého osazenstva se Belle naučí jednu podstatnou věc – že krása vychází zevnitř. Vstupte do magického světa, zaposlouchejte se do nádherné hudby a sledujte klasický příběh, který vás okouzlí jako nikdy předtím. Pohádka Kráska a zvíře získala dva Oscary – za nejlepší hudbu a píseň – a jako první kreslený snímek v historii byla nominovaná na Oscara v kategorii Nejlepší film. (HBO Europe)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (293)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nesmrtelný romantický muzikál z dob, kdy se již klasické muzikály nacházely na jednotce intenzivní péče. Díky velkofilmové režii a bohatosti barev podívaná, která dokáže strhnout diváky obou pohlaví a všech věkových kategorií (scény muzikálové, romantické i hororové jsou zrežírovány se stejnou profesionalitou a vážností jako v lepších hraných filmech stejných žánrů). K vysvětlování pojmu „láska“ dětem podobně neocenitelné jako Lví král k objasňování, v čem spočívá koloběh života (a proč jsou rodinní příbuzní někdy ty největší bestie). Srozumitelný příběh s jasně čitelnou myšlenkou může zároveň posloužit coby podloží k více či méně seriózní debatě o genderových stereotypech (chlapi jako zvířata, které k civilizovanému životu probudí teprve žena, křehká kráska). Jedna z těch pozdních disneyovek, které lze bez rozpaků poměřovat s vrcholnými díly studia. 85% ()

anli 

všechny recenze uživatele

Dalsi disneyovska klasika a urcite jedna z nejlepsich.Je to vubec prvni animovany film,nominovany na Oscara za nejlepsi film,coz hovori samo za sebe.Nadherny a silny pribeh,skvele napsany a velmi barvite rezirovany,doplneny skvelou hudbou a vynikajicimi pisnemi.Vic ani neni potreba psat,Jedna velka nadhera od zacatku do konce,ktere cas nedokaze nijak ublizit.A proto davam jasnych 100%. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale klasické pohádky od Walta Disney jsou mnohem úchvatnější než jakkoli super-realistické "animáky", které na nás chrlí super-známé společnosti ala (famózní) Pixar nebo (o maličko slabší) Dream Works. Úžasně propracovaná vizuální stránka, citlivý děj a nejzápornější záporáci filmového plátna, to je jen zlomek toho, co si člověk po zhlédnutí filmu odnese. Výsledný dojem kazí už jen české verze některých písní a slabší rozjezd...;-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $171,350,553Tržby Celosvetovo $403,476,931║ Rok 2010, Konečne som sa k tomuto dielku dostal aj keď zatiaľ len v Českom jazyku ale aj tak animačne očarilo, humorom pobavilo, malo to cit, iskru, takže celkovo ma to veľmi potešilo, moc vydarená rozprávka. /95%/___ __Tržby po obnovenej 3D premiére 2012__ ║Rozpočet $25miliónov + na 3D konverziu $3miliónyTržby USA $218,967,620Tržby Celosvetovo $468,500,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $101,324,305 Tržby za predaj DVD v USA $112,234,374║ ___Rok 2012: Obnovená premiéra v 3D. V prvom rade ma prekvapilo veľmi pôsobivé 3D prevedenie, ktoré som v danom rozsahu vôbec nečakal, týmto sa príbeh viac posunul k divákovi a čaro z krásneho príbehu nadobudlo k ešte vyššej intenzite, maximálna spokojnosť. Slovenský dabing potešil, občas obrázky troška sekali ale to sa dá prepáčiť, v ostatných ohľadoch dokonalé. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pred par tyzdnami som mal stastie si Krasku a zviera pozriet na Disney Channel a chcel som si nielen vychutnat reprizu z 90-tych rokov, ale aj zistit, preco sa prave tento animak nie velmi pacil uzivatelke Madison. Hmm, no animacia je prekrasna, hudba a piesne taktiez, pribeh ma tiez celkom zaujal, takze nominacie na Oscara ma neprekvapuju. Bol som spokojny, aj ked nie na plny pocet, ale bavilo ma to, ako kazda Disneyovka. Beauty and the Beast bola nominovana i za najlepsi film roka, kedze kategoria animovany film v roku 1992 este neexistovala, ale Oscara ziskal thriller MLCANIE JAHNIAT (1991). ________ Paige O'Hara - (Kráska - Belle) +++ Robby Benson - (Zviera) +++ Richard White - (Gaston) +++ Jerry Orbach - (Lumiere) +++ David Ogden Stiers - (Cogsworth / Vyprávač) +++ Angela Lansbury - (Mrs. Potts) +++ Bradley Pierce - (Chip) +++ Produkcia: John Lasseter +++ ()

Galerie (57)

Zajímavosti (56)

  • Popová verze písně "Kráska a zvíře" v podání Céline Dion a Peaba Brysona, která byla vydána na soundtracku k filmu, se stala mezinárodním hitem. (Terva)
  • Předměty, ve které bylo proměněno služebnictvo prince, souvisí s jejich jmény. Lumiere byl proměněn ve svíci (latinsky lumen = světlo), Cogsworth v hodiny (zde byla patrně použita zkomolenina z anglického clockwork = hodiny) a paní Pottsová v čajovou konvici (anglicky pot = konvice). (Nick321)
  • Konvice paní Potts je použita také ve filmu Tarzan (1999), v kempu Jane. (Mr.Critic)

Související novinky

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Reklama

Reklama