Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Macejko 

všechny recenze uživatele

V niektorých pasážach (dinosaurus vynárajúci sa z mora, osvetlený ohňom) to vyzerá stále výborne, inokedy je zase zub času poriadne badateľný (napríklad všetka srsť), každopádne však treba úsilie vložené do tohto priam až priekopníckeho počinu poriadne oceniť. Je ale smutné, že spolu so skvelou hudbou Jamesa Newtona Howarda sa to všetko premrhalo na tak predvídateľný scenár. Disneyho štúdio opakovane dokázalo, že aj z neoriginálneho námetu dokáže vytrieskať epický, emóciami napchatý zážitok, v prípade Dinosaura sa to však akosi nepodarilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to určené pre deti a keď sa to páčilo im, páči sa to aj mne :) Moje dievčatá sa síce niekdy aj trocha báli (hlavne toho Carnotaura), ale tie sú už od prírody strachopudky :) Príbeh nie je nejak extra zaujímavý, v podstate ide iba o to dostať sa z bodu A do bodu B a pritom prekonávať rôzne prekážky (hlavne v podobe Carnotaurov). Aj tie opičky mi tam akosi nesedeli, ale bolo to roztomilé a graficky perfektne spracované. 75/100 ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ani zďaleka som nečakal od novej Disneyovky to, čo som dostal. Popri všetkých vysokomiliónových projektoch ma táto milučká, skromná, graficky dokonalá, animovaná hračka dostala. Zveríky boli infantilne dokonalé, dobrodružné putovanie malo svoje čaro aj po stránke napätia, či humornej; nechýbali dojemné momentíky a vyšablonovanie sa z klasických predlôh počas deja. V jednoduchosti je krása. 90%. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem tento film tehdy viděl, když vycházel a byl jsem podstatně menší, trochu jsem tušil, do čeho jdu. Jak má prsty ve tvrobě Walt Disney, tak z posledních zkušeností raději dávám ruce pryč. Tady by mě to ale asi mrzelo. Pamatoval jsem si příběh, ale nepamatoval jsem si dokonalou animaci tohoto filmu. Příroda a okolí snad muselo být reálné a dinosauři jen doanimováni. Ale ti byli natolik dokonalí, že jsem fakt čučel.... Příběh moc hezky udělaný, trochu mimo Disneyovu tradiční osu, protože se mi fakt líbilo, že neubral téměř nic ze zákonů živočišné říše, což má celkem běžně ve zvyku. Zajímalo by mě, jestli je reálná varianta, že lemuři a dinosauři žili ve stejné době, ale to je asi fuk. Líbilo se mi to a řekl bych, že určitě víc, než předtím. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

39. celovečerní Disney Velmi slabé, Dinosaurus není ani tak disneyovka, jako exhibice nové technologie. Je to škoda. Na to, aby to mohlo fungovat jako samostatný film, by to muselo pracoval lépe s úvodní premisou, která je jen stínem Tarzana. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Na kožíšek jediného lemura muselo být poskládáno na počítači 1,1 milionu chloupků. (HappySmile)
  • Hlavní hrdina Aladar je druhem Iguanodon, který je dobře znám i z nálezů v Evropě. Konkrétně Iguanodon bernissartensis, který žil v Evropě mezi stupni barem a apt ve spodní křídě, tj. asi před 130 až 120 milióny let, je dobře podložen bohatými nálezy. (Prochy38)
  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)

Reklama

Reklama