Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro mě opravdu překvapení po celkem hodně dlouhé době se objevilo další velmi dobré sci-fi odehrávající se v komnatách vesmíru. Berme v potaz, že film vznikl na úkor zakončení (prý) jednoho z nejlepších sci-fi seriálů Firefly, který po první sérii nenávratně ukončili. Autoři do svého díla zabudovali i špetku humoru, který příjemně uvolňuje příběh. Nakonec mě příjemně překvapili vesmírnou bitvou, která se celkem dobře povedla. Velmi doporučuji hlavně milovníkům sci-fi, kteří by od tohoto filmu neočekávali pecku. Příjemně totiž překvapí. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pro neznalé seriálu nejspíš trošku nepřehledný guláš. Zcela chápu hodnocení jaké tu má třeba Klay. Pro ty, kteří seriál znají holá nutnost, protože film jistým způsobem seriál rámuje a uzavírá. Je na něj však napojen poněkud zkratkovitě, jakoby mu předcházela jakási imaginární série a já málem bušil hlavou o stůl v zoufalosti nad producentským záměrem. Děte se vycpat, zazdít takhle skvělý potenciál, který ucha tam na těch židlích seděj... Seriál Firefly a potažmo i film Serenity nevyniká nějakými skvělými triky nebo superoriginálním příběhem. Je to jednoduchá vesmírná kovbojka s na svůj žánr skvěle propracovanými životnými charaktery, výborným humorem a atmosférou a já stále v koutku duše doufám že se najde někdo, kdo tuhle Světlušku nenechá zcela vyhasnout. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ťukám si na čelo, když vidím, že film úzce navazující na seriál hodnotilo 2x více uživatelů, než jeho předlohu. Pro lidi neznalé Firefly se Serenity může skutečně jevit jen jako další, zbytečně velkolepě pojaté vesmírné scifičko s pár nepříjemnými klišé, protože takoví diváci jednoduše neznají spoustu souvislostí a hlavně nemají žádný vztah k postavám a nechápou jejich historii... Pokud ovšem souvislosti známe a máme vztah k postavám, budeme jako doma, právě naopak nás může ono letmé zasvěcování do děje v prvních minutách nudit (i když, to zas ne). Serenity je na rozdíl od Firefly více akčnější a to nejen v samotných bitvách, či honičkách, ale také dějově a "atmosféricky" se rychleji valí kupředu (ani není čas na country hudbu) + dále nelze opomenout, že je evidentně podpořeno lepšími triky. Serenity je prostě povinnost pro všechny příznivce Firefly, nabízí očekávané rozuzlení, dobrou akci i špetku příjemného humoru. 8/10 ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Příběh byl pochopitelný, neztrácel jsem se v něm a to jsem seriál Firefly neviděl. Potěšili mě neokoukaní sympatičtí hrdinové, staré dobré ruční palné zbraně (žádné fasery a lasery), suché hlášky. Akční scény jsou natočené přehledně, což nebývá v současnosti zrovna zvykem. Tady se nemusí režisér snažit zakrýt pohybové nedostatky herců rychlými střihy. Nevím nakolik to je práce trikařů a kaskadérů, ale vypadá to věrohodně. Zejména scény, kdy předvede své bojové dovednosti telepatická smrtící tanečnice River Tam. Konec samotný je už potom jedna akční jízda, hodně ve stylu Přepadení 13. okrsku. No, bavil jsem se maximálně. Jdu shánět Firefly. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, nicméně film jako takový působí dost špatným dojmem. Triky evokují klasické rádoby výpravné nízkorozpočťáky, snažící se vytěžit z minima maximum, děj je banálně jednouduchý, posádka vzdušného korábu kromě vůdce poměrně nesympatická a záporák trapný. Za pozornost tak stojí jen lehce pomatená holčina, jejíž chvaty rozhodně stojí za to pustit si Serenity na pořádně velkém plátně za podpory slušné zvukové aparatury, ale jinak je tahle břečka všechno jen ne zajímavý film. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Události ve filmu Serenity se odehrávají šest měsíců po poslední epizodě seriálu Firefly (2002). Toto období přemostily tři knihy komixů vydané v létě 2005 (publikované nakladatelstvím Dark Horse comics a napsané Jossem Whedonem a Brettem Matthewsem). (Galadriel)
  • Klíčová fráze, kterou Dr. Simon Tam používal k uspání River, "Eta Kooram Nah Smech!" znamená v ruštině v přeneseném slova smyslu „to je hodně vtipné“. (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama