Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

39. celovečerní Disney Velmi slabé, Dinosaurus není ani tak disneyovka, jako exhibice nové technologie. Je to škoda. Na to, aby to mohlo fungovat jako samostatný film, by to muselo pracoval lépe s úvodní premisou, která je jen stínem Tarzana. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Po opätovnom vzhladnutí po desiatich rokoch musím íst o * vyššie. Vynikajúca a velmi vieryhodná animácia (okrem teda opíc), napriek tomu bola schopná vtesnat charakter i jemnú mimiku zvieratám, hlavne teda dinosaurom. Príbeh je zaujímavý a napínavý od začiatku do konca, záporaáci ako má byť. Akurát dej je trošku priamočiary a mohol byt komplikovanejší. Hodnotenie: 90% ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pohádka na motivy biblického příběhu o Mojžíšovi, který vyvedl svůj národ z poroby do země zaslíbené. Film neměl žádný náboj, ne moc strachnahánějicí záporné postavy a hnusnou, nechutně chlupatou vopici - coby postavičku, kterou by si všichni povinně měli oblíbit. Zázrak se nekonal. Když k tomu přičtu hnusné, staré dinosauřice, z kterých mi místo bylo fakt špatně, tak nevím, jak se tato triviálnost dostala do červeného pole. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

slaboducha historka na tema putovanie s dinosaurmi. ak mate viac ako 8 rokov tak sa budete pri tomto filme urcite miestami dooost nudit, lebo pocas celej stopaze sa nestane nic extra zaujimave alebo nieco co ste nevideli uz niekde inde (a casto lepsie). cely pribeh je postaveny na tom ze idu z bodu A do bodu B odtial treba do bodu C atd.... na to vsetko sa obcas pozerame z vtacej perspektivy tak by clovek ocakval majestatnu monumentalnu hudbu ako ja, ale vacsinou to je nuda (co prekvapuje lebo hudbu skladal J. N. Howard) i ked par slusnych pasazi sa najde. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem tento film tehdy viděl, když vycházel a byl jsem podstatně menší, trochu jsem tušil, do čeho jdu. Jak má prsty ve tvrobě Walt Disney, tak z posledních zkušeností raději dávám ruce pryč. Tady by mě to ale asi mrzelo. Pamatoval jsem si příběh, ale nepamatoval jsem si dokonalou animaci tohoto filmu. Příroda a okolí snad muselo být reálné a dinosauři jen doanimováni. Ale ti byli natolik dokonalí, že jsem fakt čučel.... Příběh moc hezky udělaný, trochu mimo Disneyovu tradiční osu, protože se mi fakt líbilo, že neubral téměř nic ze zákonů živočišné říše, což má celkem běžně ve zvyku. Zajímalo by mě, jestli je reálná varianta, že lemuři a dinosauři žili ve stejné době, ale to je asi fuk. Líbilo se mi to a řekl bych, že určitě víc, než předtím. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu se objeví tyto druhy pravěkých ještěrů: Ankylosaurus, Brachiosaurus, Carnotaurus, Edmontia, Galimimus, Iguanodon, Koolasuchus, Oviraptor, Pachyrhinosaurus, Parasaurolophus, Pterodon, Stygimoloch, Styracosaurus, Velociraptor. (Žralok)
  • Aby sa tento film odlíšil od pôvodného filmu Krajina dávnych vekov (1988), nemal mať pôvodne žiadne dialógy, ale Michael Eisner zo štúdia Disney na nich trval. (Spilvo)
  • Živé zábery sa nakrúcali na Havaji, slávnych náhorných plošinách vo Venezuele, Austrálii, Západnej Samoe, v arborétu v Los Angeles a Údolí smrti v Kalifornii. (pravo)

Reklama

Reklama