Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ironicky stejně jako ústřední průměrný hrdina, i tenhle film beru jako takový průměr v komediích. Určitě se u toho u některých scén pobavíte, pokud se rádi smějete chytrým a/nebo hloupým lidem, budete se bavit ještě více. Občas film nabízí geniálně satirické nápady "co by kdyby" (rozuměj: restaurace Zdeňka Pohlreicha v 5* hotelu) a občas spadá do humoru typu závodní jídelna 4. cenové skupiny. Což je dvousečný meč - na jednu stranu si to člověk 100% neužije, na druhou stranu je to film skoro pro každého. Výprava přijatelná, budoucnost to byla skutečně dystopická. Vysvětlení událostí se mi líbilo, hlavně aby si to někdo nevyložil jako příručku "jak by to mělo být". Škoda, že v ČR Costco nemáme, takže tato část lidem unikne (nejblíže by asi bylo Makro, případně Tesco), což ale není výtka, můžeme to brát jako výzvu československým filmařům natočit Aburdistánskou Republiku. Potitulková scéna s Upgrayeddem mi přišla naprosto zbytečná. Závěrečné WTF ale patří překladatelům, protože Idiocracy (druh vlády) přeložit jako Absurdistán (druh autonomního území) a Návrat z doby ľadovej (druh klimatického období) chce extra formu nadbytečné kreativity. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad slušnej, ale provedení horší. Krom toho mi přišlo, že Luke Wilson se tam moc nehodil, spíš to chtělo nějakýho baviče, kterej by sám utáh celej film a to Wilson fakt nedokázal. Nicméně pár vtipnejch scén se najde a demence lidí je fakt krutá, jenže to jaksi nestačí, když se z toho neudělá žádnej pořádnej vtip. Škoda určitě i tak stupidní příběh měl navíc ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moje první žena byla taky retard. Nyní je z ní pilot." I mezi nejprůměrnějšími lidmi vynikám svou průměrností, takže jsem poněkud na rozpacích z toho, že by člověk mého typu mohl být v budoucnu hybatelem dějin. Pokud však budou dámy bez mozku plodit každých devět měsíců stále hloupější děti, tak je tento stav nevyhnutelný. Jsem šťastný, že se nedožiju doby, kdy se budou pole zavlažovat limonádou, ale na druhou stranu musím konstatovat, že komediální potenciál výchozí situace zdaleka nebyl vyždímán k mé naprosté spokojenosti. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to jako zajímavý nápad, pár se jich dokonce i realizovalo, tím nejlepším se zdála být situace, jak vůbec došlo k převaze tupců nad lidmi s vyšším IQ, kterou, ač to není komické, právě zažíváme. Bohužel, stupidní gagy na úrovni populace naší planety roku 2505 evokují myšlenku, zda právě tvůrci námětu a scénáře nestojí na začátku celého řetězce. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Před léty proběhla médii kampaň proti nacismu, která ukazovala pravicové radikály jako směšné vypatlance. Stejnou cestou se vydala americká komedie do boje proti nevzdělanosti a primitivní zábavě plné vulgarity, nevkusu a pozérských vzorů chování. Hrdinou je průměrný chlapík, který se následkem experimentu probudí v budoucnosti, kde populace vlivem stupidní kultury degenerovala na úroveň retardů. Film prvoplánově a nenáročně zesměšňuje hrůznost pokleslé zábavy, čímž nekonfliktně nastavuje zrcadlo své cílové skupině, průměrným divákům. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu byly pro lidi budoucnosti použity laciné plastové boty od malé startupové společnosti, které vypadaly „futuristicky, ale příliš stupidně na to, aby je lidé kupovali“. Šlo o společnost Crocs. (Lorge)
  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)

Reklama

Reklama